Piłka nożna - reprezentacja,rozgrywki pucharowe i klubowe

A

Anonymous

Re: Mecze reprezentacji,rozgrywki pucharowe i klubowe.

Na szczęście w tę środę będzie można nacieszyć oko dobrym futbolem :hura

A

Anonymous

Ja jednak jestem masochistą i oglądam naszą EX..No i jako, że klub któremu kibicuję od lat gra obecnie w naszej I lidze, także i tę padakę..:)
I takie małe spostrzeżenie- po wczorajszych meczach ligowych można było się zastrzelić albo usnąć z nudów (Śląsk z Legią coś tam grali), ale jak się spojrzy na ligę włoską czy francuską (choćby orange sport), to tam tak samo jak u nas.. 1 mecz dobry, a reszta to tragedia.Bundesligę czy La Ligę to aż przyjemnie obejrzeć..
A Kosecki w Cafe Futbol będzie piep...ł, że się weźmie za nasze kluby. A ja się pytam, gdzie Pan był i co zrobił przez te lata? I od tego odcinka minął miesiąc i o jego podjętych krokach nic nie słychać..Trudno wstać ze stołka?

A

Anonymous

viper218 napisał:
I takie małe spostrzeżenie- po wczorajszych meczach ligowych można było się zastrzelić albo usnąć z nudów (Śląsk z Legią coś tam grali)
Oglądałem ten meczyk,Śląsk tonie :( ,niby spuścili Levego,armadę przejął Tadek,sprowadzili bliźniaka Paixão i jakiegoś anglika...którego dziadek grał dobrze w piłkę :szydera ale co z tego ? Druga połowa z Legią to Obrona Częstochowy,gdyby nie Kelemen i to,że Legii się nie chciało to byłyby straszne bęcki.Na dodatek Mila nie gra bo podobno strasznie się roztył :eek: .
Za trzy miechy Mundial a tam emocji na bank nie zabraknie...

A

Anonymous

Bardzo mnie ciekawi indolencja Śląska..Każdy mówi, że odszedł Sobota, że to on robił grę itp..Jeden zawodnik nie decyduje o całym zespole. Mając takiego grajka jak Paixao (oczywiście jak na polskie warunki), Kelemena, Kaźmierczaka, Milę i nie mogą się załapać do 8...Nie znam problemu od podszewski, ale może stało się to co się dzieje z Zagłębiem? Było może za dobrze i piłkarzom przestało chcieć się chcieć?

A

Anonymous

viper218 napisał:
Bardzo mnie ciekawi indolencja Śląska..Każdy mówi, że odszedł Sobota, że to on robił grę itp..Jeden zawodnik nie decyduje o całym zespole. Mając takiego grajka jak Paixao (oczywiście jak na polskie warunki), Kelemena, Kaźmierczaka, Milę i nie mogą się załapać do 8...Nie znam problemu od podszewski, ale może stało się to co się dzieje z Zagłębiem? Było może za dobrze i piłkarzom przestało chcieć się chcieć?
Mila to już wspomnienie przeszłości :francuz,podobnie nic nie zostało z "portugalskiego" Kaźmierczaka...ot teraz to zwykły przeciętniak.Paka się wypaliła.Sobota faktycznie rok przed odejściem był w swoim prime i ładnie mieszał na boisku.Bez gruntownej modernizacji : doły tabeli + 5000 na stadionie.

A

Anonymous

Lider polskiej "Ekstraklasy" i Mistrz Polski,zremisował z Wisłą Kraków 2:2...prowadząc do przerwy 2:0 i "grając" z przewagą jednego zawodnika :szydera .
Wiele w życiu widziałem,ale takiej totalnej indolencji i beznadziei jeszcze nie :wariat .
Doszedłem do wniosku,że oglądanie naszych meczów ligowych to forma wynaturzenia i masochizmu.

programexe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0

foto_cadc666fece299eb150c6d5e470d23b2.jpg

A

Anonymous

Panowie... Nie kopmy leżących (na 73 miejscu)...Myślicie, że to fajnie dla faceta jak chce a nie może? :p Oprócz tego boję się o kondycję umysłową naszych "piłkarzy". Bo po każdym meczu, każdy z nich mówi (łącznie z trenerem) o wyciąganiu wniosków..I kolejny mecz i to samo..Może żel (ew. pianka) za bardzo im spływa (wsiąka) w czaszkę i zapominają co mają robić?
PS. A koszulki rzeczywiście ładne. :)

A

Anonymous

Pary ćwierćfinałowe LM :

Barcelona - Atletico Madryt
Real Madryt - Borussia Dortmund
PSG - Chelsea
Manchester United - Bayern Monachium

Moje typy na półfinał : Barcelona,Real,PSG,Bayern :klawik. .

A

Anonymous

Myślę, że Real i Bayern to zdecydowani faworyci. Szczególnie biorąc pod uwagę formę przeciwników. Co do Barcelony, to nie byłbym taki pewny. Atletico może zamieszać. PSG-Chelsea..Tu najtrudniej wskazać faworyta. Mimo wszystko bardziej Chelsea jak dla mnie. Wątpię czy PSG pogra na takim poziomie jeszcze ze dwa sezony. Szejkowie przykręcą kurek i będzie lipa.

