Witamy na PZD!

Welcome to PZD!

Register Zaloguj

Informacja jak zmienić Styl (wygląd) forum oraz język na PL lub jak kto woli EN

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Dołączył
26 Maj 2010
Posty
25706
Polubienia
4587
Autor tematu #1
Jeśli chcielibyście zmienić język forum na Polski lub Angielski to należy:

1.Kliknąć w ten link http://programyzadarmo.net.pl/account/preferences
(można też kliknąć w swój profil i tam wybrać)




2.Pojawi się okienko z wyborem języka, stylu oraz innych mniej ważnych rzeczy.



Następnie przy opcji Style z listy rozwijanej wybieramy wygląd naszego forum, kolejny krok to wybór języka więc przy opcji Locale / Język wybieramy sobie język w jakim forum ma się z nami porozumiewać.


Znajdziecie tam jeszcze dodatkowe opcje ale one nie są już tak istotne.

Jeśli już wszystko sobie wybraliśmy kolejnym krokiem jest zapisane zmian a więc klikamy na Save Changes / Zapisz Zmiany i gotowe :bea
 

al

The janitor
Członek Załogi
Administrator
Dołączył
22 Lipiec 2012
Posty
4553
Polubienia
1848
#2
Styl można zmienić nieco szybciej, Wystarczy kliknąć u dołu w nazwę i pojawia się takie okienko:

 

tarekma7

Bardzo aktywny
Dołączył
22 Kwiecień 2016
Posty
146
Polubienia
152
#3
Thanks a lot, the new forum look is amazing. I tried to change the language to English but it failed with me (Firefox browser)
 

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Dołączył
26 Maj 2010
Posty
25706
Polubienia
4587
Autor tematu #4
Thanks a lot, the new forum look is amazing. I tried to change the language to English but it failed with me (Firefox browser)
I checked Your profile and Your language is set for EN
 

tarekma7

Bardzo aktywny
Dołączył
22 Kwiecień 2016
Posty
146
Polubienia
152
#5
Yes, but when i stop the translator Firefox plugin, the forum langauge changed back to polish
 

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Dołączył
1 Lipiec 2010
Posty
948
Polubienia
3
#8
Mam pytanie jak usunąć stare wiadomości ?
 

d0r0t@

Bardzo aktywny
Dołączył
8 Styczeń 2014
Posty
637
Polubienia
26
#10
Uff, nareszcie. Dziękuję za podpowiedź. Nie rozumiem dlaczego polskie forum domyślnie jest ustawione na j.angielski. Chyba powinno być domyślnie w polskim? Jak ktoś nie zna angielskiego, to wtedy ma problem sobie zmienić te ustawienia.
I tak, z tego co widzę po zmianie, niektóre opcje nadal są po angielsku :(

Ogólnie to straszna porażka z tą zmianą wyglądu forum. Bardzo niewygodnie się teraz przegląda. Dodawanie nowych postów i tematów jest mało intuicyjne. Nie wiem, co było złego w poprzedniej wersji. Teraz wszytko wygląda jak jeden wielki chaos, i trzeba się wpatrywać pół godziny, żeby znaleźć jakiś przycisk, bo to co ważne jest drobnym maczkiem gdzieś w dziwnym miejscu a jakieś niepotrzebne bzdety są wyróżnione.
 
Ostatnia edycja:

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Dołączył
26 Maj 2010
Posty
25706
Polubienia
4587
Autor tematu #11
Uff, nareszcie. Dziękuję za podpowiedź. Nie rozumiem dlaczego polskie forum domyślnie jest ustawione na j.angielski. Chyba powinno być domyślnie w polskim? Jak ktoś nie zna angielskiego, to wtedy ma problem sobie zmienić te ustawienia.
I tak, z tego co widzę po zmianie, niektóre opcje nadal są po angielsku :(

