Jakie lubimy filmy, seriale i jakie ostatnio oglądaliśmy...

A

Anonymous

Re: Jakie lubimy filmy, seriale i jakie ostatnio oglądaliśmy

Only God Forgives (2013)

CMKEjJb.jpg

"Tylko Bóg wybacza" rozgrywa się we współczesnym Bangkoku. Głównym bohaterem jest Julien (Ryan Gosling), prowadzący klub, gdzie odbywają się walki tajskiego boksu. Klub to jednak tylko przykrywka dla handlu narkotykami. Życie Juliena, cieszącego się szacunkiem w półświatku, radykalnie się zmienia, gdy matka zwraca się do niego z prośbą, by za wszelką cenę odnalazł zabójców swojego brata i go pomścił.

W skrócie :
Dwóch braci prowadzi klub z tajskim boksem,jednemu z nich pewnego dnia wali w dekiel : gwałci i brutalnie zabija 16 letnią dziwkę,miejscowy policjant pozwala ojcu dziewczyny wyrównać rachunki z mordercą...i od tego momentu spirala zbrodni i okrucieństwa rozkręca się na dobre.Chaos pogłębia jeszcze matka braci (stara lampucera którą z pozostałym przy życiu synem łączą : stosunki kazirodcze :szydera ).
Cały film świetny pod względem wizualnym i plastycznym a warstwa fabularna to taki Tarantino na poważnie.
W tle leci legendarny utwór "Ain't No Sunshine" i porusza się (i nie tylko :jezyk ) zmysłowa i piękna : Yayaying Rhatha Phongam :yes master .

cień

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Mazowsze

Koleżanki i koledzy, poszukuję nazwy filmu chyba z Tajlandii. Film był mniej więcej o tym jak grupa komandosów wchodzi do wieżowca opanowanego przez gang (przynajmniej tyle wywnioskowałem z trailera na YT, na który kiedyś trafiłem). Jest to typowe mordobicie, sztuki walki i tak dalej. :pala Będę wdzięczny za pomoc.

A

Anonymous

cień napisał:
Koleżanki i koledzy, poszukuję nazwy filmu chyba z Tajlandii. Film był mniej więcej o tym jak grupa komandosów wchodzi do wieżowca opanowanego przez gang (przynajmniej tyle wywnioskowałem z trailera na YT, na który kiedyś trafiłem). Jest to typowe mordobicie, sztuki walki i tak dalej. :pala Będę wdzięczny za pomoc.
Proszę bardzo :

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Świetna rzeźnia :eek:o

cień

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Mazowsze

:ok Dzięki o to chodziło

A

Anonymous

After Earth (2013)

j4B5JTe.jpg

Po straszliwym kataklizmie na Ziemi, ludzkość musiała się osiedlić na odległej planecie Nova Prime. Tysiąc lat później niedaleko Układu Słonecznego przelatuje statek kosmiczny bohaterskiego generała Cyphera Raige'a (Will Smith) i jego nastoletniego syna, Kitai'a (Jaden Smith). Gdy rój meteorytów niszczy poszycie pojazdu. Raige'owie awaryjnie lądują na Ziemi. Ciężko ranny generał zostaje w kokpicie, Kitai wyrusza, by odzyskać zgubiony sygnalizator podczas wchodzenia w atmosferę. Tylko to urządzenie może naprowadzić ich na ślad ekipy ratunkowej z Nova Prime. Żeby ocalić ojca, chłopiec samotnie przemierza obcą, bardzo niebezpieczną planetę, którą podczas nieobecności ludzi opanowały nowe, zdumiewające gatunki zwierząt i roślin. Czy uda mu się ocalić siebie i ojca?