A

Anonymous

Viper-ja nie napisałem,że jestem pewien bo w futbolu wszystko jest możliwe .
Gdybyśmy zaczęli analizować to : Atletico to zespół stricte pucharowy na dodatek o bardzo niewygodnym stylu gry a Barcelona ostatnio nie jest w swoim prime.
Za Manchesterem na dzień dzisiejszy na papierze nic nie przemawia...teoretycznie...a praktyka może być inna.
Chelsea ma słabszą pakę niż kiedyś ale mają The Special One :klawik..Co do PSG to Nasser Al-Khelaifi kurka nie zakręci bo ropy ma na 1000 lat.
Gdyby Borussia zatrzymała drugi raz z rzędu Galácticos to byłoby to wydarzenie z pogranicza mistyki :papież .

A

Anonymous

Racja. :) Mnie nie zdziwi jak awansują inne drużyny niż ja podałem. :)

A

Anonymous

Widmo krachu krąży nad naszym futbolem: Jeszcze polska piłka nie zginęła, ale...

Wiele wpływowych osób, które próbowały stworzyć coś pozytywnego w polskim futbolu, pogodziło się z faktem, że tu niczego sensownego zbudować nie można. Uznali, że jeśli środowisko piłkarskie chce żyć w symbiozie z kibolami, to niech sobie wspólnie z nimi zarządza klubami i całym futbolem

Jeszcze niedawno specjaliści od tworzenia budżetów klubów wierzyli, że znaczną jego część stworzą pieniądze pochodzące ze sprzedanych biletów oraz dochodów z tzw. dnia meczowego. Problem w tym, że zyski są małe. Frekwencja na większości stadionów jest niska, a zyski z dnia meczowego słabe. W Polsce na piłkarskie trybuny nie udało się przyciągnąć klasy średniej, rodzin z dziećmi. Stanowią oni tylko niewielki procent widzów. Większość na trybunach to fanatycy, kibole, szalikowcy. To za mało, aby wypełnić wielkie obiekty. Za mało, aby zbudować sensowny budżet.
Inni, ci pogardliwie nazywani "piknikami", chodzą rzadko albo wcale. Zniechęca ich nie tylko przeciętny poziom, ale głównie wszechobecna wulgarność, chamstwo i antysemityzm, jaki opanował stadiony.

W tym wszystkim istotą przestał być sam sport. Bo dla kiboli liczy się tylko to, czy dostaną dofinansowanie na oprawę i czy będą mogli na stadionach odpalać race oraz fajerwerki. Sam futbol raczej ich nie interesuje.

Przez ostatnie lata w klubach - kosztem normalnych widzów - systematycznie dowartościowano fanatycznych, roszczeniowych szalikowców. Prowadzono z nimi negocjacje, ciągle zgadzając się na różne ustępstwa. Zapomnieliśmy o fundamentalnej, ale prostej prawdzie - w futbolu najważniejszy jest futbol. Nie kibole.

I zostaliśmy z kibolami. Tylko że futbolu już prawie nie mamy.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

O Boże :eek: ,wiedziałem,że jest źle ale nie,że aż tak źle...
A wszystko przez te odpalane race i patriotyczne oprawy,bo przecież nie o żadne burdy.
Za komuny też się lali z ZOMO-wcami na stadionach a futbol miał się całkiem dobrze.
Nie wiem :scratch może zamiast czcić na stadionach Żołnierzy Wyklętych czy Powstańców Warszawskich,wywieszać ruskie flagi ?
Może wtedy tacy wielcy mecenasi sportu jak TW "Zegarek" czy TW "Mewa" kierując się sentymentem, dalej sponsorowali by nasz futbol :) .

A

Anonymous

Co za idiota pisał ten artykuł..Tzw. pikników, januszy itp. zniechęca np. drożyzna biletów, mecze w poniedziałki, czwartki, piątki, weekendy o 13.00, gdy większość jest w pracy. Zniechęca ich np. piękna praca ochrony, czasem policji, która potrafi zagazować cały sektor razem z małymi dziećmi. Każdy kto choć raz był na meczu wie o czym mówię. Mecz to nie jest teatr. Większość z tych pikników sama głośno komentuje wyczyny np. sędziów. Nie to ich zniechęca. A jak wyglądają mecze bez "kiboli" świetnie widać w telewizji :) Taka atmosfera na pewno się podoba "dziennikarzom".
I zapomniałem o jednym. KARTY KIBICA. Będąc w innym mieście, żeby obejrzeć mecz musisz kupić 2x droższy bilet jednorazowy i oczywiście podać wszystkie dane z dowodu. To nie wszystko. MUSZĄ wykonać Ci zdjęcie twarzy, bo bez tego nie wejdziesz. Kibica traktuje się jak bandytę, dlatego tak wielu olewa mecze.
To samo tyczy się meczy u siebie. MUSISZ mieć kartę kibica.

A

Anonymous

Platforma nc+ poinformowała, że od przyszłego sezonu mecze T-Mobile Ekstraklasy będą oglądane tylko na jej kanałach. Wygasa bowiem sublicencja na pokazywanie spotkań w Polsacie Sport i Eurosporcie 2. Nic dziwnego, że główny rozgrywający chce mieć ten produkt tylko dla siebie, skoro oglądalnością bije na łeb najlepsze ligi świata. :szydera

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Do wszystkich patologii jakie opisał Viper218 doszła kolejna.
Może to i dobrze,że chcą wymazać z powszechnej świadomości wiedzę o takim bycie jak Polska Ekstraklasa,doznania estetyczne też wpływają negatywnie lub pozytywnie na nasze codzienne życie :klawik. .

Do góry