AppGuard - wersje stabilne

A

Anonymous

Kto robi ten opisy na dp.pl ?? Nie napisali,że to wspaniały zamiennik dla archaicznych pakietów security :wariat

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Wybaczcie, że odkopuję wątek, ale nie wiem czy jest sens tworzyć nowy... widzę, że kilka osób korzysta z dobrodziejstwa jakie daje aplikacja AG... ja też do nich należę i generalnie ładnie sobie go skonfigurowałem, ale doświadczam czasem takich dziwnych komunikatów:

Prevented <WMI Provider Host> from writing to memory of <Dropbox>.
Prevented <WMI Provider Host> from writing to memory of <The Bat! E-Mail Client by Ritlabs>.
i nie wiem co powinienem zrobić w tym przypadku. Dwie bowiem opcje wchodzą w grę. Albo dodam je do informacji ignorowanych, albo wmiprvse.exe dodam do wykluczeń MemoryGuard z prawami zapisu... Pytanie tylko, które zdaje się być lepszym rozwiązaniem? Prawdą jest, że piorun jasny wie, czy kiedyś ten cały wmiprvse.exe nie będzie chciał wyrządzić jakiejś szkody w systemie... Jakieś sugestie?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29803
Miasto
Trololololo
jaki masz poziom ochrony ustawiony

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
OXYGEN THIEF napisał:
jaki masz poziom ochrony ustawiony

Poziom ochrony jest High. Nie sprawdzałem jak sprawa ma się z Locked down, ale nie sądzę, żeby to miało jakikolwiek pozytywny wpływ na mój przypadek :)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29803
Miasto
Trololololo
Zauważyłeś jakieś problemy z działaniem tych aplikacji których dotyczą logi ? (Bat i dropbox) Jeśli nie to nie zawracaj sobie tym gitary, ewentualnie jak nie lubisz logów to dodaj do wykluczeń czyli PPM i wybierasz Ignore message.Bat i dropbox masz w chronionych (Guarded) ??

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Zgadza się, Bat i Dropbox jest w chronionym. Nie zauważyłem żadnych niepokojących zachowań związanych z tymi logami, wszystko zdaje się pracować prawidłowo. Zatem dodam te dwie reguły i nie będzie mi tu nic na czerwono świecić... Wolałem zapytać i spać spokojnie... z resztą fakt - skoro nic niepokojącego się nie dzieje, lepiej zignorować wiadomości, niż wykluczać z MemoryGuard :) Dzięki za szybki odzew :)

........::: edycja :::........

Nie chciałbym zawracać głowy, ale pozwolicie, że zapytam kolejny raz, bo są tu osoby, które zorientowane są znacznie bardziej w tej materii... Dziś zaskoczył mnie kolejny komunikat AG, mianowicie:
Prevented process <swdrm.dll - C:\Windows\System32\rundll32.exe> from launching from <c:\programdata\privacyware\privatefirewall\ui>.
Przy czym po pierwsze, nie wiem jakie zastosować rozwiązanie. Tu wszak nie chodzi o problem ochrony pamięci, a zablokowanie procesu... i tu moje umiejętności są znacznie bardziej ograniczone. Po drugie... kurcze, jakkolwiek istnieje w systemie folder privatefirewall, ale ui już nie...
Znów nie widzę żadnego dziwnego zachowania systemu, więc teoretycznie mogę komunikat dodać do ignorowanych, ale załóżmy przykładowo, że folder ui istnieje, co wówczas byłoby wskazane żeby zrobić z tym komunikatem?
Z góry dziękuję za wyrozumiałość :)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29803
Miasto
Trololololo
Sprawdź czy to czasem nie jest ukryty folder, ale jeśli nie zauważyłeś problemów z działaniem aplikacji to nie zawracaj sobie gitary tym.

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Nie, nie mam tu żadnego ukrytego folderu.
Ignoruję zatem tą wiadomość :) a gdyby mi coś kiedyś jeszcze nie dawało spać, pozwolę sobie uderzać w tym wątku. Dzięki! :piwko

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29803
Miasto
Trololololo
Uderzaj, uderzaj.Ja też mam różne logi i jak nie widzę problemów z aplikacją to nie szukam rozwiązania(Kiedyś pytałem o to baskę z supportu AppGuarda i pisała że to normalne).Ogólnie to inne programy zabezpieczające dodaje się do PowerApps jeśli zauważasz problemy w ich działaniu.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !

Mam problem z programem MP3 Toolkit , może dlatego że zainstalowałem go nie na dysku C a na dysku E nazwałem go rozrywka , jak wyłączę AppGuard to mogę go uruchomić jak nie wyłączę to miga i blokuje .

Wklejam :
10/24/12 17:28:46 Prevented process <mp3toolkit.exe - c:\program files\xussoft\xus desktop\xusdesktop.exe> from launching from <e:\mp3 toolkit\mp3toolkit>.

Co zrobić ?

:scratch

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29803
Miasto
Trololololo
tak uruchamiasz go z E więc go blokuje, masz do wyboru
1.Dodać wykluczenie (ścieżka do tego programu tak samo jak w przypadku tego programu do kopii co wcześniej miałeś) jak nie dasz rady to pisz.
2.Zainstalować na C

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
OXYGEN THIEF napisał:
tak uruchamiasz go z E więc go blokuje, masz do wyboru
1.Dodać wykluczenie (ścieżka do tego programu tak samo jak w przypadku tego programu do kopii co wcześniej miałeś) jak nie dasz rady to pisz.
2.Zainstalować na C

Dzięki dałem radę kliknąłem ad i wkleiłem e:\mp3 toolkit\mp3toolkit potem NO i działa :D

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29803
Miasto
Trololololo
AppGuard na poziomie ochrony Locked Down może czasem zablokować np:
10/24/12 18:20:37 Prevented <Uruchamia plik DLL jako aplikację> from writing to memory of <Java(TM) Control Panel>.
10/24/12 18:20:37 Prevented <Uruchamia plik DLL jako aplikację> from reading memory of <Java(TM) Control Panel>.
10/24/12 18:20:37 Prevented <Java(TM) Control Panel> from reading memory of <Java(TM) Platform SE binary>.
10/24/12 18:20:37 Prevented <Java(TM) Control Panel> from writing to memory of <Java(TM) Platform SE binary>.
10/24/12 18:26:18 Prevented <Java(TM) Control Panel> from reading memory of <Java(TM) Platform SE binary>.
10/24/12 18:26:18 Prevented <Java(TM) Control Panel> from writing to memory of <Java(TM) Platform SE binary>.
Taki mam monit gdy uruchomiłem javę w panelu sterowania i ogolnie nie przejmuję się tym jeśli nie zauważyłem problemów z funkcjonowaniem javy.Zacznę się martwić gdy Java zacznie działać dziwacznie lub gdy wprowadzone zmiany w ustawieniach nie zostaną zastosowane.Ten poziom tak ma że może blokować za dużo ale też daje max ochronę (domyślny poziom zalecany przez baskę to High)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29803
Miasto
Trololololo
AppGuard 3.4.2.4 wydany, aktualizacja przeznaczona dla użytkowników win 8, w nowej wersji naprawiono kilka błędów MBR Guard.Jeśli nie korzystasz z Win 8, nie musisz aktualizować programu do tej wersji.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !
Zainstalowałem Farstone RestoreIT 7 , mam ikonę na pulpicie , kiedy na nią klikam AppGuard ją blokuje jak wyłącze AppGuarda działa ?
Program zainstalowałem na C ale kopie zapasowe / migawki / mam na G
Proszę o pomoc !

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Do góry