Microsoft Office Starter 2010 PL

A

Anonymous

To nie tak. To jest tylko aktualizacja potrzebna jeśli system aktualizujesz z Windows 7 na Windows 8.
Przed aktualizacją Windowsa należy zainstalować łatkę KB2553141

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Jeśli Stawiasz na czysto Windows 8 to ta łata nie jest potrzebna.
Jak pierwszy raz instalowałem Windows 8 przez aktualizację przez te narzędzie Microsoftu, to samo przypomniało i zainstalowało tą poprawkę.
Jak potem instalowałem Windows 8 na czysto, nie przez aktualizację, to tego Office Startera i tak nie było.
Więc nie instalując jej i tak nic nie Straciłeś.
Dzwoniłem do serwisu Samsunga- skoro miałem na Win 7 to chcę też mieć na Win 8.
On że powinienem mieć na recovery, ewentualnie na kopi, nie ma możliwości dać linka.
W necie jest info że Microsoft nie chce już dawać tego pakietu.
Jeśli w niedalekiej przyszłości kupicie nowy komputer, to nie zdziwcie się, gdy na jego pokładzie nie znajdziecie pakietu Office 2010 Starter.
Serwis ZDNet raportuje że Microsoft zaczął pomału uśmiercać tą wersję pakietu biurowego. Partnerzy OEM dostali od giganta z Redmond nowe wytyczne, w których zmusza się ich do zaprzestania dołączania Office'a 2010 Starter do nowych komputerów.
@Emmers
Miałeś przedtem offica, stąd zadziałał sam instalator, widocznie ten poprzedni zostawił w systemie jakieś pliki.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Dzięki kagar54 :klawik.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
@Emmers
Miałeś przedtem offica, stąd zadziałał sam instalator, widocznie ten poprzedni zostawił w systemie jakieś pliki.
To, że miałem Office 2007 nie ma żadnego znaczenia; setupconsumerc2rolw.exe automatycznie inicjuje pobieranie plików instalacyjnych z serwerów Microsoftu, warunkiem jest aktywne połączenie z Internetem, chociaż podejrzewam, że ma również znaczenie posiadanie konta w Microsofcie i to że byłem na nim zalogowany w momencie inicjacji pobierania plików.

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
Ktoś wie może jak wyłaczyć boczny panel w tym office starter 2010?

kagar54

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
22
Miasto
Okolice Przemyśla
Myślę że bocznego panelu nie da się usunąć a to dlatego że właśnie na nim jest wyświetlana reklama dzięki której jest on za darmo (a może był za darmo).

jachu

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Mam instalkę po polsku która była swego czasu na stronie -

Można ją było pobrać przez pewien czas później to zablokowali , jak by ktoś chciał skorzystać to mogę wrzucić na zippyshare .[/quote]

Jak możesz wrzucić , na komputerze małżonki jest wersja anglojęzyczna przydałaby się polska :scratch[/quote]
Już się robi.

[/quote]

mogę prosić o ponowne wrzucenie startera pl 2010 dziękuje

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka

Użytkowników systemów Windows XP i Windows 8.1 uprzedzam, że MOS 2010 się nie zainstaluje. Instaluje się na Windows Vista (conajmniej SP1), Windows 7 i Windows 8

graf

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Emmers, a czym się różni Twój plik od tego pliku który podał slawektor? Są tam jakieś dodatkowe opcje?

A

Anonymous

slawektor napisał:
@Emmers

Emmers napisał:
@Emmers
To, że miałem Office 2007 nie ma żadnego znaczenia; setupconsumerc2rolw.exe automatycznie inicjuje pobieranie plików instalacyjnych z serwerów Microsoftu, warunkiem jest aktywne połączenie z Internetem, chociaż podejrzewam, że ma również znaczenie posiadanie konta w Microsofcie i to że byłem na nim zalogowany w momencie inicjacji pobierania plików.
Otóż ma znaczenie.
Przez grzeczność nie pisałem że nie Masz racji, a sprawdzałem to na czystym systemie i nie zadziałało z samego instalatora. Nie inicjuje bo Microsoft pobieranie plików zablokował, stąd trzeba je pobrać ręcznie.
Tutaj sposobem:

Instaluje się na Windows 8.1.

Cyt: Jeśli chciałbyś zainstalować Office 2010 Starter na Windows 8 należy pobrać do jednego folderu poniższe pliki z oficjalnej strony Microsoftu:

Dwa pierwsze pliki pobieramy z prawokliku mysz - zapisz element docelowy jako

1406054Zrzut_ekranu__15_.png

Czyli te:

Potem reszta już normalnie:

instalator: SetupConsumerC2ROLW.exe:

( instalator rozpakować)

Wrzucić wszystko do jednego folderu: Ostatni plik uruchomić jako Admin

2367660Przechwytywaniek.PNG

Ktoś poda dobry serwer to się to wszystko wrzuci w jedną paczkę, będzie taki gotowiec.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Może odpowiem hurtowo: Instalka nie różni się niczym, właściwie jest to inicjator instalacji a nie instalka. Ostatnio instalowałem Office Starter w celu nakręcenia filmu instruktażowego w sierpniu 2013 i serwery Microsoftu działały, a to ten film:

Za chwilę spróbuję powtórzyć akcję na maszynie wirtualnej z czystą ósemką i sprawdzimy czy w 2014 można jeszcze zainstalować Starter 2010

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Publikuję ten post oddzielnie żeby pokazać,że w 2014 roku możemy zainstalować Microsoft Office Starter 2010
na Windows 8. Działają serwery i inicjacja instalacji. Co ważne działa również sam program.

Serdecznie pozdrawiam niedowiarków...

saper1972

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1
Potwierdzam, wczoraj instalowałem , co prawda online (z tego jednego pliku) i na Win 7 x64 zainstalowało się bez problemu , offline nie sprawdzałem a sam Office chodzi jak burza.Dziękuję za wstawkę :england

Do góry