Ogólnie to straszna porażka z tą zmianą wyglądu forum. Bardzo niewygodnie się teraz przegląda. Dodawanie nowych postów i tematów jest mało intuicyjne. Nie wiem, co było złego w poprzedniej wersji. Teraz wszytko wygląda jak jeden wielki chaos, i trzeba się wpatrywać pół godziny, żeby znaleźć jakiś przycisk, bo to co ważne jest drobnym maczkiem gdzieś w dziwnym miejscu a jakieś niepotrzebne bzdety są wyróżnione.
Kwestia przyzwyczajenia, ja też na początku nie mogłem się w tym połapać i teraz jest już ok.
Jeśli chodzi o domyślny język to sprawdzę to bo nawet nie wiedziałem że domyślnie jest po EN.
Już gdzieś pisałem dlaczego została zrobiona konwersja do nowego forum, w skrócie, stare forum było po prostu stare, mniej intuicyjne.Jak trochę poklikasz to też się przyzwyczaisz.
 

d0r0t@

Bardzo aktywny
Dołączył
8 Styczeń 2014
Posty
637
Polubienia
26
#12
Nie wiem czy tylko kwestia przyzwyczajenia. Dopiero co dodawałam nowy temat, wpisałam treść, chcę kliknąć w coś typu "napisz temat" czy "wyślij", zjeżdżam w dół, a tam kurcze jeszcze jakieś porypane opcje ankiety i dopiero pod nimi przycisk, a właściwie sam napis, blady i drobnym maczkiem (mam ekran do grafiki, z większym PPI i większą jasnością, więc wszystko mam mniejsze niż na standardowym ekranie przeciętnego laptopa). To bardzo nieintuicyjne. Przecież ankietę dodaje się rzadko, to powinna być pod jakimś dodatkowym przyciskiem, a nie rozwalać się pod treścią tematu, żeby człowiek musiał szukać przycisku do wysłania posta.
W ogóle teraz kliknęłam sobie w te style i wybrałam domyślny. Myślałam, że domyślnie miałam domyślny, a tymczasem miałam jakiś inny, chociaż nic wcześniej nie zmieniałam.
Teraz dla odmiany mam jakąś dziwną czcionkę w treści posta. Zamiast normalnej, bezszeryfowej, mam jakąś śmieszną kursywę...
 

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Dołączył
26 Maj 2010
Posty
25706
Polubienia
4587
Autor tematu #13
więc wyłączymy dla userów ankiety i będzie tak jak sobie życzysz, tylko wcale się nie zdziwię jak dostanę niedługo PW od kogoś że chce założyć ankietę a nie może :scratch:foch

Jeśli chodzi o czcionkę to dla wszystkich jest taka sama, więc widocznie podczas pisania posta wybrałaś inną.
 

d0r0t@

Bardzo aktywny
Dołączył
8 Styczeń 2014
Posty
637
Polubienia
26
#14
Nic nie wybierałam, tylko napisałam i wysłałam. Nic więcej nie klikałam. Teraz zmieniłam na XenForo i czcionka zmieniła się na normalną. Zresztą ta kursywa była we wszystkich postach na stylu domyślnym, a nie tylko w moim.
A co do ankiety, to chodziło mi o to, aby był tylko przycisk "dodaj ankietę" i jak ktoś chce dodać, to se kliknie i wtedy będzie miał wszystkie opcje dotyczące ankiety. A tak, to zupełnie niepotrzebnie znajdują się one pod treścią posta i trzeba to przewijać, żeby móc wysłać nowy temat. Mam konta na wielu różnych forach i takiego czegoś nie widziałam jeszcze.
@Edycja:
Jeszcze raz sprawdziłam i ustawiłam ponownie styl domyślny: wszędzie kursywa. Mogę dać screena jak co
 

Jarom

Bardzo aktywny
Zasłużony
Dołączył
23 Wrzesień 2016
Posty
3753
Polubienia
921
#15
Masz do wyboru albo Utwórz Temat zaraz pod tym co piszesz (nie ma potrzeby zjeżdżania w dół) albo tworzysz ten temat dopiero po dodaniu ankiety.
Tak jak teraz jest, jest bardzo dobrze. Zakładający temat nie musi niczego szukać w jakichś ukrytych opcjach. Po prostu, w zależności od potrzeby korzysta się z jednej lub drugiej opcji.

Edycja//
@OXYGEN THIEF
proszę, niczego nie zmieniaj. Litości!!!