Piłka nożna - reprezentacja,rozgrywki pucharowe i klubowe

A

Anonymous

Re: EURO 2012-typy,prognozy,opinie.

Tak jest jak się walczy o każdą piłkę. Tym Włosi sponiewierali Niemców straszliwie :) Co mi akurat się podobało ;) Nie mieli czasu na przyjęcie piłki bo już był atak i pressing ze strony 1,2 a nawet 3 zawodników. I tak przez cały mecz. Poza tym standardowo to w czym Włosi są najlepsi (w piłce) na Świecie - drobne faule, uszczypliwości, wymuszanie fauli :) No ale trzeba mieć siłę, żeby tak walczyć przez 90 minut.
Jak zagrają tak w finale to puchar będzie ich :D

A

Anonymous

Re: EURO 2012-typy,prognozy,opinie.

Finał : Hiszpania-Włochy...kto oglądał ten widział :klawik. Hiszpanie w każdym elemencie gry byli lepsi,klasowa drużyna-w finale zagrali zdecydowanie swój najlepszy mecz i potwierdzili,że na dzień dzisiejszy nie mają sobie równych na świecie.Włosi grali chaotycznie i bez wiary,nawet świetny Pirlo miał duże problemy ze skutecznymi podaniami i rozdzielaniem piłek w środku pola...Balotteli zagrał na granicy kompromitacji-gubił piłki przy najprostszych zwodach :dziwak
Ale piłkarze z Italii i tak odnieśli wielki sukces-przed mistrzostwami nikt na nich nie stawiał-więc mogą być z siebie zadowoleni :ok

A

Anonymous

Re: Mecze reprezentacji,rozgrywki pucharowe i klubowe.

Cóż...trzeba odświeżyć temat.

Polska-Urugwaj...niektórzy wpadli w ekstazę po meczu z Anglikami...a ja mówiłem : to nie my jesteśmy tacy silni tylko Anglicy tacy słabi....co zresztą potwierdzają specjaliści na Wyspach którzy gremialnie twierdzą : obecna reprezentacja Anglii jest najgorszą w historii...
Wczoraj zagraliśmy na swoim normalnym poziomie...czyli jak : 16 drużyna w Europie....entuzjaści Polskiej piłki nożnej powinni uświadomić sobie jeden fakt...nasza reprezentacja-ostatni sukces odniosła w 1982r czyli podczas trwania stanu wojennego...zaraz założę ankietę z pytaniem : kto oglądał MŚ 82 w Hiszpanii :szydera
Nie ma co zaklinać rzeczywistości...incydencjonalne zwycięstwa naszych w ostatniej dekadzie z Czechami czy Portugalią są tylko wyjątkami które potwierdzają regułę : jesteśmy przeciętni.

BTW.Trener Fornalik na wczorajszej konferencji prasowej całkowicie mnie rozluźnił,twierdząc,że : Cavani i Suarez to jedni z najlepszych napastników świata...więc nie zawsze będziemy trafiać na takich przeciwników :eek: ...to ja się pytam...a jak trafimy na : Ibrahimovića,Neymara,Messiego,C.Ronaldo,D.Villa,Balotelliego,Gomeza,Benzemę,Drogbę,Javiera Hernandeza,van Persiego,Radamela Falcao...to już 12 reprezentacji z creme de la creme napastników...mam wymieniać dalej ?

A

Anonymous

Z drugiej strony, to tylko mecz towarzyski.. Co nie zmienia faktu, że nasza reprezentacja przez ostatnie lata niczego wielkiego nie zdziałała. A notorycznie zdarzają się wpadki z "ogórkami", że wspomnę tylko ostatni "wyczyn" z Estonią.. Nie wierzę różnym rankingom, ale miejsce Polski w najnowszym zestawieniu FIFY coś znaczy...Tak samo z klubami. W eliminacjach trafiają na drużyny teoretycznie do przejścia, a potem przyjeżdża taka (bez obrazy) Viktoria Pilzno i leje naszych wicemistrzów w dwumeczu 7-0 !! Jak do Wisły przyjeżdżała Barcelona, no to każdy wiedział jak to się skończy, a tak? Ale czego się spodziewać jak czytałem dzisiaj,że Lecha nie stać, żeby wyłożyć 400k Euro za Caniego, bo ich nie stać, to mnie pusty śmiech ogarnia.. A potem jest jak jest..
Kilka (kilkanaście?) lat temu pamiętam jak bodajże GKS Katowice odpadł z Pucharów z CEMENTARNICĄ Skopje.. I to niech posłuży za cały komentarz :D

A

Anonymous

Bawi się hołota za nasze pieniądze...a wszystko przez to,że nigdzie nie ma publicznej kontroli...w żadnej instytucji...a władza większość : demoralizuje.Gdyby się tak wsadziło jednego malwersanta z drugim do pierdla na kilka latek...to inni by się zastanowili czy opłaca się jechać ze wszystkim po bandzie :wariat

yuppy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5

Jak się Wam podobał wczorajszy mecz z Mołdawią? Wg. to był to mecz robiony pod kątem zagranicznych managerów czy scoutów, żeby sprzedać naszą "zdolną" młodzież zagranicę. Jedynym zawodnikiem wg. mnie na + jest Jędrzejczyk - dobra gra w obronie i nawet w ataku. Trochę za ostro grał - grając tak z jakimś lepszym zespołem to już dawno zarobiłby czerwień. Reszta coś tam pokazała na wywindowanie ceny, ale strzelali gole zawodnikom nie wiele lepszym od san marino czy wysp owczych.

