Jakie lubimy filmy, seriale i jakie ostatnio oglądaliśmy...

A

Anonymous

Re: Jakie lubimy filmy, seriale i jakie ostatnio oglądaliśmy

Gwiazda serii "The Fast and the Furious" i Bożyszcze wszystkich kobiet Paul Walker (1973-2014)-zginął dzisiaj w wypadku samochodowym koło Los Angeles...wracał z wystawy sa­mochodowej w Santa Clarita,na której zbierano pieniądze na pomoc dla ofiar niedawnego tajfunu na Filipi­nach.Jechał jako pasażer.

r4btcyp.jpg

Ja go zawsze będę pamiętał przede wszystkim z świetnego filmu Running Scared (2006)

Spoczywaj w pokoju [*].

A

Anonymous

Man of Tai-Chi (2013)

OwMRTO8.jpg

Bohaterem obrazu jest młody mistrz kung fu (Tiger Chen) wiodący pełne przygód życie w Pekinie, który zostaje zwabiony do udziału w podziemnym turnieju walk. Zawody organizuje pewien złoczyńca (Keanu Reeves), którego celem jest zdemoralizowanie młodego człowieka.

Miłośnicy kino kopanego must-see ten filmik.Fajna choreografia walk :ok.Scenariusz miałki ale w filmach tego gatunku nie chodzi przecież o myślenie tylko wrażenia wizualne :dziwak . I tu mnie naszła refleksja o tzw.hejterach...którzy zjechali ten film niemiłosiernie.Skąd się biorą tacy ludzie ?? Czy to czasami nie skutki skażenia środowiska a co za tym idzie jakiś : mutacji :szydera ?
To chyba idzie na takiej zasadzie : porównujemy wszystkie filmy do Ojca Chrzestnego albo Dwunastu gniewnych ludzi i wszystko co poniżej tego to syf...czysta paranoja.
Ja ja chcę się dowiedzieć czegoś mądrego o to rozmawiam np.z moją 85 letnią sąsiadką która brała udział w Powstaniu Warszawskim...a jak chce innych doznań to rozmawiam z 17 letnią koleżanką :jezyk .
A ci dziwacy w necie : generalizują i jadą w necie bez pardonu.

A

Anonymous

Machete Kills (2013)

sBplAvh.png

Meksykański supertwardziel Maczeta Cortez (Danny Trejo) zostaje zwerbowany przez prezydenta USA, który powierza mu misję namierzenia i powstrzymania Luthera Voza - bezwzględnego handlarza bronią, szykującego ekspansję w kosmos.

Robert Rodriguez w swojej dobrej formie .Jest : pastisz kina lat 80,makabreska,przerysowane postacie,rzeź i humor.Obsada aktorska-pełna petarda :yes master .Kogo tu nie mamy : Sheen,Cuba Gooding Jr.,Banderas,Mel " F...ing Jews" Gibson a nawet Lady Gaga :szydera + dwie niemożebnie kipiące seksem Świnki : Heard & Vergara :jezyk .
Elegancki odmóżdżacz.

A

Anonymous

"Kulisy manipulacji" w Republice. Wiedziałem, że TVN kłamie ale nie, że aż tak brutalnie, po bandycku.. Są archiwalne programy na portalu TV Republika.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A

Anonymous

Mad Max (1979) :yes master wczoraj w telewizorni leciał :klawik.
mad_max.jpg

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71

Mistrz kierownicy ucieka
smokey-and-the-bandit.jpg

Mistrz kierownicy ucieka 2
7086604.2.jpg

Mistrz kierownicy ucieka 3
7138811.3.jpg

Nie ma co się rozpisywać na temat tych filmów te cytaty mówią same za siebie
" -Tatusiu zobacz jaki wielki aligator
-Ta poczwara przypomniała mi,że mam zadzwonić do Twojej mamuśki "

" -Już Ci to mówiłem wiele razy ale powtórzę to jeszcze raz ...to absolutnie wykluczone żebym to ja Cię spłodził.
Wracam zaraz do domu i dam w dziób twojej mamuśce "
:szydera :szydera

A

Anonymous

Carrie (2013) :

AADyhTz.png

Nowa, uwspółcześniona wersja słynnej powieści Stephena Kinga. Carrie, nastolatka z miasteczka w stanie Maine, żyje w cieniu swej religijnej matki, a w szkole jest lekceważona i prześladowana przez rówieśników. Gdy odkryje w sobie zdolności do telekinezy - przesuwania przedmiotów siłą woli - prowadzi to do nieobliczalnych konsekwencji.

Remake filmu Briana de Palmy z 1976 r. pod tym samym tytułem...z orginału pamiętam tylko brzydką jak noc Sissy Spacek.
Bardziej film psychologiczny w młodzieżowym entourage niż horror.Wyalienowana przez środowisko dziewczynka o zdolnościach psychokinezy,samotna,zagubiona i wypaczona przez matkę-wariatkę.W finałowej scenie dowala elegancko do pieca,msząc się za doznane krzywdy.
W roli głównej moja ulubienica,nieletnia zabójczyni z "Kick-ass",eteryczna Chloë Grace Moretz :yes master ,do tego Julianne Moore w roli mamuśki ze zrytą czapką i słodka jak cukierek Gabriella Wilde.
Mi się podobał :ok

