Narzędzia Auslogics Disk Defrag Pro za darmo

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Nie widziałem ,żadnej reakcji ze strony producenta podczas kontrolowanej instalacji przy pomocy Revo Pro. Po prostu wystarczy instalacja i wpisanie klucza, ewentualnie moja instalka z kluczem i to jest na "wsiegda" jak mówią ruskie z Paryża. Nie wiem czy będzie możliwość przejścia bezboleśnie na nową wersję, raczej nie z tą promocją, ale... defragmentator jest narzędziem w którym niewiele można zmienić, chyba, że nastąpi rewolucja w konstrukcji dysków twardych lub w zapisie i używaniu plików. Na przykład pliki zapisywane byłyby nie jako kombinacja zer i jedynek ale jako kombinacja chińskich lub starożytno- egipskich obrazków.
Do dziś używam do defragmentacji stary i bardzo dobry program, którego raczej nic nie przebije: OODefrag85Professional 8 , ze swoim spolszczeniem, zrobionym głównie dla dzieciaków. Ten defragmentator się chowa.

eMCe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Ś-Wsch
hmm może tamten kluczyk tzn ten do BootSpeeda nie działał po zakończeniu promocji ale na tej instalce pobranej z GOTD, może była jakoś zmodyfikowana aby dało się ją aktywować tylko jak promocja trwała :scratch
a z tego co ludziska piszą kluczyk do Auslogics Disk Defrag Pro działa też z instalką ze strony producenta, więc może tu będzie inaczej... w sumie to jutro się przekonamy ;)
mówisz Oxy że kluczyk pewnie na roczek, czyli przez rok możemy aktualizować program a potem będzię on dalej normalnie działał z tym że bez "updatów", dobrze rozumuje ??

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29972
Miasto
Trololololo
eMCe napisał:
czyli przez rok możemy aktualizować program a potem będzię on dalej normalnie działał z tym że bez "updatów", dobrze rozumuje ??
raczej tyk. :wariat

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Dodam jeszcze- nieważne jak bardzo jest atrakcyjna wizualizacja defragmentacji, najważniejsza jest skuteczność. Najmniej atrakcyjnie wygląda defragmentacja programami ze stajni Paragon, ale zapewniam, że nie ma bardziej skutecznej metody defragmentacji plików niż oferuje ta firma. Było wiele promocji Paragon , prawie każda z nich oferowała funkcję Defragmentacja dysku i jeśli skorzystaliście z tej funkcji, pewnie już wiecie o czym piszę....

Tomek-T-M-F

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Olsztyn
Witam, Windows 7 x64, licencja zapisuje się w kluczu [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Wow6432Node\CLSID\{84FB28A5-5A3D-B6E7-C4BC-2A00EF5202B9}\Version] nigdzie indziej nie zauważyłem żeby jakieś dane się dopisywały.

A

Anonymous

OXYGEN THIEF napisał:
eMCe napisał:
czyli przez rok możemy aktualizować program a potem będzię on dalej normalnie działał z tym że bez "updatów", dobrze rozumuje ??
raczej tyk. :wariat
Programy Auslogics po wgaśnięciu licencji, czyli po roku nawet się nie włączą.
W tym przypadku pewnie jest tak samo, w końcu na rok to na rok
:p

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Jeśli na rok, to zegar już działa , ale jak wspomniałem wcześniej nie ma się czym aż tak podniecać, mamy do dyspozycji szereg bardzo dobrych defragmentatorów, choćby z niedawnej promocji PerfectDisk 11. Swoją drogą ROK to bardzo długo jeśli chodzi o życie komputerów i systemów operacyjnych.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29972
Miasto
Trololololo
z C przenieść TEMP, pagefile na inną partycję, programy instalować też na innej i praktycznie partycja systemowa nie ulega fragmentacji.