A

Anonymous

Yuppy-jeśli mam być szczery to : w ogóle mi się nie podobał :dziwak W piłce tak jak w życiu : sprawdzić się można tylko z mocniejszymi,mecze takie jak wczorajszy nie mają za bardzo sensu...równie dobrze można podzielić kadrę na dwie drużyny i pograć sobie na bocznym boisku...
Niech związek zbierze kaskę i zaprosi na Narodowy : Hiszpanię,Argentynę czy Brazylię :eek:o i wtedy będziemy mieli okazję do poważnej dyskusji.

yuppy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5

Hornet ja wiem, że z którymś z zespołów z czołówki to oni nic by nie pokazali :jezyk Ten mecz to był potrzebny tylko dla dwóch rzeczy: najważniejsza to żeby nasza młodzież się pokazała i mogli ją sprzedać, a druga to żeby uciszyć kibiców, że nie daje szans Polakom z ekstraklasy :szef

A

Anonymous

Żeby to jeszcze była pierwsza reprezentacja Macedonii, to jeszcze jest jakiś sens.. A tak zagrała reprezentacja ligowa z reprezentacją ligową :wariat Czy ktoś się z tego meczu nada do pierwszej drużyny, to ciężko powiedzieć.. Czy mecz był dla zagranicznych menadżerów? Też raczej nie. Tacy obserwują zawodnika w kilku, kilkunastu meczach, a nie w jednym i do tego takim :D Niestety u nas wystarczy dvd pokazać i już się szrot sprowadza..
Mi najbardziej podobał się doping :D Szacun dla trójki (!!) kibiców :D

A

Anonymous

44 dni przed eliminacyjnym meczem z Ukrainą,zagraliśmy dzisiaj w optymalnym składzie (oprócz Piszczka) z drugim (brak 13 podstawowych zawodników) zespołem Irlandii.Żeby się za dużo nie rozpisywać...sparafrazuję ocenę gry naszej reprezentacji stwierdzeniem byłego sekretarza KC PZPR Leszka Millera do Posła Ziobro : jest Pan zerem :szydera I taka właśnie była gra naszych Chłopców :dziwak
A czym to się skończy uzmysłowił mi jasno trener Fornalik,który na pytanie o ocenę gry stwierdził :
Przegraliśmy mecz którego nie powinniśmy przegrać
:szydera
Czyli krótko mówiąc : była gitara tylko mieliśmy pecha...taką samą mantrę słyszałem już wcześniej u : Janasa,Beenhakkera i Smudy...i wiadomo jak to się skończyło :wariat

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62

A ja nadal nie wiem, - co to miało być ? :lanie

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1

Hornet napisał:
44 dni przed eliminacyjnym meczem z Ukrainą,zagraliśmy dzisiaj w optymalnym składzie (oprócz Piszczka) z drugim (brak 13 podstawowych zawodników) zespołem Irlandii.Żeby się za dużo nie rozpisywać...sparafrazuję ocenę gry naszej reprezentacji stwierdzeniem byłego sekretarza KC PZPR Leszka Millera do Posła Ziobro : jest Pan zerem :szydera I taka właśnie była gra naszych Chłopców :dziwak
A czym to się skończy uzmysłowił mi jasno trener Fornalik,który na pytanie o ocenę gry stwierdził :
Przegraliśmy mecz którego nie powinniśmy przegrać
:szydera
Czyli krótko mówiąc : była gitara tylko mieliśmy pecha...taką samą mantrę słyszałem już wcześniej u : Janasa,Beenhakkera i Smudy...i wiadomo jak to się skończyło :wariat

Tu się możemy zgodzić bo zero do zera zawsze jest zero, chodzi o wypowiedź Leszka :yhy

A

Anonymous

polak900 napisał:
Tu się możemy zgodzić bo zero do zera zawsze jest zero, chodzi o wypowiedź Leszka :yhy
Polak-znowu spamujesz czy nie znasz znaczenia słowa : parafraza ?? Co ta Twoja wrzutka wnosi do tematu o piłce nożnej ??

A

Anonymous

Dzisiaj mój ukochany Real :yes master dowalił do pieca :klawik. Ostatni raz 3 bramki u siebie w Pucharze Hiszpanii Katalończycy stracili w...1962r. :eek: .Dwie najlepsze klubowe drużyny świata pokazały prawdziwe-piękno futbolu.
Niektórzy coś przebąkują o : końcu ery Barcelony...nonsens.Ale fakt jest faktem,że dwa poważne ciosy w prestiżowych spotkaniach w ciągu 7 dni,nie zdarzyły się im od baaardzo dawna.Ligę mają zaklepaną ale z AC Milan będą musieli się git sprężyć (co nie będzie wcale łatwe) bo odpadnięcie na tym etapie rozgrywek dla takiej ekipy byłoby prawdziwym dyshonorem.

Do góry