Uwielbiam Willa Smitha ale kultywowanie rodzinnych tradycji :dziwak w tym wypadku okazało się totalnym niewypałem,synek Smitha jest tak irytujący,że niszczy całą akcję.Mam nadzieję,że tatuś więcej nie popełni takiego błędu.
Pomysł na film całkiem niezły ale realizacja fatalna.Nie polecam :nea

A

Anonymous

Evil Dead (2013) :

Px3R1xw.jpg

Mia (Jane Levy) ma poważne problemy z uzależnieniem od narkotyków. Jej brat i trójka przyjaciół, chcąc jej pomóc w zerwaniu z nałogiem, zabierają ją na weekend do znajdującego się w leśnej głuszy opuszczonego domku. Młodzi ludzie odnajdują tam tajemniczą księgę, po odczytaniu której przyzwany zostaje demon. Gdy złe moce opętują jedno z nich, reszta musi walczyć o przetrwanie.
Doszedłem do wniosku,że faktycznie : o gustach się nie dyskutuje.Tak obrazowo : jak kogoś pociągają grube baby to nigdy nie tknie modelki...i vice versa.
Wracając do filmu : bardzo dobry slasher.Oczywiście nie może obejść się bez analogii do kultowego pierwowzoru z lat 80 ( który obejrzało na wideo pół Polski :szef )
Orginał Raimiego był psychodeliczną mieszanką rzeźni i humoru.Wersja z 2013 jest pozbawiona elementów humorystycznych i pastiszowych,wszystko jest traktowane przez reżysera : seriously.
Jak ktoś lubi horrory w tej konwencji nie będzie zawiedziony :ok .

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa

Trochę off-topowo, ale może ktoś będzie mi w stanie pomóc. Tak się zdarzyło, że Sylwestra 2012/2013 spędzałem w domu - chory, leżąc w łóżku... o ile dobrze pamiętam przed godziną 20 leciał na (nie pamiętam jakim) kanale film katastroficzny o wyprawie w Himalaje - jakaś badawcza akcja. Wiem, że filmów tego typu jest sporo i większości z nich motywem przewodnim jest "idzie zamieć śnieżna, nie możecie iść w góry - ale my i tak pójdziemy, damy radę" - w tym było podobnie... jedno co zapamiętałem, a co wyróżniało ten film, był motyw mieszkańca wioski, którego żona dawno temu zaginęła podczas wspinaczki. Ten gość nie chciał się angażować w pomoc przy wyprawie, ale jak można było przewidzieć - zgodził się na to i w trakcie akcji odnalazł swoją żonę tam wysoko. Film trzymał w napięciu, pamiętam że mnie wciągnął. Chciałem sobie go odświeżyć, ale nie pamiętam tytułu. Czy ktoś może kojarzy o co mi chodzi?

A

Anonymous

artoor, to był film pt "Lodowe piekło" emitowany był o 21:45 31 grudnia 2012 na TVN7

Z tajnej bazy Stanów Zjednoczonych terroryści wykradają niebezpiecznego satelitę. Nad Himalajami samolot przestępców zestrzeliwują Rosjanie. Satelita ląduje osiem tysięcy metrów nad poziomem morza na K2. Stwarza tym samym ogromne zagrożenie, gdyż w każdej chwili może zmieść z powierzchni ziemi dowolne miasto na świecie. Prezydent Stanów Zjednoczonych podejmuje decyzję o powołaniu specjalnej grupy, która pomoże rozwiązać sytuację. Ekipę tworzą specjaliści od wspinaczki wysokogórskiej. Na czele grupy staje John Goodwin (Costas Mandylor). Do Amerykanów dołączają rosyjscy alpiniści. Przed samym rozpoczęciem wyprawy w niewyjaśnionych okolicznościach umiera jeden z jej członków. Goodwin o wsparcie w akcji prosi swojego przyjaciela Solomana Davisa (Linden Ashby). Tymczasem satelita obrał kurs na Hawanę. Czasu jest coraz mniej. Na arenie międzynarodowej narasta kryzys polityczny. Grupa przedstawicieli państw, którzy twierdzą, że jest to świadoma prowokacja USA, jest coraz liczniejsza. Pokój na świecie zależy od ludzi, którzy by go ocalić, walczą z mrozem, lawinami i zaspami śnieżnymi

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa

Olu, to nie był ten film, ale dzięki niemu naprowadziłaś mnie na ten właściwy, bo w komentarzach o nim pisali - już wiem, że chodziło mi o "Granice wytrzymałości" z 2000 roku

Gdyby jednak nie Twój wpis, nie doszedłbym do tego, dziękuję! :)

ddarc

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
25

Obecna sytuacja na świecie tworzona jest z wykorzystaniem technologii znanej jako “Szczurzy król”. Celem tej technologii jest zburzenie kluczowych węzłów niewidzialnych fundamentów i więzi społecznej struktury. Stworzenie atmosfery rozdrobnienia, gdzie każdy sam dla siebie i gdzie nie istnieje pojęcie “swój”. Aby to osiągnąć, trzeba rozbić moralność. Wskaźnikiem załamania moralności jest takie zachowanie, gdzie swój zdradza swojego.
@

[vimeo]http://vimeo.com/75478404[/vimeo]

warto wiedzieć więcej.

