Zmiany, zmiany, zmiany....

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Nowy dzień - nowy limit...:diablo:winked
2. Skoro jesteśmy przy mediach społecznościowych to te przyciski (w prawym górnym rogu s. głównej) do niczego nie odsyłają. A powinny. Takie czasy. :gracz
UT77SUt.png

Poza tym w konkursach mogłyby być warunki polubienia tych stron PZD.
6. Teraz w związku z nowymi możliwościami Forum nie mam potrzeby otrzymywania powiadomień na e-mail. Pomimo odhaczenia tego w profilu nadal jednak otrzymuję maile o odpowiedziach z obserwowanych tematów na skrzynkę.
Dzięki - nie otrzymałem dziś powiadomień na skrzynkę, ale niestety również nie otrzymałem ich na stronie Forum.
To, że napisałem, iż przyciski powinny gdzieś odsyłać, nie oznaczało, że powinny odsyłać do strony głównej Forum, a oznaczało, że powinny odsyłać do profili na FB i Twitterze.
Waldi napisał:
(...)4-w pochwałach pisało się komentarze, teraz nie wiadomo kto i za co je dał
6-brakuje przycisków ze zbiorczym spisem fąfli, zasłużonych itd
7- info kto ma dzisiaj urodziny powinno być na głównej stronie, po to by tego nie przegapić
Popieram. Kiedyś można było wysłać wiadomość do członków całej grupy, teraz ni huhu...
Forum to nie tylko funkcje informacyjne, ale również społecznościowe (tyle w kwestii życzeń).
Pochwały - były lepsze, gdyż dawały możliwość skomentowania za co. Polubienia są bezosobowe. Poza tym nasi zagraniczni koledzy mają inne przyzwyczajenia w kwestii "lajkowania". Na niektórych zagranicznych forach polubienie można dostać za ciepłe słowo. U nas podchodzi się do tego z nabożną czcią, że dopiero info o bezpłatnym MS Office część userów do tego zachęci. Poza tym forum jest przecież kontynuacją i nie startujemy od zera. Przyłączam się do @waldi, że trochę głupio, iż pochwały otrzymane przez niektórych w ciągu 7 lat poszły się... :cenzura. Pochwalę przy tym jorna za to, że zrobił u siebie "super" i "say thanks" oraz wsłuchał się w głos userów :klawik i skasował "lipę". Być może w łatwy sposób umożliwił mu to skrypt SMF,... a może się trochę postarał. :scratch

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29980
Miasto
Trololololo
Przyciski na Cwierkaczu itd będę zrobione tylko muszę znaleźć co mam edytować, jak na razie szukam i szukam.
Jeśli chodzi o pochwały to pamiętaj że forum miało ogromną bazę i nie wszystko dało się przekonwertować do xen raz że błędy a dwa tak został napisany xenforo, koniec końców wyszło i tak dobrze.Nie wiem może jest jakiś dodatek coś ala pochwały ale trzeba poszukać.

ToGor

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
200
Miasto
Mazowieckie, Polska, Europa, Świat.
Problem z wyszukaniem - wpisuję temat np Kerish - wywala mi error - nie pamiętam daty , nie wiem /załóżmy/ kto dodał konkurs i kiedy - wiem, że było i wyszukanie wymaga założenia dodatkowego tematu ? "Czy pamięta ktoś gdzie był opis Kerish Dr?" /Nie szukajcie - to jako przykład dałem.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29980
Miasto
Trololololo
Problem z wyszukaniem - wpisuję temat np Kerish - wywala mi error - nie pamiętam daty , nie wiem /załóżmy/ kto dodał konkurs i kiedy - wiem, że było i wyszukanie wymaga założenia dodatkowego tematu ? "Czy pamięta ktoś gdzie był opis Kerish Dr?" /Nie szukajcie - to jako przykład dałem.
kombinujesz, wpisz kerish doctor i kliknij enter, jak chcesz bardziej sprecyzowane wyniki to podaj datę.

