Piłka nożna - reprezentacja,rozgrywki pucharowe i klubowe

A

Anonymous

Re: Mecze reprezentacji,rozgrywki pucharowe i klubowe.

Dla wielu kibiców to test.

A

Anonymous

Z taką grą to wcale nie jest pewne, że wygrają ligę. Z drugiej strony Real musiałby wszystko wygrywać.. W piłce nożnej nigdy do końca nie można być czegoś pewnym (finał "mojego" Bayernu z Manchesterem może być dobrym przykładem, czy mecz Legii z Widzewem). Co do dzisiejszych "kibiców" Barcy.. Większość z nich to typowe wiatraki. "Kibicują" im bo akurat wszystko wygrywają. Przyjdzie moda na inny zespół to będzie przerzut..

A

Anonymous

viper218 napisał:
Z taką grą to wcale nie jest pewne, że wygrają ligę. Z drugiej strony Real musiałby wszystko wygrywać.. W piłce nożnej nigdy do końca nie można być czegoś pewnym (finał "mojego" Bayernu z Manchesterem może być dobrym przykładem, czy mecz Legii z Widzewem). Co do dzisiejszych "kibiców" Barcy.. Większość z nich to typowe wiatraki. "Kibicują" im bo akurat wszystko wygrywają. Przyjdzie moda na inny zespół to będzie przerzut..
Niby tak...ale 14 punktów robi jednak różnicę,przy tak wyrównanym poziomie obu zespołów.Co do kibiców Barcy to ciekawa konstatacja,myślałem,że jest potężna armia wiernych fanaticos :dziwak ale być może się myliłem.

A

Anonymous

Już za dwa dni kolejny mecz naszych Orłów :) O wynik meczu z San Marino w przyszły wtorek jestem raczej spokojny, to piątkowe starcie z Ukrainą może różnie się skończyć. Mimo tego, że nie zagrają najlepsi w tej chwili Ukraińcy i ich ostatnie wyniki są jeszcze gorsze niż nasze, to łatwo nie będzie (obym się mylił :D). Jeżeli z tych dwóch spotkań nie ugramy 6 punktów to awans się oddali..
PS. I dach ma być zamknięty :D Basen już był, teraz mogłaby być skocznia narciarska :p

A

Anonymous

San Marino ogarniemy ale cóż to za powód do chwały...podejrzewam,że takie uznane firmy jak Pelikan Łowicz czy Huragan Wołomin :szydera też by ich ogarnęły.Mecz z Ukrainą to już całkiem inna brożka z tej prostej przyczyny,że nasza reprezentacja jest kompletnie nieprzewidywalna czyli charakterem przypomina-wypisz wymaluj-nastoletnią gimnazjalistkę.Mogą zagrać "game of the year" (patrz : mecze z Czechami i Portugalią w ostatnich latach) lub się spiąć i przynieść wstyd ( patrz : większość meczów w ostatnich latach).Podobno nie zawsze tak było...Mamusia mi opowiadała,że w 1982 graliśmy całkiem dobrze a z kolei wujek,że w 1974 graliśmy wręcz fantastycznie :szef.Dobrze,że niektórzy mają przynajmniej dobre wspomnienia.

Dla wszystkich którzy cenią : czyste piękno futbolu,TVP przygotowała bardzo miłą niespodziankę i wykupiła prawa do transmisji 10 najbliższych meczów reprezentacji Brazylii :yes master i tak :

21 MARCA
20:20 Brazylia – Włochy (Stade de Geneve, Genewa)
25 MARCA
20:25 Brazylia – Rosja (Stamford Bridge, Londyn)
25 KWIETNIA
Brazlia – Chile (Minerao, Belo Horizonte)
2 CZERWCA
Brazylia – Anglia (Maracana, Rio de Janeiro)
9 CZERWCA
Brazylia – Francja (Gremio Arena, Gremio Porto Alegre)
14 SIERPNIA
Szwajcaria – Brazylia (St. Jacob Park, Bazylea)

Wszystkie mecze do obejrzenia na TVP Sport.

A

Anonymous

No to Brazylia-Anglia i Brazylia-Włochy z chęcią obejrzę. Powiem szczerze, że mimo wielkich umiejętności zawodników z Brazylii jakoś nigdy nie podobała mi się ich gra w reprezentacji..
A co do Pelikana Łowicz itp., to pamiętam jak kiedyś Polska grała z Wyspami Owczymi i wygrałą chyba 2-1 (nie jestem pewny), a potem mój GKS Bełchatów w rezerwowym składzie walnął ich 4-0 :p Takie mecze jak z San Marino, to raczej cięższy trening niż walka o punkty.. Szkoda tylko, że musimy się martwić o zwycięstwa z takimi potęgami jak Litwa, Estonia, Czarnogóra itp. Ale na naszych piłkarzy (tyczy się to nie tylko reprezentacji, ale i klubów) wystarczy "gryźć trawę"..