A

Anonymous

antbil007 napisał:
.
Niektórzy jednak posunęli się w tym za daleko... Poniżej plakaty filmowe uznane za zbyt odważne i ostatecznie zdjęte z billboardów.
Ja tam nie widzę,żadnej przemocy na tych plakatach...a o sexie to już całkiem zapomnij :szydera .
Znaleźli się : obrońcy moralności...to chyba ci co : modlą się pod figurą a diabła mają za skórą :papież .
Gdyby to był XIX wiek to sytuacja byłaby klarowna.Ale dzisiaj ? Przy powszechnym dostępie do brzydkich rzeczy,tego typu protesty to czysta paranoja.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29997
Miasto
Trololololo

Takie tam co kiedyś oglądałem
7257391.3.jpg

Berlin Calling
Klubowe nocne życie w Berlinie pokazane w rytmie 100000 uderzeń na minutę. DJ Ickarus (w tej roli Paul Kalkbrenner i jednocześnie autor ścieżki dźwiękowej do filmu) wraz ze swoją menadżerką i dziewczyną Mathilde (Rita Lengyel) bierze udział w tournée występując w klubach, a jednocześnie przygotowuje się do wydania muzycznego albumu. Wspomaga się narkotykami. Mathilde coraz gorzej znosi jego nałóg. Gdy Ickarus przedawkuje i znajdzie się w szpitalu psychiatrycznym, kobieta szuka pocieszenia u dawnej kochanki. Dzień ukończenia albumu oddala się.
filmweb
Film znajdziecie w necie do obejrzenia online

Pete Tong Historia Głuchego Didżeja - It's All Gone Pete Tong
6966570.3.jpg

Historia tragicznego życia legendarnego Frankie'go Wilde'a. Jednego z najlepszych, żyjących DJ-ów na świecie. Opowieść o tym jak stał się sławny i jego walce z utratą słuchu.
filmweb

A

Anonymous

Kapitan Phillips(2013)
Somalijscy piraci porywają amerykański frachtowiec dowodzony przez tytułowego kapitana.

Ostatnio mało jest filmów godnych uwagi... ten zdecydowanie tak .
Film dobry, do tego oparty na faktach
goraco polecam :ok

A

Anonymous

Złodziejka książek - The Book Thief (2013)
Łącząca realizm z magią opowieść o dorastaniu dziewięcioletniej dziewczynki, która wysłana zostaje do rodziny zastępczej w Niemczech w czasach II wojny światowej. Dzięki swej jedynej pasji, książkom wykradanym skąd się da, odkrywa niesamowity świat, który pozwala przetrwać jej samej i jej bliskim.

kolejny kapitalny film
Polecam

A

Anonymous

jorn napisał:
Kapitan Phillips(2013)
Somalijscy piraci porywają amerykański frachtowiec dowodzony przez tytułowego kapitana.
Ostatnio mało jest filmów godnych uwagi... ten zdecydowanie tak .
Film dobry, do tego oparty na faktach
goraco polecam :ok
Nie wiem który obraz będzie głównym kontrkandydatem do Oscara...podejrzewam że "Grawitacja" i ten drugi o murzynach...nevermind.
Dawno nie oglądałem tak świetnego filmu :ok a już ostatnia scena z Hanksem to prawdziwe Mistrzostwo Świata :yes master :yes master :yes master .

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29997
Miasto
Trololololo

7572319.3.jpg
W dwóch różnych grupach, zamieszkujących wyspy Indonezji, ludzie posiadają odmienne podejście do zawierania małżeństw. Mężczyzna z Korowai żyje z jedną kobietą, podczas gdy jego sąsiad z Dani - ma trzy żony. Przedstawicielka himalajskich plemion nomadów dzieli los z dwoma mężami. Inteligentna Rosjanka żyje z dwoma partnerami. W Polsce pewien mężczyzna naprzemiennie zakochuje się w czterech różnych kobietach, a młoda para Francuzów żyjąca na marginesie społeczeństwa doświadcza pierwszego, poważnego związku. Wszyscy ci ludzie zamieszkują naszą planetę, niektórych z nich dzielą bariery geograficzne, ale także sposób w jaki organizują oni swoje codzienne życie.
info:filmweb
Online do obejrzenia

film mozna pobrac za pomoca video download helper

A

Anonymous

Lone Survivor (2013)

AVSEBXB.jpg

Film opowiada prawdziwe wydarzenia z 28 czerwca 2005 roku, kiedy to niepowodzeniem zakończyła się misja "Operation Red Wings". Czterech członków elitarnej jednostki dostało rozkaz wytropienia i zabicia czołowego przywódcy talibów - Admada Shada. Marcus Lutterell był jedynym komandosem, który przeżył.

Do dzisiaj najlepszym filmem o tematyce wojennej był "Black Hawk Down" (2001) a od dzisiaj jest nim zdecydowanie "Lone Survivor" :yes master :ok
Ten film jest koronnym dowodem na to,że prestiż Oscarowym nominacji czy nagród...dawno przeminął z wiatrem.
W życiu prawie zawsze liczą się fakty...a fakty w tym roku wyglądają tak :
Wśród nominowanych do najlepszego filmu są : zniewolony murzyn,historia chorego na HIV i jego kumpla transseksualisty :dziwak ,jakiś banał z Di Caprio czy historia świra który zakochał się w...systemie operacyjnym :szydera
What the fuck is this :eek: ?

"Lone Survivor"-to perfekcyjny dramat wojenny,dopracowany w każdym detalu.Czego my tu nie mamy.
Jest i pot i łzy i strach i nadzieja.Do tego fantastyczna czwórka głównych bohaterów : Wahlberg,Kitsch,Foster i Hirsch.
Trzeba być niezwykle złośliwym albo niespełna rozumu aby narzekać na ten film,W swojej klasie jest bezkonkurencyjny.Gorąco polecam :ok

Do góry