A

Anonymous

Właśnie się skończył na Planet film dokumentalny: 5 lat i 5 dni

Józef Stós miał 19 lat, kiedy trafił do obozu koncentracyjnego w Auschwitz. Po wielu latach wraca wspomnieniami do tamtych wydarzeń.
Józef Stós miał 19 lat, kiedy trafił do obozu koncentracyjnego w Auschwitz. Pobyt w więzieniu odcisnął piętno na całym jego życiu. Mężczyzna spędził w zamknięciu dokładnie pięć lat i pięć dni. Po wielu latach wraca wspomnieniami do dramatycznych wydarzeń, by zaświadczyć o koszmarze wojennej rzeczywistości. Opowiada o okrucieństwie strażników, codziennym życiu, walce o przetrwanie.
Tutaj o nim mówi reżyserka tego filmu:

Poruszający film, zainteresowany wszedłem do internetu i trafiłem na to:

Pięciu Polaków, więźniów z pierwszego transportu do niemieckiego obozu Auschwitz, stało się bohaterami filmu dokumentalnego zrealizowanego przez oświęcimiankę Gabrielę Mruszczak. Autorka powiedziała, że jest to świadectwo ocalałych z zagłady Polaków.

„Film powstał z pasji historycznej i wieloletnich zainteresowań tematyką obozową. Słowami byłych więźniów opowiadam o przeszłości, ale równocześnie pokazuję teraźniejszość. Konfrontuję relację historyczną ze współczesnym obrazem” – powiedziała twórczyni.

Bohaterami filmu są: Jerzy Bogusz (numer obozowy 61), Józef Paczyński (121), Józef Stós (752), Stanisław Szpunar (133) i Kazimierz Zając (261). Wraz z pozostałymi deportowanymi w pierwszym transporcie stali się pierwszymi ofiarami niemieckiego obozu, ale także organizatorami i aktywnymi uczestnikami ruchu oporu w Auschwitz.
(Nie pamiętam jaki miał numer obozowy Stanisław Grzesiuk?
Władysław Bartoszewski też więzień Auschwitz ma numer 4427)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30267
Miasto
Trololololo

Dawno nic nie oglądałem więc sobie obejrzę
The Conjuring / Obecność (2013) i jak znajdę gdzieś The Ganzfeld Experiment (2013)

conjuring.jpg

Słynna para badaczy zjawisk paranormalnych zostaje poproszona o pomoc rodzinie, którą terroryzuje potężny demon.

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
355

Facet z nieba(1985)
The Heavenly Kid

plakat_heavenly.jpg

Dwóch młodych mężczyzn - Bobby (Lewis Smith) oraz Joe (Mark Metcalf) "walczą" o kobietę ich życia - Emily (Jane Kaczmarek) : dwa samochody jadą prosto w przepaść. Osoba, która jako pierwsza stchórzy i wyskoczy - przegrywa. Początkowo wydaje się, że Bobby wygra bez żadnego problemu. Niestety, w momencie gdy chce wyskoczyć z samochodu, staje się coś, czego zupełnie nie przewidywał - jego bransoletka zaczepia się o drążek skrzyni biegów. Chłopak spada prosto w przepaść i ginie. Budzi się w dziwnym miejscu - trafia do Czyśćca. Jego opiekunem zostaje pewien staruszek - Rafferty (Richard Mulligan), dzięki któremu dowiaduje się dlaczego nie poszedł do Nieba. Okazuje się, że Bobby ma do wykonania jeszcze jedno zadanie na Ziemi. Wraca po 20 latach po to, aby zaopiekować się i zaprzyjaźnić z Lennym (Jason Gedrick) - największym nieudacznikiem w miasteczku. Jeśli uda mu się go zmienić w silnego, odważnego i inteligentnego chłopaka, Bobby będzie miał zapewnione miejsce w niebie. Do tego celu używa sztuczek modnych w latach 60. Tylko dlaczego do opieki nad tym nastolatkiem wybrano akurat jego? Kiedy poznaje matkę Lennego, dowiaduje się prawdy...

