Uważajcie na te firmę bookmania.mobi, która aktywuje dostęp do swojego serwisu bez zgody właściciela telefonu. Żeby było śmieszniej to nasz pomarańczowy operator powiadomił mnie o tym fakcie, cyt. "Otrzymujesz dostęp do
Reasumując: warto sprawdzać co jakiś czas swoje konto abonenckie czy jakieś "G" nie włączono nam bez naszej wiedzy i nie podwyższa nam abonamentu. Ja sprawdziłem, poinformowałem o tym operatora. Niezależnie od rozstrzygnięcia reklamacji temat przekazuję do UKE.
I na koniec: wyłączamy usługi tzw. premium!
Zaloguj
lub
Zarejestruj się
aby zobaczyć!
przez 1 dni za darmo, później koszt 12.29 PLN co 7 dni." Nie czytam reklamowych smsów, ale przez przypadek zobaczyłem że na koncie mam dziwne przekroczenie wysokości abonamentu. Rozmowa z BOK i pan próbował mi wmówić ze podobno sam aktywowałem sobie tę usługę wysyłając jakiegoś smsa. Odpowiedziałem mu ze takiej możliwości nie ma i nigdy czegoś takiego nie aktywowałem i ponadto nikt tego z mojego telefonu nie mógł zrobić, to nie był specjalnie zaskoczony. Ciekawostka jest też taka, że jak widzę ta firma ma niby adres włoski, ale reklamacje składamy do jakiejś Mondiapay z Dubaju. (mondiapay.com). Popatrzyłem w necie, że kilka lat temu była podobna sytuacja też w Orange - wówczas chodziło o uruchamianie bez wiedzy właścicieli aplikacji GameMine. Pomarańczowi wówczas się tłumaczyli, że nie ma takiej możliwości.
Zaloguj
lub
Zarejestruj się
aby zobaczyć!
Reasumując: warto sprawdzać co jakiś czas swoje konto abonenckie czy jakieś "G" nie włączono nam bez naszej wiedzy i nie podwyższa nam abonamentu. Ja sprawdziłem, poinformowałem o tym operatora. Niezależnie od rozstrzygnięcia reklamacji temat przekazuję do UKE.
I na koniec: wyłączamy usługi tzw. premium!