Kalendarz adwentowy 2014 czyli programy za darmo

graf

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
piotr8989 napisał:
jak by ktoś jeszcze miał kod do cyberghosta 5 to też poproszę. Czekałem na jakąś promocję i jak przyszła na rok to ją przegapiłem :ireful. to chyba przez te piwa

Na poczcie PZD.

Fanatyk

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Również poprosiłbym o spolszczenie do Magix Foto & Grafik Designer 7, o ile takie istnieje, bo ja niestety nie mogę znaleźć. :( Mam nadzieję, że jest chociaż możliwość zmiany języka na angielski. Nie ukrywam, że z niemieckiego nie jestem wybitnym ekspertem. ;)

FrantiQ

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
231
Fanatyk napisał:
Również poprosiłbym o spolszczenie do Magix Foto & Grafik Designer 7, o ile takie istnieje, bo ja niestety nie mogę znaleźć. :( Mam nadzieję, że jest chociaż możliwość zmiany języka na angielski. Nie ukrywam, że z niemieckiego nie jestem wybitnym ekspertem. ;)

Tutaj jest do pobrania polska wersja Magix Foto & Grafik Designer 7 DLV może komuś się uda pokombinować ze spolszczeniem, bo mi na razie nic wyszło z tego mixu.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Quń

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
199
Sposób na angielski:

- biblioteka XaraXENG.dll (4713472 bajtów) musi być w katalogu programu (można wyciągnąć z instalki "zwykłej" Xary 7, bez "SE)
- wpis w rejestrze (win xp)

- wystarczy w edytorze rejestru zmienić wartość
"DllName"="XaraXDEU.DLL"

na

"DllName"="XaraXENG.DLL".

W razie czego służę biblioteką angielską. Polski sprawdzę później, ale przypuszczalnie tak samo się to zrobi.

:dziwak

Kurczę, wersja ENG miała niecałe 100 MB, germańska 150 MB, polska - 303 MB ? Nasza języka trudna języka?

FrantiQ

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
231
Quń napisał:
Sposób na angielski:
Jeszcze prościej jest usunąć z katalogu głównego plik XaraXDeu.dll i będzie się ładować domyślnie angielski.

Spolszczenie

Jak kolega @Quń podpowiedział podmiana w rejestrze biblioteki dll da nam polską wersję, sprawdziłem i działa. :suuper

Czyli w rejestrze szukamy:

edytujemy frazę: "DllName"
i zmieniamy na XaraXPol.dll

bibliotekę można pobrać tutaj:

wgrywamy ją do katalogu głównego programu i gotowe
:francuz

hist1410

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
29
To ja poproszę o informację jak zmienić język w Design Cad v22. Nawet na angielski.

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Magix Foto & Grafik Designer7 się rozrósł. Prawie dwa razy większy folder w stosunku do 6-tki. :eek:
Co grudzień prezent dwie wersje do tyłu. No, ale przynajmniej jest.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
FrantiQ napisał:
Quń napisał:
Sposób na angielski:
Jeszcze prościej jest usunąć z katalogu głównego plik XaraXDeu.dll i będzie się ładować domyślnie angielski.

Spolszczenie

Jak kolega @Quń podpowiedział podmiana w rejestrze biblioteki dll da nam polską wersję, sprawdziłem i działa. :suuper

Czyli w rejestrze szukamy:

edytujemy frazę: "DllName"
i zmieniamy na XaraXPol.dll

bibliotekę można pobrać tutaj:

wgrywamy ją do katalogu głównego programu i gotowe
:francuz

Przykro mi ale ta wersja pliku spolszczenia jest nieodpowiednia do tej wersji Xara. Powoduje to błąd już podczas uruchamiania aplikacji i nie wyświetlenie wszystkich opcji menu.
Prawidłowa wersja pliku jest do pobrania z mojego Dropboxa

Ta biblioteka również powoduje jakieś błędy, będę próbował przejrzeć po kolei zasoby i spróbować ją naprawić.
Otóż żeby wszystko działało poprawnie należy jeszcze dodać folder z plikami szablonów. Do paczki z plikiem spolszczenia dodałem jeszcze folder Templates który trzeba skopiować do głównego folderu programu scalając go z już istniejącym. I teraz aplikacja będzie w pełni sprawna. Pozdrawiam

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Emmers napisał:
Przykro mi ale ta wersja pliku spolszczenia jest nieodpowiednia do tej wersji Xara. Powoduje to błąd już podczas uruchamiania aplikacji i nie wyświetlenie wszystkich opcji menu.

aDCT1CA.png

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Najnowsza, poprawiona wersja pliku jest do pobrania z mojego Dropboxa. Poprawki dotyczą dodanego okna dialogowego nie istniejącego w wersji poprzedniej i przetłumaczeniu 3 innych okien do publikacji w Internecie

Przypominam, że żeby wszystko działało poprawnie należy jeszcze dodać folder z plikami szablonów. Do paczki z plikiem spolszczenia dodałem jeszcze foldery Templates WebFiles i HelpAndSupport, które trzeba skopiować do głównego folderu programu scalając je z już istniejącymi. I teraz aplikacja powinna być w pełni sprawna.
Najprościej jednak będzie pobrać instalator spolszczenia, który instaluje pliki w domyślnej lokalizacji. Na zakończenie należy zaakceptować zmiany w rejestrze.

Micx

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
202
A na ile dni jest ta licencja Ashampoo Win Optimizer 10 z kalendarza Chip?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29862
Miasto
Trololololo
Przypominam o podawaniu źródła jeśli kopiujecie opisy z innych stron.(poprawiłem)

konku

Wygadany
Reakcje/Polubienia
27
Miasto
Tutejszy
Micx napisał:
A na ile dni jest ta licencja Ashampoo Win Optimizer 10 z kalendarza Chip?
Ja mam na 1 rok. Cytat z profilu:
Ashampoo® WinOptimizer 10
Version 10.03.00, 2013/11/22 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx| 1-year license | (chip.de)

Do góry