eMCe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Ś-Wsch
no to jak po roku nawet się nie uruchomi to, że tak się wyrażę "dupa" :p
troszkę mnie dziwi takie założenie producentów, no rozumiem antywirusy gdzie na bieżąco trzeba je rozwijać, ulepszać zabezpieczenia przed coraz to nowszymi zagrożeniami ale żeby defragmentator, który od lat wykonuje tą samą robotę bo tak jak Emmers wspominał budowa jak i metody zapisu dysku się nie zmieniają ehh no i praktycznie po roku wykupujemy lickę na ten sam program, który robi to samo i tak samo, no jedynie może jest z wyższym numerkiem wersji a tak to bez zmian
(...)Swoją drogą ROK to bardzo długo jeśli chodzi o życie komputerów i systemów operacyjnych.
no u mnie systemy przeważnie "żyją" tyle co zadbany chomik hehe 2-3 lata :dziwak

A

Anonymous

Emmers napisał:
Do dziś używam do defragmentacji stary i bardzo dobry program, którego raczej nic nie przebije: OODefrag85Professional 8 , ze swoim spolszczeniem, zrobionym głównie dla dzieciaków. Ten defragmentator się chowa.
Emmers-nie przesadzaj...a czymże to O&O Defrag bije tak na łeb Auslogicsa :scratch

Tomek-T-M-F

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Olsztyn
Witam. A ja smiem twierdzić że to nie jest na Rok licencja :), A to dlatego że jeśli się przestawi datę w systemie to niektóre programy wariują a mianowcie jakiś czas temu tu na forum była promocja na AIDA64 Extreme Edition licencja była na rok po przestawieniu na 1 rok do przodu AIDA64 już sie nie uruchomiła bo licencja wygasła, A licencja na Auslogics Disk Defrag Pro po przestawieniu daty systemowej nawet na dwa lata do przodu licencja nie gaśnie i nie wyświetla żadnego komunikatu zeby wznowić licencje, zato program się pluł że bardzo bardzo dawno temu była przeprowadzona analiza i defragmentacja dysków. wniosek prosty program po nawet dwoch latach sie uruchomi wiec niema co gdybać.pozdrawiam.

win98

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
50
OXYGEN THIEF napisał:
z C przenieść TEMP, pagefile na inną partycję... ...i praktycznie partycja systemowa nie ulega fragmentacji.

Wiem, że to lamerskie pytanie, ale jak to się robi np. w windows XP ??
Czy oprócz ogarnięcia fragmentacji, system będzie szybszy, stabilniejszy, czy cóś ??

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29972
Miasto
Trololololo
win98 napisał:
OXYGEN THIEF napisał:
z C przenieść TEMP, pagefile na inną partycję... ...i praktycznie partycja systemowa nie ulega fragmentacji.

Wiem, że to lamerskie pytanie, ale jak to się robi np. w windows XP ??
Czy oprócz ogarnięcia fragmentacji, system będzie szybszy, stabilniejszy, czy cóś ??
Panel Sterowania - System - Zaawansowane - Zmienne środowiskowe i tam w zmiennych dla użytkownika jak i systemu ustawiasz przy TMP i TEMP inną lokalizację np: D:\Temp
System pracuje bardzo stabilnie.
Plik stronnicownia przenosisz w System - Zaawansowane - Wydajność ustawienia - Zaawansowanie - Zmień i tam wybierasz gdzie ma leżeć.W sumie mam teraz wyłączony i błędów nie zauważyłem.

win98

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
50
:dziękuję

destry5

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
/Czy oprócz ogarnięcia fragmentacji, system będzie szybszy/

tak, takie odniesiesz wrazenie. Im mniej fragmentow na dysku w systemie, zwlaszcza w newralgicznych jego punktach, tym sprawniej wykonuje on wszystkie operacje. Bedzie mu to przychodzilo z lekkoscia. Zrobilem programem defragemntacje wg. czasu dostepu, chodzi chyba szybciej niz byl nowy a ma swoje lata i jest juz prawie caly zapelniony.
Od szybkiego dysku bardzo wiele zalezy, ma sie wtedy wrazenie, ze system szybciej dziala. Jesli to nie jest demon szybkosci, stary dysk, to taka defragmentacja moze zauwazalnie przyspieszyc operacje na nim, doslownie wszystko natychmiast wyskakuje na pulpicie, dziala plynnie.

Do góry