ToGor

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
200
Miasto
Wpisałem - na Flat Avesome /jasna/ widzę to: "
Programy Za Darmo
Nie znaleziono wyników." Dzięki

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29980
Miasto
Trololololo

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Kurczę, coś nie jest tak...Dzięki @OXYGEN THIEF za szybką reakcję - otrzymuję już powiadomienia na forum, ale jednocześnie znów wpływają mi na skrzynkę.... :facepalm
W profilu mam od kilku dni ustawione tak, więc nie wiem, gdzie jest błąd...
xqgD8fb.jpg

No chyba, że muszę odhaczyć również to... :scratch
dIqBg3q.jpg

Co do szukajki, to o ile na starym skrypcie były dwie: jedna główna i kolejna nad każdym tematem (ta nad tematem była bardzo wygodna i szybka). To jednak trzeba przyznać nie działały dobrze, gdyż np wyszukanie postów o SpyShelter graniczyło z cudem. Z uwagi, ze szukajka wykazywała też posty nie na temat również tych userów, którzy mieli SS w podpisie.
Ta jest lepsza i precyzyjniejsza, choć trzeba się przy niej troszke więcej naklikać. Widzę jednak, że część kolegów ma z nią problem, skoro nawet @Kamelka dubluje swoje tematy...:scratch
http://programyzadarmo.net.pl/threads/vole-media-chm-profession-edition-za-darmo.17384/
http://programyzadarmo.net.pl/threads/vole-media-chm-professional-za-darmo.30944/#post-216507
Przy okazji fajne emotki @oxy wgrałeś. :)

Ostatnia edycja:

ToGor

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
200
Miasto
Wyszukiwanie szuka po dacie albo po użytkowniku - "nie ma użytkownika o nazwie Kerish" /na przykład/. Przy okazji - jak wkleić cytat w tym czymś co tu za PM chat robi?:glupek

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12368
Miasto
Somewhere over the rainbow.
wyszukiwarka działa na każdym stylu przecież :papież:gwizdek
Tobie albo się nie chce albo nie chce Ci się chcieć. Jak szukasz będąc w tym temacie to szukajka szuka tylko tutaj, jak będziesz szukał będąc w temacie o muzyce to wyszuka w muzyce. Jeśli chcesz szukać to najlepiej na głównej bo będzie szukało wszędzie.

Cytat możesz wkleić w tagu "quote"

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12368
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Co do szukajki, to o ile na starym skrypcie były dwie: jedna główna i kolejna nad każdym tematem (ta nad tematem była bardzo wygodna i szybka).

Tobie Zeno też się nie chce sprawdzic tylko piszesz, ze coś nie działa albo czegoś nie ma :facepalm

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29980
Miasto
Trololololo
Wyszukiwanie szuka po dacie albo po użytkowniku - "nie ma użytkownika o nazwie Kerish" /na przykład/. Przy okazji - jak wkleić cytat w tym czymś co tu za PM chat robi?:glupek
PM czat :?? jest PM i Chat

Druga sprawa nie kombinuj z wyszukiwarką, jest o wiele lepsza od starej.

Ja naprawdę nie wiem jak ty szukasz, zrobiłem screena jak ja szukam Kerisha

a to wyniki,
http://programyzadarmo.net.pl/search/2545/?q=kerish&o=date
jedyne co zrobiłem to wpisałem kerish i kliknąłem enter
1hRNdXu.jpg

:dziwak

jawdar

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Bardzo, ale to BARDZO BRAKUJE PRZYCISKU "pokaż 1 dzień".:cray

ToGor

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
200
Miasto
Cytat możesz wkleić w tagu "quote"
Dzięki - znalazłem - tylko dla laika /czyli "brawo ja" to wyglądało tak: klik na plus - wybierz "cytuj".
Ale Oxy oberwał przeze mnie trochę - sorki - próbuję tu przetrwać, pomimo "władowania mnie na minę z tym nowym wyglądem Forum PZD " ... :róża Jedna rzecz już mi się podoba - naprawdę przekonujecie do tego "czegoś" co jest dziś. Nawet dwie rzeczy mi się podobają tutaj - emotki wróciły i życzliwość w tłumaczeniu laikom jak ja. Macie zaparcie i cierpliwość - ja bym się wkurzał :szydera

Do góry