Zmiany, zmiany, zmiany....

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Dobrze że nowe posty wróciły na tapetę, ale skoro shoutbox
jest tylko na innej stronie, to nowe posty w panelu bocznym tu akurat by się przydały. Osoby piszące w komunikatorze widzą na bieżąco czy ktoś wypowiedział się w którymś temacie.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12369
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Dobrze że nowe posty wróciły na tapetę, ale skoro shoutbox
jest tylko na innej stronie, to nowe posty w panelu bocznym tu akurat by się przydały. Osoby piszące w komunikatorze widzą na bieżąco czy ktoś wypowiedział się w którymś temacie.
Czat można otworzyć w osobnym oknie pozostając na głównej stronie forum.

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
To p
To prawda, możliwości jest znacznie więcej, a ja sądziłem że ważne są też funkcjonalność, przejrzystość itp.
Osobiście wolałbym by nowe post były umieszczone nad SB, podobnie jak jest na stronie domowej, ale ja taki wygodniś jestem więc z czasem pewnie przywyknę do ich braku.

ssl111

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
77
Miasto
starogard gdanski
W szoku jestem bo bardzo nie lubię tego typu zmian."Pokochałem tą stronę" na wszystkie możliwe sposoby ale teraz widzę że wszystko idzie w pozytywnym kierunku.Pozdrowionka i szacun za niesamowitą pracę

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Ja jestem bardzo zadowolony z Shoutboxa w osobnym oknie. Spokojnie można sobie z tym poradzić w Chrome za pomocą wtyczki Splin Screen:
http://programyzadarmo.net.pl/threads/ciekawe-wtyczki-do-przeglądarki-google-chrome.12740/page-5#post-216475
w Firefox za pomocą wtyczki Tle Tabs:
http://programyzadarmo.net.pl/threa...rzeglądarki-firefox.11761/page-11#post-216479
W Operze Neon jest natywny Splin Screen, a w Vivaldim jest też stosowna opcja. :yhy

Ostatnia edycja:

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Nowy dzień - nowy limit...:diablo:winked
1. Trzeba wstawić logo w stylu domyślnym. W przeciwnym razie wychodzą takie kwiatki.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
2. Skoro jesteśmy przy mediach społecznościowych to te przyciski (w prawym górnym rogu s. głównej) do niczego nie odsyłają. A powinny. Takie czasy. :gracz
UT77SUt.png

Poza tym w konkursach mogłyby być warunki polubienia tych stron PZD.
3. "Spojler" - fajna funkcja, można ukryć większe obrazki, żeby nie utrudniać przewijania strony. Nie zastąpi jednak dawnej funkcji ukryj (pod którym można było ukryć treść jedynie dla zalogowanych). Zawartość pod spojlerem jest widoczna dla wszystkich (zalogowanych lub nie), a zawartość starszych postów pod przyciskiem "ukryj" jest teraz widoczna dla wszystkich. Skoro miała być ukryta to taka powinna pozostać.
4. Podoba mi się, że ogłoszenia są dyskretne i nieduże. Z drugiej strony na Malwertips w tym miejscu mają wyeksponowane bardzo ładnie konkursy z logiem sponsora. W tej chwili mamy 3 aktywne bardzo dobre konkursy, a wyeksponowany jest tylko jeden. Jak się można czymś pochwalić, to po prostu trzeba. Wyświetlenie logo sponsora na czas trwania konkursu z informacją o konkursie mogłoby byś dla producenta dodatkową zachętą.
5. Trzeba poprawić przycisk "uśmieszki" pod czatem, gdyż w tej chwili (mam stronę i czat otwarte na jednej karcie) zasłaniają (nachodzą na 2 najniższe linijki czatu.
6. Teraz w związku z nowymi możliwościami Forum nie mam potrzeby otrzymywania powiadomień na e-mail. Pomimo odhaczenia tego w profilu nadal jednak otrzymuję maile o odpowiedziach z obserwowanych tematów na skrzynkę.
7. Drobiazg - w "Pogadankach" przypięty jest "Zbiór usebarów". Ostatnia odpowiedź sprzed 3 lat. Raczej już nikt nie chwali się tego typu rękodziełem. Może w to miejsce przypiąć "Śmieszne".
8.
TJGzJZQ.jpg

h2nEd3x.jpg

O ile w przypadku niezalogowanych to zrozumiałe, ze odesłania prowadzą do Najnowszych postów, to w przypadku zalogowanych - jedno mogłoby prowadzić do Nowych postów, a drugie do Najnowszych postów. Oczywiście "Więcej" docelowo powinno rozwijać listę (bez przenoszenia do nowej karty) na stronie głównej.

