Zdjęcia i wiadomości mniej śmieszne...

Status
Zamknięty.
A

Anonymous

marsellus doskonale wiem "kto" rządzi w Polsce, natomiast tytuł tego tematu ... o ile się nie mylę brzmi "Zdjęcia i wiadomości
mniej śmieszne..." a nie "zdemaskuj Żyda"(jeśli czujesz wewnętrzna potrzebę pisania tylko o semitach, to załóż taki temat)
i, o ile temat Semicki jest poruszany bardzo często , o tyle ten jest pomijany, dla tego idąc za Ciosem z postu " remoola", który to filmik mnie osobiście poruszył postanowiłem wstawić to co wstawiłem
i dla mnie to zdecydowanie pasuje do tego tematu

rozumie ze wraz z Hornetem tworzycie tak zwane "małe towarzystwo wzajemnej adoracji", natomiast w tym wypadku taki "lekki "atak na moja osobę jest zdecydowanie nietrafiony

A

Anonymous

Jaki atak na Ciebie ogarnij się trochę chłopie :sarkazm Świat nie kręci się tylko wokół Ciebie, a pisać możesz sobie co tylko dusza zapragnie (tak jak i ja wiec nie mów mi co i gdzie mam pisać), mnie to lata wiesz gdzie :)
Poza tym piszesz że islam to zło (choć zapewne znasz go tylko z filmów) ale już żydki to do osobnego tematu, czy to aby nie hipokryzja?

A

Anonymous

zaplątałeś się trochę w wypowiedzi .... ale luz
każdemu się zdarza
czas iść do pracy... pozdrowienia dla reszty :)

A

Anonymous

Na brak zdolności czytania ze zrozumieniem niestety nic Ci nie poradzię :(
A przy okazji też dorzucę trochę wazelinki- pozdrowienia dla reszty
:francuz

A

Anonymous

"Na brak zdolności czytania ze zrozumieniem niestety nic Ci nie poradzię"
dokładnie... z czasem się tego nauczysz :) głowa go góry :)
spadam bo się spóźnię :piwko

A

Anonymous

Pax vobiscum Panowie :papież . Mi tam "towarzystwo wzajemnej adoracji" w ogóle nie przeszkadza ale trzymajmy się faktów a nie osobistych uprzedzeń.Żydki mają do nas niewyobrażalną i niczym niewytłumaczalną urazę,dlatego gdzie się da traktują nas despektem.Nie przypominam sobie natomiast żeby Arabowie w ostatnim czasie nam zagrażali albo szkodzili.A trzeba wspomnieć,że potrafili się zachować bardzo godnie...taki Liban np.do 1956 roku uznawał Polski Rząd Emigracyjny w Londynie za prawowitą władzę naszego kraju gdy tymczasem synowie i córki Dawida od 1944 roku organizowali nam poprzez czynne uczestnictwo w różnych instytucjach "Noc św. Bartłomieja".
Dlatego zachowujmy umiar i rozsądek w tym co piszemy.

A

Anonymous

Hornet- zgadza się i każda osoba, która ma choć małe pojecie co się dzieje u nas w kraju ... choć nie jest to problem tylko Polski
również o tym wie. Semici szkodzą i starają się niszczyć dorobki innych ... według nich nacji gorszych
i o tym wiesz Ty, ja i wielu (choć niestety nie wszyscy chcą to pojąć, bo jest to niepoprawne politycznie ,wiadomo z jakich względów)
natomiast wina w tym również Polaków, którzy nie potrafią zrozumieć
na czym polega demokracja i niestety dążą do
samozagłady, pozwalając lub biernie patrząc na niszczenie i wyprzedawanie dorobków innych pokoleń
ten temat to rzeka i nie chce mi się o tym rozpisywać
zresztą sam Premier Izraela o tym mówił i to publicznie

inny przykład "tolerancji" Judaizmu

przy czym warto podkreślić ,ze gdyby u nas nakręcono coś w podobnym tonie tyczącego się ich wyznania była by draka na cały świat
kolejny przykład tolerancji

