Nie wiem czy czytałeś wyżej , sory nie robiłem testów tym programem , teraz właśnie włożyłem nową kość ramu 2 GB , dziś kupiona i testuję 1 slot jak się posypie włożę do następnego i tak sprawdzę wszystkie cztery.SE7EN napisał:Tadek59 masz już te wyniki z memtest86+ ?
teriero napisał:Tadek59 napisał:daniel napisał:Hej, jak tam problem, nic nie piszesz czy rozwiązałeś czy nie, albo cie kto porwał ?![]()
Ktoś wspominał że może być wina modemu , to ja teraz zapytam czy gdyby to był modem to wszystkie programy nawet nie mające nic wspólnego z netem by padły ???????????? , chyba nie a przecież tak się dzieje !!!! :x
Niekoniecznie.Po 2-3 godzinach intensywnego korzystania z IT modem pewnego dostawcy kablowego się przegrzewał,wyłączał dostęp do IT,sypało się wszystko co związane z siecią, w końcu zawieszał się system.
Po resecie i kilkugodzinnym "odpoczynku" wszystko było ok. łącznie z siecią i tak w kółko...
W końcu zasugerowano wymianę pł.głównej(k.sieciowa na płycie).Tymczasem winny był modem.
Przypadek,który znam z autopsji...
SE7EN napisał:Tadek59 to jest program diagnostyczny do pamięci ram, czyli do tego z czym najprawdopodobniej masz problem i tym programem najłatwiej to testować, wypalasz płytę ISO, bootujesz z niej komputer i jeśli jest jakiś problem z ram najczęściej od razu to widać bo są błędy (Errors), czasem wymagana jest praca dłuższa praca programu.
teriero napisał:A nie mówiłem...Szkoda czasu było...![]()
Nie wiem jaki masz modem pod USB czy Lan ,sieciówkę?Czy karta jest na płycie,czy osobno.
Zacznij od sprawdzenia wszystkiego na na PC.Na czas sprawdzania kompletnie wyłącz Firewall i AV.
Ściągnij nowe sterowniki do sieci(Realtek?,PCIe?) Jeżeli USB-sterowniki+ sterowniki firmowe modemu lub dostawcy (zwróć uwagę-masz system 64!),zmień kabel usb. Sprawdź kartę sieciową (Realtek?- Diagnostic Utility Ethernet,czy inny...)Sprawdź w urządzeniach, czy wszystko jest O.K:
Sprawdź połączenia fizyczne,kable,zasilacz,złącza.Jeżeli IT kablówka z TV-sprawdź splitter(czy nie jest gorący?) i kabel z gniazda do modemu.Podłącz modem jeżeli znowu klops-zarządaj wymiany modemu.Powodzenia!