Rozmowy o polityce - dyskusja, polemika, poglądy opinie

Status
Zamknięty.

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4465
Miasto
Gdynia Orłowo
Hornet napisał:
antbil007-trudno...jak nie chcesz to przecież Cię nie zmuszę.
Tak pamiętam.
Czekam na ruch ze strony sławektor'a.
Je jestem gotów. :dziwak :klawik. :dziwak

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Hornet alez oczywiscie Ciebie nikt nie przekona ze biale jest biale a czarne czarne ;)Innego wytlumaczenie nie ma.
Od siania zametu to widocznie jestets ty .

A

Anonymous

Securitas napisał:
Hornet alez oczywiscie Ciebie nikt nie przekona ze biale jest biale a czarne czarne ;)Innego wytlumaczenie nie ma.
Od siania zametu to widocznie jestets ty .
Jezu...Securitas-odpuść sobie...chcesz się tak wymieniać uprzejmościami czy cierpisz na tzw. Syndrom Grafa ? Który widzi mnie na każdej stronie internetowej :szydera .

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Hornet byc moze poprostu na to zaslugujesz?Sam widocznie masz manie przesladowcza ..bo przeciez kazdy jest przeciw tobie.

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4465
Miasto
Gdynia Orłowo
.
Wpis jednego z ukraińskich OUN-owców, który cytuję za moim postem w temacie Kontrowersyjne informacje, zdjęcia, filmy:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Oryginał:

Оунівець: Шановні поляки. Зрозумійте одну річ ваші предки були ОКУПАНТАМИ україни ОУН УПА попередило вас покинути українські землі до літа 1943 року що ще не зрозуміло. Скажи полячку один з другим щоб ти зробив коли до твого села прийшли німці забрали твою землю не пускали до лісу не давали ловити риби в річці закрили церкву і зробили костел. Батька забрали в концтабір і застрелили. Я б вбив всіх. А ви це робили українському народу пятьсот років. Вбивали, гвалтували, живими обдирали з шкіри, сажали на палю. Памятайте що ви наш ворог номер один. Наші герої Бандера і Хмельницький, Гонта і Залізняк, Шухевич і Олійник. А бандити Пілсудський і Собеський і нічого не вдієш така історія її не перепишеш.

Tłumaczenie (sądzę, że w miarę mi się udało), treść i pisownia oryginalna, wytłuszczenia moje:

OUN-owiec: Szanowni polacy. Zrozumcie jedną rzecz wasi przodkowie byli OPKUPANTAMI ukrainy OUN UPA uprzedziło was o (konieczności) opuszczenia ukraińskiej ziemi do lata 1943 r. co nie zostało zrozumiane. Powiedz polaczku jeden z drugim co byś zrobił jeśli do twojej wioski przyszli by niemcy zabrali twoją ziemię nie puścili do lasu nie dawali łowić ryby w rzece zamknęli cerkiew i zrobili kościół. Ojca zabrali do obozu koncentracyjnego i zastrzelili. Ja zabiłbym wszystkich. A wy co robiliście narodowi ukraińskiemu przez pięćset lat. Zabijaliście, gwałciliście, obdzierali ze skóry na żywca, nadziewali na pal. Pamiętajcie że wy jesteście naszym wrogiem numer jeden. Nasi bohaterowie to Bandera i Chmielnicki, Gonta i Żeleźniak, Szuchewicz i Olijnyk (ps. Enej - dop. mój). A bandytami Piłsudski i Sobieski i nic nie można zrobić taka jest historia i jej nie zmienisz.

A my tam się pchamy i wołamy: Sława Ukrainie. :mad: :k......