Semici są jacy są.... problem w tym ze my jako Naród nie potrafimy stawić czoła problemom i to nasza wina ze pozwalamy na to co się dzieje
nie mniej jednak w większości o tym wiemy

natomiast Islamizm nie jest mi obcy ...moja kobieta kilka lat temu pisała na ten temat prace mgr
szukając na ten temat materiałów mogę powiedzieć ze wiem na tyle dużo, iż mam wystarczająco wiele powodów aby się tego
obawiać
i teraz podam link do kapitalnego filmu, który Tobie wiele wyjaśni ... zanim zaczniesz ponownie mnie krytykować proszę zobacz
go
zresztą również z całego serca proponuje wszystkim to obejrzeć, bo naprawdę warto ...(jest to film podzielony na czesci
tu macie cały film

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Hornet napisał
Nie przypominam sobie natomiast żeby Arabowie w ostatnim czasie nam zagrażali albo szkodzili
Arabowie nie są problemem, problemem są muzułmanie ...a to już jest duża różnica i nie to samo co arabowie
Dużym błędem jest stawianie znaku równości pomiędzy araba i muzułmanina ...nie każdy arab jest muzułmaninem i nie każdy muzułmanin to arab
Muzułmaninem czyli wyznawcą islamu ( religii pokoju :p ) może zostać każdy z nas, obojętnie czy to Polak, rusek , czarny, chińczyk czy kto tam jeszcze chce ....natomiast arabami nie możemy zostać gdyż jest to naród ...a w narodzie jak to w narodzie... spotykamy chrześcijan , prawosławnych, grekokatolików, całą paletę wyznań włącznie z muzułmanami
Powyższe wstawki nie traktują o arabach tylko o muzułmanach, wyznawcach "religii pokoju" - islamie

A trzeba wspomnieć,że potrafili się zachować bardzo godnie...taki Liban np.do 1956 roku uznawał Polski Rząd Emigracyjny w Londynie za prawowitą władzę naszego kraju
Ajjjjjj....Hornet ale strzeliłeś sobie w stope w tym temacie
Nie dziwię się wcale że uznawali nasz rząd skoro do 1956 roku chrześcijanie ( arabowie ) stanowili ok 55% z 1,41 mln Libańczyków... ogólnie przecież wiadomo ..muzułmanie w mniejszości , kraj normalny
Do 56 roku Liban nazywany był Szwajcarią Bliskiego Wschodu a Bejrut Paryżem Bliskiego Wschodu, bogactwo, multikulturowość, rozkwit to cechowało Liban
Libańska sielanka jednak szybko się skończyła ....Do 1975 roku do Libanu napłynęło coś ok 350 tyś muzułmanów i uchodźców z Palestyny, jakby tego było mało z Jordanii wygnano terrorystów z ugrupowań Jasira Arafata którzy za kwaterę główną obrali sobie Liban i się zaczęło....a właściwie się skończyło ....normalne życie w Libanie
W 75 wybuch wojna domowa pomiędzy chrześcijanami a muzułmanami, którą ci drudzy wywołali
Tysiące chrześcijan ucieka z kraju, tysiące siłą nawracane jest na islam, państwo zostało zdewastowane i cofnięte w rozwoju ( zresztą jak każdy kraj pod władaniem muzułmanów )
Co prawda wojska zewnętrzne doprowadziły do usunięcia OWP ale w jej miejscu powstał Hezbollah (partia Allaha) dzięki któremu do dziś Libańczycy maja to co mają
Obecnie w Libanie muzułmanie stanowią ok 60% z tendencja wzrostową
Byłem w Libanie kilkukrotnie...i co mogę powiedzieć ?? ...ze Szwajcarii Bliskiego Wschodu zrobił się muzułmański syf Bliskiego Wschodu ....co prawda sytuacja w Libanie wygląda jeszcze o niebo lepiej niż w innych krajach w których muzułmanie stanowią większość ale nie wygląda to optymistycznie
Chrześcijan i przedstawicieli innych wyznań systematycznie ubywa na rzecz muzułmanów którzy rosną w siłę i cofają Liban w rozwoju o dalsze lata

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
354
Wielkie marzenia arabów

kraj: Holandia
reżyseria: Maher Al Sabbag
rok produkcji: 2008
czas trwania: 55 minuty
język: polski lektor

