ACTA

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Do poczytania
Czym jest ACTA ?

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Minister Boni prosi Premiera o nie podpisywanie ACTA

Nadchodząca wojna z komputerami ogólnego przeznaczenia

Wkurrr....mnie ten świat :pala - do czego to wszystko zmierza ?? ??
A to u naszego wielkiego brata -Megaupload zamknięte przez FBI. Odwet Anonymous

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk
PZD też powinno wysłać list do Tuska, najlepiej wysłać 3 osobową delegacje :szydera

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Patrząc na wielkich tego świata ( w polskim wykonaniu to przydoopasów i ludzi bez własnego zdania ) :fakolec i co oni wyprawiają to rzygać mi się chce Totalna obłuda i zakłamanie dla dobra obywateli ( czytaj ) dla siebie My się nie liczymy - mamy być jak owieczki - za głośno nie beczeć i dać się strzyc
:fakolec :fakolec :fakolec :fakolec :fakolec :fakolec :fakolec

quattro

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Przykro mi patrzeć na to wszystko co się dzieje dookoła. Już nie tylnymi drzwiami ale frontowymi wprowadza nam sie totalitaryzm i niewolnictwo. Na początku roku obama podpisał ustawę, która anuluje 10 poprawek do konstytucji amerykańskiej, które de facto stanowiły trzon "wolności" i "demokracji" amerykańskiej. W tej chwili każdy może zostać posądzony o "terroryzm" :wariat zatrzymany, przesłuchiwany czytaj torturowany i zabity bez wyroku sądu. Sprawa z ACTA i PIPA już od pewnego czasu krąży po internecie jednakże od niedawna ludzie dowiadują się o tym na szeroką skalę. Oglądając dzisiaj jakiś teledysk na YT przeczytałem ciekawy komentarz, który mówił o tym, że jak ACTA i PIPA zostaną podpisane to już takich teledysków nie będzie. Nie będzie niczego tak jak to Kononowicz w jednym ze swoich wystąpień powiedział. Cenzura internetu jest globalnym zapychaniem gęby brudną szmatą. Mam nadzieję, że jednak ktoś pójdzie po rozum do głowy i nie poleci na to żeby taki pakt podpisać. Znając nasze bystre umysły z rządu tak może się stać. Z drugiej strony kraje, w których takie prawo nie będzie obowiązywać przeżyją szturm bo to właśnie u nich będą stawiać serwery. Sześcian ma wiele stron wiec z kolejnej jego strony zastanawiam się kto będzie finansował walkę z tym jakże nielegalnym procederem. No i na koniec po za zniewoleniem świata i odcięciem od informacji etc. zastanawiam się nad sensem posiadania internetu. heh. Po co mi i miliardom użytkowników na całym świecie jeśli tak na prawdę nie będziemy mogli nic zrobić. W końcu ludzie wyjdą z domów na ulice :)
Czas pokaże..

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
quattro mądre słowa :ok
a co do -
zastanawiam się nad sensem posiadania internetu. heh. Po co mi i miliardom użytkowników na całym świecie jeśli tak na prawdę nie będziemy mogli nic zrobić
-Internet będzie służył do śledzenia użytkowników , zdobywania informacji o nich i zalewania reklamami

quattro

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
No niestety paka z mózgu po reklamach straszna. Inwigilowanie może nie na mega masową skale ale w chwili obecnej jest realizowane. Tak jak amerykański echelon czuwa nad rozmowami tak zapewne jest maszyna, która sobie przeszukuję internet i wyłapuje słowa klucze. Z przykrością stwierdzam i jest mi strasznie z tego powodu przykro ale muszę się pożalić, że ludzie to bydło i jeba.e lenie. Każdy czeka na gotowe i nie daj Bóg ręki nie poda nikomu bo się zmęczy albo nie zarobi bo stracić by nie stracił. Tak więc przez ostatnie ponad 20 lat staliśmy się nieczuli na krzywdy i ucisk. Nie wiem jak Wy ale ja mam osobiście tego dosyć obecnej sytuacji. Realnie patrzę na sytuację w kraju i na świcie i serek mi się homogenizuje od tego :pala Pozorna wolność w naszym kraju sprawiła, że ludzie przestali obiektywnie oceniać rzeczywistość. Nasz kraj to Rzeczpospolita, a nie rzeczdonalda, tudzież rzeczrządu. To My mamy prawo decydować o tym co się dzieje, o tym co zostanie podpisane a co nie. Jak w 2005 roku szedłem na studia za 10zł kupowałem fajki, bułę, picie, 2 bilety studenckie i na gume wystarczało, a żeby pocieszyć się szybkim internetem to co jakiś czas na nockę w sobote do kafejki internetowej się wybierałem. Teram mam szybkie łącze w domu, a fajek za 10pln nie kupię. Internet mi cenzurują, a telewizora nawet nie włączam bo mam całkiem inną wizję obecnej sytuacji w kraju i na świcie niż podają wszystkie mainstreamowe stacje telewizyjne. :pala
Ja się boję co będzie. . . . Chyba czas się zbroić :yahoo