A

Anonymous

Securitas-ale mnie zmartwiłeś :( .I co teraz będzie ? Jak na Ciebie nie zasługuję ?
Nie ożenisz się ze mną :szydera ?
Securitas napisał:
No i bardzo dobrzez ze Jarus pojechal na Ukraine, przynajmniej du** ruszyl i sie przewietrzyl.smieszy mnie jedynie pieprzenie glupot dlaczego np. minister Sikorski nie pojechal na Ukraine..a jak to ma wygladac?Minister Polski jedzie do obcego kraju,na Ukraine i bierze udziel w protestach przeciwko rzadowi Ukrainy?To moze odrazu tam wojsko wyslac?To to normalnie potraktowac moznabtbylo jako zamach stanu, wypowiedzenie wojny.Zadne wladze Polski nie moga tam pojechac i brac udzialu w demonstracjach..to tak jakby do nas przyjechali niemcy i zaczeli nawolywac do oddania im Sląska.Niech tam jezdza normalni zwykli politycy, to i tak bez znaczenia bo Ukraina nie wejdzie do UE.
Securitas-dlaczego tak niechlujnie piszesz te posty ? Masz dysleksję :scratch
Oczywiście,że Sikorski miał nakaz moralny tam jechać.
Primo : jako minister spraw zagranicznych państwa UE...kraju które przez kilkaset lat łączyła z Ukrainą wspólna historia i państwowość.
Secundo : jako osoba która często powołuje się na Etos Solidarności którego fundamentem była godność i uczciwość czyli te symptomy społeczeństwa demokratycznego które nagminnie są łamane przez czerwone ścierwo Janukowycza.
Tertio : Jako sąsiad państwa które (po akcesie do UE) będzie jedynym buforem przed sprawcą wszystkich nieszczęść czyli Rosją.A jest pewnikiem,że Ukraina wcześniej czy później wstąpi do państw członkowskich europy.
I co to za infantylne porównanie z Niemcami i Śląskiem ? Premier Tusk strzela do protestujących Ślązaków :szydera ?

Rusz trochę łepetyną bo pływasz w tym temacie jak : dziecko we mgle :) .

antbil007-a ten OUN-owiec którego cytujesz ma szanse w wyborach Prezydenckich ?
Jeśli nie ma to ten Twój cytat ma takie samo znaczenie jak napisy które czytałem na murach w Łodzi :dziwak .
Cytujesz jakiegoś świra i utożsamiasz go z całym narodem Ukraińskim ?
Czyli jak ktoś dostanie kosą w Gdyni,to znaczy,że nie można tam nigdy jechać :szydera ?

A

Anonymous

Płk Makowski nie był superszpiegiem, a jednym z najbardziej zasłużonych dla zwalczania podziemnej „Solidarności” i szpiegowania otoczenia Jana Pawła II. I kimś jeszcze.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Hornet wszechwiedzacy najlepszy ,Jak juz napisalem wczesniej ciebie nic nie przekona ze biale jest biale a czarne czarne.Jak bedziesz kiedys (niedaj boze)piastowal stanowisko ministra MSZ to napewno pojedziesz do obcego panstwa wspierac tam demonstrantow,oczywiscie kierujac sie nakazami moralnymi a nie prawem miedzynarodowym.
Powolujesz sie na kilkaset lat historii ale zapominasz chyba o jednym najwazniejszym..Ukraina jest niepodleglym panstwem a nie nasza kolonia w ktorej sprawy wewnwtrzne mozemy sie wtracac.
Hornet rusz lepetyna bo dzieciaku jestes zaslepiony jedyna najprawdziwsza wizja kreowana przez czlowieka ktory przegrywa kazde wybory.
Ps.to jak pisze zalezy tylko wylacznie ode mnie wiec raczej nic ci do tego.

A

Anonymous

Securitas napisał:
Ukraina jest niepodleglym panstwem a nie nasza kolonia w ktorej sprawy wewnwtrzne mozemy sie wtracac.
O chorera, gdzby tego nie wolno było robić (ogólnie), to już dawno USA :chory i izraela :chory nie byłoby na mapie :szydera

A

Anonymous

Securitas-dalej błądzisz :dziwak.Idź do biblioteki i poczytaj sobie czym się skończyło przestrzeganie prawa międzynarodowego w latach 90 w dawnej Jugosławii.Jak wrócisz z biblioteki to pogadamy dalej :) .
Wspieranie moralne,duchowe czy czynne ludzi gnębionych przez reżim absolutnie nie koliduje z tzw.sprawami wewnętrznymi danego kraju.To jest kwestia wrażliwości,przyzwoitości i poczucia sprawiedliwości.
Na TVP Historia codziennie leci dziennik tv z lat 80 i w tych komunistycznych mediach mówili toczka w toczkę to samo co Ty po wprowadzeniu restrykcji wobec Polski przez administrację prezydenta Reagana : "nikt obcy nie może ingerować w wewnętrzne sprawy Polski :szydera. Więc się pytam Securitas : what's up man ??
Dobrych miałeś nauczycieli :dziwak .