„Wielkie marzenia Arabów” to opowieść o współczesnym świecie arabskim. Opowieść o prawdziwym źródle gniewu na Zachód i krytycznym spojrzeniu na politykę Izraela, o historii nigdy nie zaspokojonego głodu wiedzy i pogoni za utopijną ideą zjednoczonej Arabii.
Pochodzący z Syrii holenderski filmowiec Maher Al Sabbagh miał dość jednowymiarowego sposobu przedstawiania Arabów w mediach. Postanowił sprzeciwić się tej stereotypizacji, kręcąc dokument – opowieść o współczesnym Bliskim Wschodzie. Znający arabską kulturę, ale wyposażony w typowo zachodnie poczucie indywidualizmu, reżyser wykorzystał wywiady z napotkanymi w całym świecie Arabami, aby przedstawić obraz ich społeczeństwa z zupełnie nowej perspektywy.
Dla widzów swojego filmu, jak i dla siebie samego, odkrył na nowo i bogate kulturowe dziedzictwo Arabów i niektóre ciemne strony ich historii, których próżno szukać w podręcznikach. W efekcie powstał obraz, który nie tyle otwiera oczy, co sprawia, że zwracają się one w innym kierunku.

polecam ten film wszystkim iteresujacym sie tematem

A

Anonymous

sheriff- tak jak napisał "remool "
wyżej przedstawione filmy mówią o Islamie
generalnie do Arabów(nie islamistów) nic nie mam
a tematem na pewno się zainteresuje :ok

A

Anonymous

remool napisał:
Ajjjjjj....ale strzeliłeś sobie w stope w tym temacie
Nie dziwię się wcale że uznawali nasz rząd skoro do 1956 roku chrześcijanie ( arabowie ) stanowili ok 55% z 1,41 mln Libańczyków... ogólnie przecież wiadomo ..muzułmanie w mniejszości , kraj normalny
Do 56 roku Liban nazywany był Szwajcarią Bliskiego Wschodu a Bejrut Paryżem Bliskiego Wschodu, bogactwo, multikulturowość, rozkwit to cechowało Liban
Aj waj Remool-nie rozumiem dlaczego wkładasz w moje usta słowa których nie wypowiedziałem ?? Napisałem,że Liban zachował się z honorem a potomkowie Abrahama zgoła odmiennie.
I jaki związek z uznawaniem Rządu Emigracyjnego ma wyznanie religijne ?? Idąc Twoim tokiem rozumowania spytam a ile w tamtym czasie chrześcijan mieszkało we Włoszech i Portugalii ? I jakoś krócej uznawali nasze władze na uchodźstwie.Skoro ja swoja wypowiedzią : "strzeliłem sobie w stopę" to w co Ty sobie strzeliłeś ?
Nie wiem...ale jak ktoś z boku obserwuje nasze wypowiedzi to na bank stwierdzi,że mnie-strasznie skrzywdzili Żydzi a Ciebie-Muzułumanie :szydera

programexe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
a teraz cos poważnego:
tymczasem

A

Anonymous

sheriff napisał:
polecam ten film wszystkim iteresujacym sie tematem
Super, a ja polecam nie swoje słowa wstawiać w odpowiednie tagi, jesteś już tu na tyle długo co by o tym wiedzieć. Następnym razem będzie kasowanko.

Lucca

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1277
Miasto
Kraków
Alegoryczne zdjęcia francuskiego fotografa Gerarda Rancinana

Rodzą się i umierają
3q7M5nk.jpg

Trzy gracje
vNYXCv7.jpg

Tratwa złudzeń
BN0bBd0.jpg

Wolność i otwartość
pk5axPE.jpg

Zamieszki
4rdCxeE.jpg

:) :)

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A

Anonymous

Lucca napisał:
Alegoryczne zdjęcia francuskiego fotografa Gerarda Rancinana

Lucca, zbiłaś mnie z tropu. Patrzę na Twój awatarek, następnie na głowę modelki ze zdjęcia pt. Rodzą się i umierają. Hmm. Duże podobieństwo... w nakryciach głowy. Nie wiem, co myśleć. Przyznasz, że jest to trochę zaskakujące.

3q7M5nk.jpg

A teraz zagadka. Dwie zagadki. A niech tam. Trzy zagadki.

01. Do którego malarza i jego dzieła nawiązuje zdjęcie pt. Tratwa złudzeń
.......................................................................................................................................

02. Do którego malarza i jego dzieła nawiązuje zdjęcie pt. Wolność i otwartość
.......................................................................................................................................

03. Trzecie zdjęcie - Zamieszki jest kolejną wariacją na temat pewnej fotografii. Kto i gdzie ją zrobił?

Pozdrawiam
:hi

Status
Zamknięty.
Do góry