Poza tym jest pod wrażeniem wprowadzanych zmian i trzymam kciuki za powodzenie kolejnych. :)

Ostatnia edycja:

sowa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
220
Oj4ISwF.png

Z tym trzeba coś zrobić. Mam to po wejściu na stronę... przed zalogowaniem.
To raczej nie zachęca do utworzenia konta na forum.

hocik

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
464
Miasto
szczecin
Czy jest albo będzie kontener/podpowiedzi tagów do wyboru, żeby nie mnożyć niepotrzebnych bytów?

Nie wiem, jeszcze tego nie ogarnąłem :zawsty

Ostatnio edytowane przez moderatora:

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29981
Miasto
Trololololo
Oj4ISwF.png

Z tym trzeba coś zrobić. Mam to po wejściu na stronę... przed zalogowaniem.
To raczej nie zachęca do utworzenia konta na forum.
Wiem wiem i za to się weźmiemy :bea

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12369
Miasto
Czy jest albo będzie kontener/podpowiedzi tagów do wyboru, żeby nie mnożyć niepotrzebnych bytów?

Nie wiem, jeszcze tego nie ogarnąłem :zawsty
Wpisując tag pokazują się podpowiedzi już użytych tagów.

waldi

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
65251
Brakuje mi kilku rzeczy ze starego forum:

1-brak tagu [mimg], by zmniejszać obrazki

2-awatarowe gify przy postach nie działają

3-w starym forum mogłem przeczytać wszystkie posty które ktoś napisał, teraz tylko 200 ostatnich

4-w pochwałach pisało się komentarze, teraz nie wiadomo kto i za co je dał

5-jakoś nie mogę przywyknąć do tej kontroli, gdy w swoim profilu widzę co przeglądam (po co to komu?)

6-brakuje przycisków ze zbiorczym spisem fąfli, zasłużonych itd

7- info kto ma dzisiaj urodziny powinno być na głównej stronie, po to by tego nie przegapić

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12369
Miasto
Zdjęcia zmniejszają się automatycznie więc mimg jest niepotrzebny. Z avatarami będziemy działać. Pochwały się dostaje i można sprawdzić za co a komentarz można napisać w poście. Postów można przejrzeć wszystkie a nie 200. W swoim profilu możesz przeglądać co chcesz a jak nie chcesz to nie musisz. Z info o urodzinach zrezygnowaliśmy. Zbiór fąfli czy zasłużonych to nawet nie wiem po co to komu.:szef

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29981
Miasto
Trololololo
waldi to o czym piszesz pewnie można zrobić tylko potrzebujemy wtyczek, jeszcze daleko nam do efektu końcowego.jak na razie to podstawy zrobiliśmy i działamy dalej.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29981
Miasto
Trololololo
Brakuje mi kilku rzeczy ze starego forum:

1-brak tagu [mimg], by zmniejszać obrazki

2-awatarowe gify przy postach nie działają

3-w starym forum mogłem przeczytać wszystkie posty które ktoś napisał, teraz tylko 200 ostatnich

4-w pochwałach pisało się komentarze, teraz nie wiadomo kto i za co je dał

5-jakoś nie mogę przywyknąć do tej kontroli, gdy w swoim profilu widzę co przeglądam (po co to komu?)

6-brakuje przycisków ze zbiorczym spisem fąfli, zasłużonych itd

7- info kto ma dzisiaj urodziny powinno być na głównej stronie, po to by tego nie przegapić
Jeśli chodzi o wyniki wyszukiwania to chyba znalazłem
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

pokazuje 200 tylko dlatego że tak zostało domyślnie ustawione.

waldi

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
65251
Al, zdjęcia nie zmniejszają się do tego stopnia, żeby umieścić 3 duże koło siebie, tak jak było. Wiem bo je dodaję.
Pochwały - wiem kto dostał ale nie wiem od kogo, dopiero jak trafię na post to widać.
W profilu każdy widzi co obecnie oglądam.

Do góry