AppGuard - wersje stabilne

fiodor99

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
86
Miasto
25° 47' N 80° 13' W
SE7EN napisał:
A co masz do tego AppGuard'a w zestawie?
Cześć: mam kingsoft pc doctor, online armor free, zemana antylogger free, Keyscrambler free, toolbar cleaner,
takie mi wyskoczyły informacje przy starcie:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
używam postawowych ustawień, jak jest ma high to wszystko się muli a na med rusza z kopyta

fiodor99

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
86
Miasto
25° 47' N 80° 13' W
OXYGEN THIEF napisał:
fiodor99 napisał:
Koledzy proszę o pomoc przy konfiguracji appgaurda, tj. łopatologiczną instrukcję-po zainstalowaniu programu na high internet strasznie zwolnił w przeglądarkach, outlok chodzi jak struty dopiero po przetsawieniu na med zaczęło wszystko chodzić, jak to wszystko poustawiać by było git? :(

Pewnie nie obejdzie się bez dodawania wykluczeń reszty zabezpieczających programów, dodatkowo napisz jakich przeglądarek używasz, odtwarzaczy, przeglądarek pdf, klientów poczty itd.
Co do reszty programów:
windows 64bit, opera, ie9, chrome, pdf xchange, foobar 2000, i całe oprogramowanie samsung na laptopa, outlook 2007.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29711
Miasto
Trololololo
zemana antylogger free, Keyscrambler free
wywal jeden bo oba działają na podobnej zasadzie i wiele prawdopodobne że będą się podgryzały.
PC Doctor Flow Monitor to rozumiem że to coś jest od kingsofta tak? więc dodaj to do wykluczeń, czyli otwierasz AppGuarda klikasz Customize dalej PowerApps i podajesz ścieżkę do tego czegoś, najlepiej jednak by było jakbyś dodał całego Kingsofta, bo tam się dodaje programy zabezpieczające.

Możesz też spróbować (jeśli ten kingsoft nie ma żadnego modułu AV) dodać go inaczej, czyli otwierasz AppGuarda, klikasz Customize przechodzisz do zakładki Advanced i przy memory Guard klikasz Add, otworzy się okno, szukasz tego PC Doctor Flow Monitor i dodajesz.

Teraz żeby dodać przeglądarki internetowe to wejdź w zakładkę Guarded Apps i sprawdź czy są na liście (program ma listę domyślnych aplikacji), jeśli nie ma to dodajesz czyli klikasz Add program, podajesz lokalizację i zaptaszkowujesz dwie pierwsze opcje, i tak robisz z każdą przeglądarką.

pdf xchange, foobar 2000 też dodajesz do Guarded Apps czyli klikasz Add program, podajesz lokalizację i zaptaszkowujesz tylko drugą opcje.

Jeśli chodzi o Outlooka powinien być domyślnie na liście, jeśli nie ma to klikasz Add program, podajesz lokalizację i zaptaszkowujesz dwie pierwsze opcje.

Sprawdzasz jak śmiga, w razie problemów piszesz.

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
Zemana AntiLogger nie jest kompatybilny z AppGuard
[website]http://www.zemana.com/product/antilogger/overview/#compatibility[/website]

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29711
Miasto
Trololololo
ale on ma darmową zemanę, czyli klon KeyScramblera.Jak Sprawdzałem to działa ta zemana darmowa z AppGuardem bez dodawania żadnych wykluczeń, ale ogólnie odradzam na razie darmową zemanę bo:
to beta
szyfruje jak chce, niby chwalą się że we wszystko i we wszystkich aplikacjach a jak sprawdziłem to g..... prawda.
nie wiadomo jakimi algorytmami szyfruje (nawet support tego nie wie)

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Potwierdzam... zdaje się, że nie Zemana jest tu problemem, bo sam tak przez jakiś czas miałem i nie zaobserwowałem żadnych anomalii. I faktem jest, że ta beta działa jak chce i kiedy chce ;)

fiodor99

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
86
Miasto
25° 47' N 80° 13' W
OXYGEN THIEF napisał:
zemana antylogger free, Keyscrambler free
wywal jeden bo oba działają na podobnej zasadzie i wiele prawdopodobne że będą się podgryzały.
PC Doctor Flow Monitor to rozumiem że to coś jest od kingsofta tak? więc dodaj to do wykluczeń, czyli otwierasz AppGuarda klikasz Customize dalej PowerApps i podajesz ścieżkę do tego czegoś, najlepiej jednak by było jakbyś dodał całego Kingsofta, bo tam się dodaje programy zabezpieczające.

Możesz też spróbować (jeśli ten kingsoft nie ma żadnego modułu AV) dodać go inaczej, czyli otwierasz AppGuarda, klikasz Customize przechodzisz do zakładki Advanced i przy memory Guard klikasz Add, otworzy się okno, szukasz tego PC Doctor Flow Monitor i dodajesz.