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Albo przerzucić się ta telewizję ojca największego R.
W sumie nie wiem co jest w tej chwili bardziej stronnicze TVN czy Trwam.
Rzygać mi się chce gdy oglądam część programów TVN -> rząd cacy obywatele beee i łeee.
Wyobrażacie sobie sytuację, plusk prezydentem kopiąca premierem ?? Taki scenariusz ponoć nam szykują .....

A

Anonymous

Nie ma się co spinać Chłopcy :Tak mam podejrzenie graniczące z pewnością,że jak "dobrze" pójdzie to w tym roku na ulicach polskich miast będzie Grecja-a wtedy przecież nikt Wam nie zabroni stanąć na czele społecznych protestów i po wyrównaniu rachunków krzywd :pala-tworzyć nowe prawa.

quattro

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Hornet no i tutaj się zgadzam. W tym roku powinno byc apogeum i pierdolniecie zdrowe. Potrzeba nowych świeżych ludzi, którzy nie sa połączeni poprzez konotacje rodzinne z byłem aparatem bezpieczeństwa.
polecam wam
oraz drugą część
JKM mówił o całkowitym zniesieniu podatków. Cos w tym jest, musiałbym dokładnie przestudiować to ale wysokość haraczu jaki z nas mafia zwana dalej politykami ściąga jest kosmiczna. Czy szpitale powinny być sprywatyzowane? po części tak. Kiedys byłem stanowczo na nie, ale w chwili kiedy dowiedziałem się, że całoroczny pakiet ubezpieczenia w prywatnej placówce w wawie na dosyć wysokim poziomie jest za 5tyś PLN rocznie i obejmuje dużo więcej świadczeń niż koszyk NFZ to zaczęło robić się logicznie. Zus okrada mnie 850x12=10200pln rocznie. Za taką sumę jestem w stanie zapenić sobie opiekę zdrowotną i odłożyć na starość. W jednej z sieci prywatnej opieki zdrowotnej za 2,5 tyś pln rocznie można mieć opiekę bez stania w kolejce i czekania.Więc zostaje mi 7700 Problemem jest ZUS i NFZ. Nie ma dla nich alternatywy. Alternatywą jesteśmy my :) A Grecy? Mają wszystko głęboko tam gdzie słońce nie dochodzi. Pojedz go Grecji i jak dostaniesz paragon to będzie cud!! Zbroją się i robią co chcą. Odnośnie TV TRWAM to mimo wszystko popieram. Nie ja będę oceniał o. Rydzyka. Może i kasy robi ile wlezie ale nie to jest najważniejsze. Najważniejsze jest to, ze w chwili obecnej to jedyna stacja gdzie dowiesz się o wszystkim jak jak to na prawdę wygląda, a nie tak jak upiększają tvn polsat etc. Jest dobry kawał i nie zawaham się go Wam sprzedać :D

Jeden z ministrów w rządzie Donka chce złożyć dymisję, gdyż jest niezadowolony. Donek wzywa go i pyta:
- Czy nie widzisz tysięcy emigrantów wracających do Polski?
- Nie widzę - odpowiada minister.
- Czy nie widzisz dobrze pracującej służby zdrowia?
- Nie widzę.
- Czy nie widzisz tysięcy kilometrów zbudowanych autostrad?
- Nie widzę.
- To włącz sobie TVN.

no i tak to mniej więcej wygląda

andrzej65

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
16
I stało się grupa Anonymous zablokowała strony rządu i Sejmu.Tak od siebie ciekaw jestem czy to coś zmieni w sprawie ACTA?

konarsky

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
479
najswiezsze informacje grupy Anonymous twitter.com/anonymouswiki
teraz zdjeli mon.gov.pl

Do góry