Narzędzia cFosSpeed za darmo

irfan19

Bardzo aktywny
Zasłużony
Dołączył
28 Luty 2018
Posty
975
Reakcje/Polubienia
5474
cFosSpeed za darmo (Lifetime)



Until April 13, 2020 , we will offer cFosSpeed free of charge for those affected by the corona crisis and for those in a country where it is not possible to buy cFosSpeed. It is particularly useful for people who use home office , audio or video conferencing and remote access because it keeps your connection fast even when you are sending large files, for example.

However, if you can afford cFosSpeed, we ask that you buy it, as our company can only survive if we make enough money from selling licenses.

cFosSpeed increases your data throughput and reduces the ping time.
cFosSpeed uses traffic shaping to reorder Internet data packets so that important data is processed first and the rest later. This results in a significant reduction in transmission delays (lag) and usually also an acceleration of the Internet connection.

Promo link:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
 

PanOK

Bardzo aktywny
Dołączył
14 Sierpień 2018
Posty
105
Reakcje/Polubienia
202
Pobrałem, aktywowałem i uruchomiłem. I wcale szybciej nie było. Okazało się, że lepiej sam sobie radzę tcp organizerem. No to odinstalowałem total uninstallem. Heca - bo zostały nieusuwalne dwa pliki i folder cfos. Everything znalazł ścieżki - folder miał zaplanowane zadania, więc wpierw usunąłem usługę cfos, potem zawartość folderu cfos, a na końcu sam folder. Taka jest kolejność. No i został sterownik cfosspeed w file repository. Sunrise seven go sprzątnął w czyszczeniu i konserwacji. Znikło też wspomnienie, bo utworzyłem punkt przywracania, a usunąłem poprzednie. Jeszcze 6 wpisów w rejestrze wont i mam szybciej bez cfos, jak z cfosspeed.

Faktycznie - program lekki i czysty. Ale nawet internet booster w jetclean daje lepsze zoptymalizowanie. Kto zaś nie siedzi w programach, temu cfosspeed jest jak manna z nieba. :D
 

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Dołączył
26 Maj 2010
Posty
27109
Reakcje/Polubienia
8701
Miasto
Trololololo
Pobrałem, aktywowałem i uruchomiłem. I wcale szybciej nie było. Okazało się, że lepiej sam sobie radzę tcp organizerem. No to odinstalowałem total uninstallem. Heca - bo zostały nieusuwalne dwa pliki i folder cfos. Everything znalazł ścieżki - folder miał zaplanowane zadania, więc wpierw usunąłem usługę cfos, potem zawartość folderu cfos, a na końcu sam folder. Taka jest kolejność. No i został sterownik cfosspeed w file repository. Sunrise seven go sprzątnął w czyszczeniu i konserwacji. Znikło też wspomnienie, bo utworzyłem punkt przywracania, a usunąłem poprzednie. Jeszcze 6 wpisów w rejestrze wont i mam szybciej bez cfos, jak z cfosspeed.

Faktycznie - program lekki i czysty. Ale nawet internet booster w jetclean daje lepsze zoptymalizowanie. Kto zaś nie siedzi w programach, temu cfosspeed jest jak manna z nieba. :D
Ustaw program poprawnie i daj czas aby zoptymalizował się pod Twojego kompa.CfosSpeed działa.
 

Mohammad.Poorya

Bardzo aktywny
Zasłużony
Dołączył
19 Wrzesień 2018
Posty
1599
Reakcje/Polubienia
6464
Miasto
On a Bike!
I installed and then the swing was found!
I had to be removed!
Do I have to make any special adjustments?
 

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Dołączył
26 Maj 2010
Posty
27109
Reakcje/Polubienia
8701
Miasto
Trololololo
I installed and then the swing was found!
I had to be removed!
Do I have to make any special adjustments?
My settings:

Enabled - :
RWIN
Prioritize process
Use UPnP router
Packet loss avoidance
Activate firewall
Automatic MSS
Strict RTP
 

Leszek55

Bardzo aktywny
Dołączył
9 Sierpień 2010
Posty
181
Reakcje/Polubienia
161
@PanOK Program nie jest "dosłownie" by było szybciej,warto zaznajomić się do czego tak właściwie służy i co robi :) główną jego zaletą jest "optymalizacja pakietów" co skutkuje w rezultacie efektywnym wykorzystaniem Twojego łącza a to a i owszem powoduje "przyśpieszenie transferów" sieciowych. Mimo to, nie oznacza to że Twoje łącze docelowe np: 60Mb/s zwiększy się ponad Twój limit.Tak jak napisał @Oxygen program potrzebuje czasu by skalibrować się pod Twoje łącze i tam też jest to opisane jak to się robi by było najefektywniej i ile kalibracja wymaga czasu.Natomiast jak chcesz wyciskać max z softu to masz tam jeszcze trochę zabawy z ustawieniami i program swoje spełnia.To że program zostawił "śmieci" to niestety większość softu tak to robi, tutaj nieśmiało doradzam instalację takich "nieznanych softów" by monitorować instalację poprzez (może być nawet darmowe) pokroju np: Revo Uninstaller 3xx, zawsze to lepsze w usuwaniu niż systemowe "dodaj-usuń", ostatnio był w promocji za free Ashampoo Uninstall ver.9.
 

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Dołączył
16 Czerwiec 2010
Posty
1737
Reakcje/Polubienia
1506
Miasto
Kraków
Długo czekaliście na klucz?, wysłałem wczoraj ale dalej cisza. Dostałem tylko potwierdzenie że:
This is an automatic mail. Please don't reply. If you don't hear from us within 1-2 business days, please click here
 
Do góry