Czy kopia sprzed 2 tygodni znacząco się różni od tej co się psuje ? Może to wina SP1 ?
Może , ale i wtedy , czyli 17 marca i w kopii z 24 marca był SP1 , ta kopia trochę się różni , dwa tygodnie temu miałem tam zainstalowane trochę więcej programów i jak na razie jest okay !OXYGEN THIEF napisał:Czy kopia sprzed 2 tygodni znacząco się różni od tej co się psuje ? Może to wina SP1 ?
Tadek59 napisał:Może , ale i wtedy , czyli 17 marca i w kopii z 24 marca był SP1 , ta kopia trochę się różni , dwa tygodnie temu miałem tam zainstalowane trochę więcej programów i jak na razie jest okay !OXYGEN THIEF napisał:Czy kopia sprzed 2 tygodni znacząco się różni od tej co się psuje ? Może to wina SP1 ?
Dobrze że ciebie posłuchałem , bo program ma zaznaczone aby robił kopie automatycznie i dziś już wywalił tę starą kopię z 17 a utworzył nową , czyli zdążyłem , bo jak na razie jest dobrze .
Myślę że jeżeli przez dwie , czy trzy godzinki nic nie wywali , będzie okay i dam znać .
Mam pewne podejrzenie co może być przyczyną i obiecuję że o tym napiszę
ToGor napisał:Kiedyś mi się zdarzało podobnie, ale przyczyna była banalna. Po prostu PC miał pełno kurzu w środku. Szczególnie wiatrak miał pełno śmieci...
Pomogło odkurzanie zwykłym odkurzaczem z małą szczotką, a przy okazji sprawdź czy wszystkie przewody "dobrze siedzą w gniazdach" /jeśli to PC/.
Nic nie piszesz o necie. Masz stałe łącze? Jaka sieć?
System masz legal?
Komp się nie przegrzewa?
I jeszcze coś mi przyszło do głowy ...
Masz program pocztowy na kompie, czy z poczty korzystasz przez www.? :twisted:
Nie kliknąłeś ostatnio w jakiś odnośnik pocztowy, bo objawy mogą sugerować jakby Twój komp załapał ...
Zresztą sam poczytaj:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Może ale aż tak mocny nie jestem aby to sprawdzić !daniel napisał:A dysk i pamięć ram testowałeś, może tam masz coś walnięte
Mam gadżet na pulpicie , który pokazuje wykorzystanie ramu i cpu , wartości wykorzystywanego ramu to od 30, 40 do max 60 % , procesor 14 ,20 , do 40 % , cały czas obserwuję i niby jest okay !Tadek59 napisał:Może ale aż tak mocny nie jestem aby to sprawdzić !daniel napisał:A dysk i pamięć ram testowałeś, może tam masz coś walnięte
Mam dwa programiki jeden to ashampoo HDD Control i tu pokazuje 31 stopni celsjusza i nie znaleziono problemów , drugi to CheckDrive skanowałem trzy partycje i komunikat po angielsku problemów nie znaleziono .daniel napisał:Dysk testujesz programem np. hd tune gdzie wchodzisz na zakładkę Error Scan i Start, jeśli ci się pojawi jakieś pole czerwone tzn. że masz bad sectory i to jest niedobrze, pamięć sprawdzasz programem,, mem test'' trzeba go odpalić z bootowalnej płyty , naciskasz scan, jeśli ci nie wywali żadnych errorów to jest wszystko ok.
Tadek59 napisał:Mam dwa programiki jeden to ashampoo HDD Control i tu pokazuje 31 stopni celsjusza i nie znaleziono problemów , drugi to CheckDrive skanowałem trzy partycje i komunikat po angielsku problemów nie znaleziono .daniel napisał:Dysk testujesz programem np. hd tune gdzie wchodzisz na zakładkę Error Scan i Start, jeśli ci się pojawi jakieś pole czerwone tzn. że masz bad sectory i to jest niedobrze, pamięć sprawdzasz programem,, mem test'' trzeba go odpalić z bootowalnej płyty , naciskasz scan, jeśli ci nie wywali żadnych errorów to jest wszystko ok.
Co do pamięci to poczytam o tym programie , nigdy go nie używałem .
Ciekawe jak długo będę mógł tak pisać , kiedy znów wywali ???
teriero napisał:cyt:"...reset i ponownie 2 , 3 godziny wszystko działa ! ...
internet chodzi mam stałe łącze z dialogu , nie dzieje się nic , te objawy pojawiają się kiedy intensywnie korzystam z netu np : przeglądarka , rozmowa przez Skype !!!..."
Zobacz,czy modem nie przegrzewa się.Odłącz modem dialogu i popracuj 2-3 godziny. Jeżeli będzie ok.-modem do wymiany.