genialna muzyka w starym stylu :

Rajdowcy w akcji / Born to ride (1991)

7090304.3.jpg

Grady Westfall (John Stamos) jest młody, przystojny i odrobinę szalony. Podróżuje po całych Stanach na harleyu davidsonie. W swym zamiłowaniu do swobody i niezależności posuwa się jednak zbyt daleko, popada w konflikt z prawem i trafia do więzienia. Tam pewnego dnia odnajdują go dwaj wojskowi i proponują mu współpracę. Twierdzą, że jeśli zobowiąże się do wzięcia udziału w tajnej akcji, armia zapłaci za niego kaucję. W ramach powierzonego zadania Grady musi nauczyć amerykańskich kawalerzystów mistrzowskiej jazdy na motocyklach oraz wspólnie z nimi uwolnić naukowca i jego córkę...

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne

Lucca napisał:
jorn11 napisał:
"Poradnik pozytywnego myślenia"
(2012)
7516848.6.jpg

Poznajcie Pata. Pat ma pewną teorię – jego życie to film, który zakończy się happy endem, czyli powrotem jego byłej żony. Pat musi tylko spełnić kilka warunków: robić codziennie setki brzuszków, czytać więcej książek, biegać ubrany w worek na śmieci, żeby zgubić ostatnie zbędne kilogramy, ćwiczyć bycie miłym i dwa razy dziennie łykać kolorowe pastylki. (Fakt, że Pat spędził kilka lat w zakładzie dla psychicznie chorych nie jest chyba wielkim zaskoczeniem). Niestety nic nie układa się tak, jak powinno. Nikt nie chce rozmawiać z nim o Nikki, jego ukochane Orły przegrywają kolejne mecze, a ojciec twierdzi, że Pat przyniósł pecha drużynie. Na domiar złego za Patem łazi piękna, choć równie stuknięta jak on Tiffany, prześladuje go Kenny G, a nowy terapeuta sugeruje zdradę jako formę terapii! Pat nie przestaje jednak myśleć pozytywnie. Czy to wystarczy, by osiągnął swój cel?

Na podstawie powieści powstał scenariusz do filmu pod tym samym tytułem. Główne role zagrali Bradley Cooper (Pat) oraz Jennifer Lawrence (Tiffany). Partnerują im Robert De Niro (ojciec Pata) i Jacki Weaver (matka głównego bohatera). Wszyscy otrzymali za te role nominacje do Oscara, a sam film zebrał ich aż 8. Jennifer Lawrence została uhonorowana Złotym Globem i Oscarem.

polecam każdemu:) bardzo fajny , ciepły i dobry film :)
Jennifer Lawrence zagrała kapitalnie
...zresztą, tak jak pozostali :)

Bardzo się ciesze ,że podzielasz mój wybór i również polecasz ten film jak ja kiedyś :) :) :)

Pozdrawiam :hippie :hippie

Dołączam się, niezłe kino. :francuz

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Pain and Gain; Homeland

7565207.3.jpg

Obejrzałem dla Tonego Shalhouba. Film jako sensacja raczej słaby, natomiast historia jest tak nieprawdopodobna, że warto obejrzeć, aby przekonać się jakie szczyty potrafi osiągać ludzka głupota. Historia nieśmieszna, niestety ponoć prawdziwa. Gra aktorska Wahlberga, Johnsona, Shalhouba i charyzmatycznego Harrisa - bardzo dobra.

Homeland

7534166.3.jpg

doskonały thriller polityczny z wątkiem terrorystycznym, moralnością polityki i różnymi antropologicznymi wątkami w tle. Świetne, rewelacyjne role Mandy Patinkina, Damiana Lewisa i Claire Danes. Wkrótce trzeci sezon.

Do góry