A
Anonymous
Kto robi ten opisy na dp.pl ?? Nie napisali,że to wspaniały zamiennik dla archaicznych pakietów security 

i nie wiem co powinienem zrobić w tym przypadku. Dwie bowiem opcje wchodzą w grę. Albo dodam je do informacji ignorowanych, albo wmiprvse.exe dodam do wykluczeń MemoryGuard z prawami zapisu... Pytanie tylko, które zdaje się być lepszym rozwiązaniem? Prawdą jest, że piorun jasny wie, czy kiedyś ten cały wmiprvse.exe nie będzie chciał wyrządzić jakiejś szkody w systemie... Jakieś sugestie?Prevented <WMI Provider Host> from writing to memory of <Dropbox>.
Prevented <WMI Provider Host> from writing to memory of <The Bat! E-Mail Client by Ritlabs>.
OXYGEN THIEF napisał:jaki masz poziom ochrony ustawiony
Przy czym po pierwsze, nie wiem jakie zastosować rozwiązanie. Tu wszak nie chodzi o problem ochrony pamięci, a zablokowanie procesu... i tu moje umiejętności są znacznie bardziej ograniczone. Po drugie... kurcze, jakkolwiek istnieje w systemie folder privatefirewall, ale ui już nie...Prevented process <swdrm.dll - C:\Windows\System32\rundll32.exe> from launching from <c:\programdata\privacyware\privatefirewall\ui>.
10/24/12 17:28:46 Prevented process <mp3toolkit.exe - c:\program files\xussoft\xus desktop\xusdesktop.exe> from launching from <e:\mp3 toolkit\mp3toolkit>.
OXYGEN THIEF napisał:tak uruchamiasz go z E więc go blokuje, masz do wyboru
1.Dodać wykluczenie (ścieżka do tego programu tak samo jak w przypadku tego programu do kopii co wcześniej miałeś) jak nie dasz rady to pisz.
2.Zainstalować na C
10/24/12 18:20:37 Prevented <Uruchamia plik DLL jako aplikację> from writing to memory of <Java(TM) Control Panel>.
10/24/12 18:20:37 Prevented <Uruchamia plik DLL jako aplikację> from reading memory of <Java(TM) Control Panel>.
10/24/12 18:20:37 Prevented <Java(TM) Control Panel> from reading memory of <Java(TM) Platform SE binary>.
10/24/12 18:20:37 Prevented <Java(TM) Control Panel> from writing to memory of <Java(TM) Platform SE binary>.
Taki mam monit gdy uruchomiłem javę w panelu sterowania i ogolnie nie przejmuję się tym jeśli nie zauważyłem problemów z funkcjonowaniem javy.Zacznę się martwić gdy Java zacznie działać dziwacznie lub gdy wprowadzone zmiany w ustawieniach nie zostaną zastosowane.Ten poziom tak ma że może blokować za dużo ale też daje max ochronę (domyślny poziom zalecany przez baskę to High)10/24/12 18:26:18 Prevented <Java(TM) Control Panel> from reading memory of <Java(TM) Platform SE binary>.
10/24/12 18:26:18 Prevented <Java(TM) Control Panel> from writing to memory of <Java(TM) Platform SE binary>.