Rozmowy o polityce - dyskusja, polemika, poglądy opinie

Status
Zamknięty.
A

Anonymous

Czy krytykujący widzieli całą wypowiedź Rońdy? Ja nie widziałem, ale wiem, że Czerska się specjalizuje w wyrywaniu zdań z kontekstu.
Serwis TVN24 jest w stanie nawet cytować Nasz Dziennik by uderzyć w PiS i Kaczyńskiego. Zabawne.
@antbil007
Słuchanie kłamstw jest przyjemniejsze niż weryfikacja informacji i odnajdywanie przekłamań.
W imię przyzwoitości zasad.
Jeżeli można dać źródło, czemu tego nie robić?

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

To nie jest tak że media są obiektywne, przekaz budują na zdaniach wyrwanych z kontekstu
46519025569885Bez_tytu__322_u.png

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4459
Miasto
Polska
slawektor napisał:
Czy krytykujący widzieli całą wypowiedź Rońdy? Ja nie widziałem, ale wiem, że Czerska się specjalizuje w wyrywaniu zdań z kontekstu.
Serwis TVN24 jest w stanie nawet cytować Nasz Dziennik by uderzyć w PiS i Kaczyńskiego. Zabawne.
@antbil007
Słuchanie kłamstw jest przyjemniejsze niż weryfikacja informacji i odnajdywanie przekłamań.
W imię przyzwoitości zasad.
To nie jest tak że media są obiektywne, przekaz budują na zdaniach wyrwanych z kontekstu

Po raz wtóry zacytuję Twoje słowa:
To nie jest tak, że media są obiektywne, przekaz budują na zdaniach wyrwanych z kontekstu.
Mam nadzieję, że wiesz, że to dotyczy wszystkich mediów. Tych z Twojej opcji również.
Tak więc:
- wszelkie media kłamią, przekłamują, jak jest im to na rękę,
- wszyscy wszystko wykorzystują, aby uderzyć w przeciwnika politycznego (nie muszę Ci chyba przypominać, że ta np. kiepska pogoda jest winą Tuska).
Ze swej strony raz jeszcze podkreślę: za długo żyję i z autopsji znam wiele spraw, sam trochę pałętałem się w tym grajdołku, żeby wierzyć mediom...którymkolwiek.
:england

A

Anonymous

Dokładnie. Ale jest różnica między tym co przeczytam sam, a tym jak mi wytłumaczą na swój sposób, co autor chciał przez to powiedzieć.

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4459
Miasto
Polska
slawektor napisał:
Dokładnie. Ale jest różnica między tym co przeczytam sam, a tym jak mi wytłumaczą na swój sposób, co autor chciał przez to powiedzieć.
Zawsze sobie ceniłem i cenię zdanie osób, które, moim zdaniem, mają coś do powiedzenia. Liczy się też przekaz, nawet zabarwiony subiektywizmem. Przepuści się przez 'chleb' i to fioletowe straci, niczym denaturat. :dziwak :klawik.

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Od dzisiaj po blefie pana prof. Rońdy będę już całkowicie pewien, że to co stało się 10 kwietnia o świcie to był zamach, wcześniej myślałem że to tylko wypadek
Pozdrawiam

ichito

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
235
Miasto
Kraków
Pan profesor..."niezły" blef...taki "żenujący żart prowadzącego". Wszyscy w tej chwili o tym już chyba piszą, a Ci co tego nie robią szukają chyba pewnie sposobów jak to podać w formie lżejszej wobec naukowca. Takie zabawy można uprawiać podczas gry w karty, ale nie wypowiadając się jako ekspert w komisji, która mieni się być zespołem fachowców i która ma pomóc rozwiązać taka tragedię. Więcej...fakty które ta komisja prezentowała, ich interpretacja i ocena miała wpływ na wiele wydarzeń, wiele związanych z tym emocji i nawet konfliktów...
Nie zabieram tu głosu w dyskusjach politycznych, ale tym razem robię wyjątek, bo to sprawa bulwersująca i świadcząca o braku odpowiedzialności i braku wyobraźni co skutków własnych poczynań...takie coś można zarzucać dziecku, a nie dorosłemu facetowi i to z tytułem naukowym.

A

Anonymous

@ichito
To że ojciec Mądel dysponuje zdjęciami krytych nie powinien mieć, pijany gen. Błasik, Tak lądują debeściaki, Jak nie wyląduję to mnie zabije..wybijanie szyb we wraku, wrzucanie do Internetu zdjęć zmasakrowanych zwłok ofiar, zamiana trumien, zaszywanie w zwłokach śmieci, rękawiczek, wrzucanie ciał do trumien w czarnych workach.
Przykre że to nie jest bulwersujące.

