EDIT: Tak mi wyglada ze Twoj lapek byl robiony w 2 wersjac, z 2 albo 3 slotami na RAM, i ze nie jest w stanie obsluzyc wiecej niz 4GB na slot, przy czym to zalezalo od dual badz quad core
@Emmers w serwisach wymiana czy tam dołożenie pamięci wygląda mniej więcej tak:Analizując raport z AIDA 64 widzę, że laptop ma 3 gniazda pamięci. Moduły znajdują się w 1 i 3 gnieździe i tym samym pracują w dualu. Gdyby wszystkie gniazda były zajęte pamięć pracowałyyby w trybie quad .
Procesor w lapku: Mobile QuadCore Intel Core i7-2630QM
Dysk nr 1 - Patriot Burst (111 GB) ] SSD
Dysk nr 2 - WDC WD10JPVX-22JC3T0 (931 GB
Laptop przy takiej konfiguracji powinien działać bez problemów aż miło . Z raportu wynika jedno i tylko jedno: Pamięć GOODRAM polskiego producenta Wilk Elektronik nie powinna znaleźć się w tym laptopie.
Producent laptopa w konfiguracji zaleca 1333 MHz nie 1066 MHz i to wystarczy do reklamacji usługi.
Sprawdzałeś MemTestem86
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
@andyxa , widzę że trzęsiesz się jak galareta przed przełożeniem tych kości
BSOD'a nie widziałem od ponad 10 lat A plik wymiany ustawiam ręcznie w przedziale od 16MB do 1024MB.NIE obserwuje zeby mi sie dysk sypal, a sila rzeczy mam plik wymiany 4GB na SSD bo HDD nie mam). "Manie" pagefile.sys zapobiega crashowi w pewnych okolicznosciach.