Teraz żeby dodać przeglądarki internetowe to wejdź w zakładkę Guarded Apps i sprawdź czy są na liście (program ma listę domyślnych aplikacji), jeśli nie ma to dodajesz czyli klikasz Add program, podajesz lokalizację i zaptaszkowujesz dwie pierwsze opcje, i tak robisz z każdą przeglądarką.

pdf xchange, foobar 2000 też dodajesz do Guarded Apps czyli klikasz Add program, podajesz lokalizację i zaptaszkowujesz tylko drugą opcje.

Jeśli chodzi o Outlooka powinien być domyślnie na liście, jeśli nie ma to klikasz Add program, podajesz lokalizację i zaptaszkowujesz dwie pierwsze opcje.

Sprawdzasz jak śmiga, w razie problemów piszesz.
a jak wprowadzić OA fw free?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29711
Miasto
Trololololo
fiodor99 wykluczenia w AppGuardzie dodajesz tylko i wyłącznie wtedy gdy zauważysz problemy w działaniu innych programów, w głownym oknie masz logi które pokazują że coś zostało zablokowane, jeśli nie masz logów to nic nie dodajesz.Jak masz logi podajesz tu i myślimy.Jeśli widzisz że OA nie działa, lub działa niepoprawnie wtedy dodajesz go do PowerApps ale tak jak pisałem już wcześniej, podajesz logi tu i myślimy.

A

Anonymous

Poza tym,żeby nie : popaść w paranoję :dziwak .Możesz sobie wyłączyć : MemoryGuard Events > Report Status.

fiodor99

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
86
Miasto
25° 47' N 80° 13' W
Hornet napisał:
Poza tym,żeby nie : popaść w paranoję :dziwak .Możesz sobie wyłączyć : MemoryGuard Events > Report Status.
Żeby to było rozwiązanie :dziwak na razie po pierwszym dniu użytkowania mam dosyć :wariat

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29711
Miasto
Trololololo
AppGuarda konfigurujesz raz i potem zapominasz że jest.Zresztą masz napisane co trzeba zrobić aby działało, sprawdziłeś chociaż czy są jakieś logi ??

A

Anonymous

Miałem na myśli : komunikaty walące na czerwono...przy takiej Operze-puchną w oczach a i tak nic z nich nie wywnioskujesz...dlatego lepiej wyłączyć,żeby nie irytowały...Baśka nawet tak radziła na wilderssach.

fiodor99

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
86
Miasto
25° 47' N 80° 13' W
OXYGEN THIEF napisał:
AppGuarda konfigurujesz raz i potem zapominasz że jest.Zresztą masz napisane co trzeba zrobić aby działało, sprawdziłeś chociaż czy są jakieś logi ??

Witam, przesyłam logi do wglądu poniżej, na razie wszystko chodzi, sprawdzałem OA fw na pcflank i testy wyszły dobrze, co do kingsofta to zawiera on av w chmurze, dzięki za pomoc, nie do końca wiem co te logi oznaczają:

12/07/12 14:55:40 Protection level is set to <high>.

12/07/12 15:04:27 User removed <PC Doctor> from power application list.

12/07/12 15:04:27 User removed <Kingsoft PC Doctor Push> from power application list.

12/07/12 15:04:27 User removed <PC Doctor Flow Monitor> from power application list.

12/07/12 15:04:27 User removed <PC Doctor Traffic Monitor> from power application list.

12/07/12 15:04:27 User removed <Online Armor Component> from power application list.

12/07/12 15:05:58 Prevented <Online Armor Component> from writing to memory of <Internet Explorer>.

12/07/12 15:05:59 Prevented <Internet Explorer> from writing to memory of <Eksplorator Windows>.

12/07/12 15:05:59 Prevented <Internet Explorer> from writing to <\registry\machine\software\wow6432node\microsoft\windows\currentversion\internet settings\zonemap>.

12/07/12 15:06:01 Prevented <Internet Explorer> from writing to <\registry\machine\software\wow6432node\microsoft\directdraw\mostrecentapplication>.

12/07/12 15:17:38 Prevented <Menedzer okien pulpitu> from reading memory of <PDF-XChange Viewer>.

12/07/12 15:17:38 Prevented <PDF-XChange Viewer> from reading memory of <Eksplorator Windows>.

12/07/12 15:17:38 Prevented <PC Doctor Service> from reading memory of <PDF-XChange Viewer>.

12/07/12 15:17:40 Prevented <PC Doctor Flow Monitor> from reading memory of <PDF-XChange Viewer>.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29711
Miasto
Trololololo
ale żeś namieszał z tymi logami, dodałeś to PC Doctor Service, to PC Doctor Flow Monitor i to PC Doctor Traffic Monitor do wykluczeń w Memory Guard? Jeśli to są procesy antywirusa Kingsoft to dodaj najlepiej do do Power Apps.Online Armor jak widzę po logach musisz dodać też do PowerApps.Gry widzę że masz na D więc sobie nie pograsz jeśli nie dodasz wyjątku do całego folderu z grami.Wiesz co najlepiej to dodaj to co teraz napisałem i zrestartuj kompa, potem pokaż logi.

aha jak gry masz np na D:Gry to wyjątek dodaje się tak
AppGuard - Customize - User-Space klikasz na Add i podajesz folder gdzie masz gierki czyli d:\Gry i uwaga obok przy Include zaznaczasz na NO.

Do góry