AppGuard - wersje stabilne

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Zapewne dodanie fsmain.exe do power apps by rozwiązało problem... ale czy to bezpieczne? Może da się wykluczyć folder z dysku g z chronionych i też będzie działać. Teraz strzelam na ślepo, bo w pracy nie mam AG... w domu natomiast mam AG, ale nie mam farstone'a.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29803
Miasto
Trololololo
Tadek59 napisał:
Witam !
Zainstalowałem Farstone RestoreIT 7 , mam ikonę na pulpicie , kiedy na nią klikam AppGuard ją blokuje jak wyłącze AppGuarda działa ?
Program zainstalowałem na C ale kopie zapasowe / migawki / mam na G
Proszę o pomoc !

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Tadek to samo miałeś z Easeusem ToDo Backup więc zacytuję i ty zmienisz w AppGuardzie
czyli ustawiłem tam tylko ścieżkę do tego co AppGuard zablokował czyli g:\easeus\todo backup\bin i dałem na NO.

Odpalasz appguarda, klikasz na customize przechodzisz do zakładki User-Space i tam klikasz Add i dodajesz tą ścieżkę

a na koniec przy include klikasz na NO, powinno działać jak nie to pisz.

aha dobrze by było gdybyś sobie zrobił kopie i przywrócił po dodaniu aby zobaczyć czy nic nie blokuje (sprawdź też w logach)

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
artoor napisał:
Zapewne dodanie fsmain.exe do power apps by rozwiązało problem... ale czy to bezpieczne? Może da się wykluczyć folder z dysku g z chronionych i też będzie działać. Teraz strzelam na ślepo, bo w pracy nie mam AG... w domu natomiast mam AG, ale nie mam farstone'a.

Próbowałem dodać do power apps ale to nic nie dało :scratch

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29803
Miasto
Trololololo
Próbowałem dodać do power apps ale to nic nie dało :scratch
napisałem wcześniej co trzeba zrobić, do PowerApps dodaje się programy zabezpieczające a że to coś jest na G to appGuard będzie blokował bo taka jest zasada jego działania.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
OXYGEN THIEF napisał:
Tadek59 napisał:
Witam !
Zainstalowałem Farstone RestoreIT 7 , mam ikonę na pulpicie , kiedy na nią klikam AppGuard ją blokuje jak wyłącze AppGuarda działa ?
Program zainstalowałem na C ale kopie zapasowe / migawki / mam na G
Proszę o pomoc !

Tadek to samo miałeś z Easeusem ToDo Backup więc zacytuję i ty zmienisz w AppGuardzie
czyli ustawiłem tam tylko ścieżkę do tego co AppGuard zablokował czyli g:\easeus\todo backup\bin i dałem na NO.

Odpalasz appguarda, klikasz na customize przechodzisz do zakładki User-Space i tam klikasz Add i dodajesz tą ścieżkę

a na koniec przy include klikasz na NO, powinno działać jak nie to pisz.

aha dobrze by było gdybyś sobie zrobił kopie i przywrócił po dodaniu aby zobaczyć czy nic nie blokuje (sprawdź też w logach)
Dzięki mistrzu pomogło i działa :yes master , :dziękuję

fiodor99

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
86
Miasto
25° 47' N 80° 13' W
Re: AppGuard 3.4.2.0 kontra Blackhole exploit kit

Witam, po dłuższej przerwie. Chciałbym zapytać drogich forumowiczów czy przy appguard jest niezbędny firewall np Outpost lub privatewall czy wystarczy ten z windows 7 (64bit)?

arturpe

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Re: AppGuard 3.4.2.0 kontra Blackhole exploit kit

Cześć.