A

Anonymous

viper218 napisał:
O wynik meczu z San Marino w przyszły wtorek jestem raczej spokojny...
Hornet napisał:
San Marino ogarniemy ale cóż to za powód do chwały...
Też tak myślę..., myślałem do 1993 roku. W czasie eliminacji Mistrzostw Świata zagraliśmy w Łodzi właśnie z kelnerami z San Marino. Mecz jak mecz, męczyliśmy się niemiłosiernie, ale jaka bramka:

Końcowy wynik meczu Polska-San Marino - 1:0. I tak Jan Furtok był od tej pory niesprawiedliwie kojarzony tylko z tym meczem, ale za to znalazł się w elitarnej grupie piłkarzy strzelających bramki ręką. Po meczu nie milkły komentarze: „Furtok Złota Rączka”, „Ręka Boga”, „Bruce Lee w korkach”. Miał pecha, że nie był to finał mistrzostw. Znalazł się w niewłaściwym miejscu i czasie.

Pozdrawiam
:hi

A

Anonymous

San Marino to minimalnie z Anglikami na Wembley przegrało :p Wygrywając nawet 1:0, strzelając bramkę w którejś sekundzie meczu :D
A o Brazylii muszę chyba powoli weryfikować od lat potwierdzaną opinię :) Ale to i tak nie to samo, co kiedyś Bebeto, Romario, Dunga, Taffarel..ehh stare czasy

A

Anonymous

POLSKA - UKRAINA
Królestwo za... obronę. Oddam Lewandowskiego za trzech dobrych obrońców.

pkolasa

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8

giveawayday napisał:
POLSKA - UKRAINA
Królestwo za... obronę. Oddam Lewandowskiego za trzech dobrych obrońców.
Zgadzam się. Normalnie jakby obrona poszła sobie na piwo.
A wystawienie do pomocy kumpla Lewandowskiego ze Znicza Pruszków, to już w ogóle zakrawa na jakiś żart. Pomijając fakt, ze Niemcy w murawach to chyba mają jakieś chemikalia na których Lewandowski strzela, bo u nas znowu nic, nic, NIC!

A

Anonymous

STADION NARODOWY W WARSZAWIE ODCZAROWANY. TO SIĘ STAŁO 22 MARCA 2013 ROKU
Teraz mogę dopisać POLSKA - UKRAINA 1:3 :lanie

Ach ta polska gościnność. Tak mnie w... :k...... , że chyba pójdę sobie
cray.gif
.
pkolasa napisał:
... Niemcy w murawach to chyba mają jakieś chemikalia na których Lewandowski strzela, bo u nas znowu nic, nic, NIC!
Levy jest lewus. Oprócz niego gra w Borussi jeszcze dziesięciu zawodników. Nawet kulawy prowadzony przez ślepego strzeliłby bramkę. W reprezentacji kojarzy mi się z pięknymi padami i zasupłanymi nogami. Na mistrzostwach z Grecją strzelił bramkę, ale była to patelnia - tylko przyłożyć głowę.

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1

Od tego lewy jest żeby wykorzystywał sytuacje którzy inni stworzą, ale jak nie ma ludzi co to wymienią bezbłędnie kilka podań, to nic nie da się zrobić
Więc odwalić się od lewego panowie

Czarna d,,,,,, ta nasza piłka
U nas nawet dobrze przyjąć piłki nie umieją palanty, podania to jak zwykle, piłka parzy, wyj.... najlepiej przed siebie
I najważniejsze nie widać chęci do gry, nie ma ruchu, nikt nie wychodzi do piłki
Stoją i się przyglądają ćwoki
Już po drugiej bramce stwierdzili że, mecz dla nich właściwie się skończył, k......, żenada i tyle

pkolasa

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8

polak900 napisał:
U nas nawet dobrze przyjąć piłki nie umieją palanty, podania to jak zwykle, piłka parzy, wyj.... najlepiej przed siebie
I najważniejsze nie widać chęci do gry, nie ma ruchu, nikt nie wychodzi do piłki
Stoją i się przyglądają ćwoki
Już po drugiej bramce stwierdzili że, mecz dla nich właściwie się skończył, k......, żenada i tyle
A stan desperacji pokazują najlepiej słowa komentatorów po meczu: "obyśmy wygrali z San Marino". :szydera Żal i rozpacz.

A

Anonymous

polak900 napisał:
To nieprawda. Uświadomiłem sobie, że nie miałem szaliczka i czapeczki w barwach narodowych. :dziwak :dziwak :dziwak
pkolasa napisał:
A stan desperacji pokazują najlepiej słowa komentatorów po meczu: "obyśmy wygrali z San Marino". :szydera Żal i rozpacz.
Sąsiad przed chwilą zdradził mi sekret. Wszystko to przez Wojewódzkiego i Figurskiego. Nabijali się z Ukrainek. Przyjechali więc ich synowie i mężowie, którzy wzięli srogi rewanż. :pala :lanie :szydera
Może ktoś wie, czy nasi celebryci nie obrazili kobiet z San Marino? :dziwak

yuppy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5

giveawayday napisał:
Levy jest lewus. Oprócz niego gra w Borussi jeszcze dziesięciu zawodników. Nawet kulawy prowadzony przez ślepego strzeliłby bramkę. W reprezentacji kojarzy mi się z pięknymi padami i zasupłanymi nogami. Na mistrzostwach z Grecją strzelił bramkę, ale była to patelnia - tylko przyłożyć głowę.

Chociaż jedna mądra osoba, która to widzi :szef :ok :yes master

Co do meczu to bez komentarza - to było do przewidzenia. Jeszcze tylko w dupe dostaną z San Marino i będzie gites.

Do góry