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4465
Miasto
Gdynia Orłowo
Hornet napisał:
antbil007-a ten OUN-owiec którego cytujesz ma szanse w wyborach Prezydenckich ?
Jeśli nie ma to ten Twój cytat ma takie samo znaczenie jak napisy które czytałem na murach w Łodzi :dziwak .
Cytujesz jakiegoś świra i utożsamiasz go z całym narodem Ukraińskim ?
Czyli jak ktoś dostanie kosą w Gdyni,to znaczy,że nie można tam nigdy jechać :szydera ?
Musisz poczytać napisy na murach nie w Łodzi, a we Lwowie, Czerniowcach, Iwano-Frankowsku, Kołomyi, Stryju, itd.
A ten niby :wariat to reprezentant większości zachodniej Ukrainy.
To, że Ty podśpiewujesz sobie DDüa nie oznacza, że większość Polski kocha Niemcy. Nicht war? :hippie

A

Anonymous

I Ty oczywiście antbil007 byłeś w we Lwowie, Czerniowcach, Iwano-Frankowsku, Kołomyi, Stryju, itd. i widziałeś te wszystkie napisy ??
Coraz bardziej przypominasz dr.Kulczyka :eek: :szydera (komplement !! ).
No właśnie...to sam sobie przeczysz...bo skoro ja nie jestem reprezentatywnym Polakiem to ten OUN-owiec też samo nie wyraża opinii większości narodu :szydera

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Hornet moralozowac to mozesz przy piwie lub w tym temacie ale zycie to nie bajka.Populizm w stylu nakazow moralnych moze zadzialac na podatnych ale nie na ludzi ktorzy troche sie orientuja w sytuacji miedzynarodowej i choc troche rozumieja niuanse polityki zagranicznej.Pewnie ze latwo krzyczec i glosic haselka ale to niezmiena faktu ze zaden minister nie ma prawa jechac na Ukraine aby wspierac demonstrantow.Takie jest prawo.Twoje proby wymadrzania sie powoli przstaja dzialac.Nie porownuj walk na tle wyznaniowym i etnicznym do sytuacji na Ukrainie.Wyjasnij mi prosze dlaczego Ukraina ma byc w UE a nie np. w uni celnej z Rosja
Idz do biblioteki i sam poczytaj..a moze najpierw pomysl troche logicznie ...to nie boli.

A

Anonymous

Widać,że Ciebie boli...bo nic nie myślisz :wariat
Szybko wróciłeś z tej biblioteki...pisząc o Jugosławii miałem na myśli łamanie praw człowieka,ludobójstwo i bierną reakcję opinii międzynarodowej a nie walki wyznaniowe czy etniczne :dziwak .
Jeżeli uważasz,że jakikolwiek kraj na świecie wyjdzie lepiej na unii celnej z Putinem niż na zjednoczeniu z Europą to mogę tylko współczuć pomysłu :( .
Skorumpowany,pseudo demokratyczny kraj rządzony przez byłego pułkownika zbrodniczej organizacji zwanej KGB vs zjednoczona rodzina pluralistycznych państw,przestrzegających prawie zawsze wolę swoich obywateli.
Poniał ?

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4465
Miasto
Gdynia Orłowo
Hornet napisał:
I Ty oczywiście antbil007 byłeś w we Lwowie, Czerniowcach, Iwano-Frankowsku, Kołomyi, Stryju, itd. i widziałeś te wszystkie napisy ??
Coraz bardziej przypominasz dr.Kulczyka :eek: :szydera (komplement !! ).
No właśnie...to sam sobie przeczysz...bo skoro ja nie jestem reprezentatywnym Polakiem to ten OUN-owiec też samo nie wyraża opinii większości narodu :szydera
Nie muszę być w Łodzi, Lwowie, Czerniowcach, Iwano-Frankowsku, Kołomyi, Stryju, itd. żeby widzieć te napisy. Czyżbyś z mediami elektronicznymi miał na bakier? :dziwak Bo to, że możesz nie mieć kontaktów tamże, to nic takiego.

Coś na odwrót. Jakie Ty masz pokrętne myślenie: większość Polaków nie lubi Niemców, co jest reprezentatywne dla naszego narodu, a Ty należysz do wyjątków, większość Ukraińców nie lubi Polaków, co też jest reprezentatywne dla tego narodu. W obydwu przypadkach reprezentujesz mniejszość. Gdzie tu sprzeczność, Hornet :dziwak

Dr Kulczykiem nie chciałbym być, ale z jego kieszenią, kontem... chciałbym być za pan brat. :p

Status
Zamknięty.
Do góry