Oczywiscie, nie jest niezbędny, natomiast warstw ochrony warto mieć kilka. FW z Win7 jest chwalony, niemniej mnie nie daje poczucia pełnej kontroli nad wychodzącymi zdarzeniami. Można oczywiście konfigurować reguły, ale to zabawy dla fanatyków :D

Na systemowego FW w wersji 64 bit nie ma wielu nakładek (znam Binisoft i Win7FW Control Sphinx Software - który polecam), ale to stosunkowo dobre rozwiązania, ponieważ pozwalają Ci zobaczyć to co systemowy FW wpuszcza i wypuszcza.

Outpost jest dobrym rozwiązaniem, nie wiem jednak jak z jego dedykacją pod 64 bity (wiem, że teraz jest w pakiecie, ale tego chyba nie potrzebujesz). PWF jest doskonały, łaczy HIPSa i FW i jest dedykowany pod x64, niemniej jakoś zbytnio mnie męczył. Nie próbowałem używać go z AppGuardem.

Sam mam systemowego FW, AppGuarda i antywirus Kingsofta. Lekko i przyjemnie. Czasami używam Returnila, raz na jakiś czas Hitman albo MBAM. Przy rozsądnym użytkowaniu komputera - wystarcza.

fiodor99

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
86
Miasto
25° 47' N 80° 13' W
dzięki za odpowiedź, również celowałem w podobny zestaw, ale chodzi mi jeszcze po głowie jedno rozwiązanie: comodo FW bez hips i av, appguard, kingsoft av, KS, ewentualnie jeszcze zemana antylogger, nie będzie się to gryzło?

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
fiodor99, pamiętaj że AG to program stricte anti-executable, więc firewall obok byłby wskazany, żeby spać spokojnie. Podobno ten począwszy od Visty wbudowany w system jest nieźle konfigurowalny i daje dość spore (tzn. wystarczające) rezultaty przy odpowiedniej konfiguracji, ale mnie nie przekonuje. Osobiście poszedłem w stronę czystej formy, czyli bez modułu HIPS i zainstalowałem Look'n'stop... a że jestem leniwy (i nie ukrywam nie do końca zorientowany w tych sprawach) to zakupiłem sobie pakiet reguł Deluxe od Phant0m'a i... tak - śpię spokojnie :) Jest na prawdę lekko... ale to już byłby off-topic z lekka.
Reasumując, AppGuard nie zastąpi Firewall'a :)

fiodor99

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
86
Miasto
25° 47' N 80° 13' W
dzięki za odp...
dlatego myślę o comodo FW, z tego co wiem look'n'stop jest płatny, a na regułach będę polegał na kolegach z forum ;)

A

Anonymous

Nie opowiadajcie fantasmagorii :dziwak ...ja na XP nie mam zapki od 3 lat...ta z 7 w zupełności wystarczy przy AppGuard.

fiodor99

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
86
Miasto
25° 47' N 80° 13' W
Koledzy proszę o pomoc przy konfiguracji appgaurda, tj. łopatologiczną instrukcję-po zainstalowaniu programu na high internet strasznie zwolnił w przeglądarkach, outlok chodzi jak struty dopiero po przetsawieniu na med zaczęło wszystko chodzić, jak to wszystko poustawiać by było git? :(

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
A co masz do tego AppGuard'a w zestawie?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29803
Miasto
Trololololo
fiodor99 napisał:
Koledzy proszę o pomoc przy konfiguracji appgaurda, tj. łopatologiczną instrukcję-po zainstalowaniu programu na high internet strasznie zwolnił w przeglądarkach, outlok chodzi jak struty dopiero po przetsawieniu na med zaczęło wszystko chodzić, jak to wszystko poustawiać by było git? :(

Pewnie nie obejdzie się bez dodawania wykluczeń reszty zabezpieczających programów, dodatkowo napisz jakich przeglądarek używasz, odtwarzaczy, przeglądarek pdf, klientów poczty itd.

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
SE7EN napisał:
A co masz do tego AppGuard'a w zestawie?
Trochę mi to przypomina źle skonfigurowanego Appguard'a podczas uruchomienia wymienionych przez kolegę aplikacji w środowisku Sandoboxie, nieprawdaż?

Do góry