A

Anonymous

Według badania CBOS czyli sondażowni rządowej : 33 % wierzy w zamach a 51 % w katastrofę lotniczą.
Wszyscy adwersarze dyskutujący tutaj mają wyrobione zdanie na ten temat...więc wzajemna polemika naszych poglądów i preferencji nie zmieni. Prowadźmy pracę organiczną i próbujmy przekonywać do swoich racji osoby niezdecydowane a takich wśród dyskutujących nie widzę.
Mnie tam blef językowy Profesora Rońdy w ogóle nie przeszkadza,druga strona barykady robi rzeczy o wiele gorsze w technikach manipulacji.I kompletnie nie rozumiem jaki związek przyczynowo-skutkowy,ma jego wypowiedź z Zamachem Smoleńskim ?

A

Anonymous

Taka mantra.
Niektórzy zapominają że to nie Macierewicz ma udowodnić, że był zamach ... ale Lasek że go nie było.

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4459
Miasto
Polska
slawektor napisał:
...Niektórzy zapominają że to nie Macierewicz ma udowodnić, że był zamach ... ale Lasek że go nie było.
Z całym szacunkiem, sławektor. Idąc tym tropem myślenia, to Lasek musiałby jeszcze udowodnić, że nie był to np. atak pluszaków, gdyby taka oszołomiasta wersja się pojawiła.
Ale na poważnie. Zadaniem każdej komisji powinno być ustalenie i udowodnienie przyczyn katastrofy.
Jeśli Macierewicz twierdzi, że był zamach, to niech to jak najszybciej udowodni, no i zgłosi ten fakt do prokuratury i innych odpowiednich służb. Takie gadki szmatki zamach - nie zamach, wybuch - nie wybuch, hel - nie hel, trotyl - nie trotyl, brzoza - nie brzoza, itp. niczemu nie sprzyjają.

A

Anonymous

antbil007 napisał:
Jeśli Macierewicz twierdzi, że był zamach, to niech to jak najszybciej udowodni, no i zgłosi ten fakt do prokuratury i innych odpowiednich służb. Takie gadki szmatki zamach - nie zamach, wybuch - nie wybuch, hel - nie hel, trotyl - nie trotyl, brzoza - nie brzoza, itp. niczemu nie sprzyjają.
Jakie dowody ? Ruskie mają wszystkie dowody bo są sprawcami tej tragicznej akcji.Masz dostęp do wszystkich dokumentów Zbrodni Katyńskiej sprzed 70 lat ??
No właśnie...więc na dzień dzisiejszy to jest kwestia wiary i negowanych przez współwinnych faktów a nie dowodów.

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Ruskie dniem i nocą wbijali żelastwa w brzozę, a w skrzydło upychali kawałki brzozy, żeby przykryć wszelkie śladu zamachu, szczotą ryżową czyścili wrak tuż po zamachu z ewentualnych śladów ognia.
Na końcu pewien profesor przyznaje się, że się pomylił i ubiera to w blef.
Hornet po tym co ostatnio się dzieje, nie mów że wierzysz w zamach?

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
slawektor napisał:
Taka mantra.
Niektórzy zapominają że to nie Macierewicz ma udowodnić, że był zamach ... ale Lasek że go nie było.

Przecież już udowodnił kilka razy.
Przecież wiesz dokładnie , że udowadnianie nigdy się nie skończy
Zawsze ktoś będzie podważał tezy z drugiej strony.
Dla przewodniczącego zespołu parlamentarnego to jest życie albo śmierć polityczna, kasa by się skończyła między innymi.

A

Anonymous

polak900 napisał:
Hornet po tym co ostatnio się dzieje, nie mów że wierzysz w zamach?
Polak :eek:
Szliśmy razem od Lenino do Berlina,ramię w ramię...przelewaliśmy wspólnie krew,wieszaliśmy flagę narodową na Kolumnie Zwycięstwa,ściskaliśmy się i całowaliśmy z radości i szczęścia...i po tym wszystkim wierzysz,że :
Trzy lata wcześniej strzelali nam w tył głowy w Charkowie i Miednoje ?? ?? ??

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Ok ale to była wojna i trochę inny system
Dobra jak tam chcesz

Status
Zamknięty.
Do góry