A
Anonymous
@antbil007
Ile razy okłamał Cie Kaczak, a ile razy Tusk?
Kaczak 3 miliony mieszkań i ? (bez tłumaczenia że nie rządzili całą kadencję).
Afera z Lipcem. Dorsz Pitery.
IV RP to coś strasznego, podsłuchy, aresztowania..
Daj linka konkretnego, kogo ilu, nie pic medialny
Retorycznie. Skoro tak to czemu nikt za to za rządów platformy nie beknął?
Lista wstydu Platformy Obywatelskiej to Pis napisał?
Nie. A tekst ma 2 lata. Pis tak kradł?
Ofiary nepotyzmu:
Nie ma Gowina, Johna Godsona i Żalka.
Są lepsze i gorsze nepotyzmy. To nie jest nepotyzm?
Ile razy okłamał Cie Kaczak, a ile razy Tusk?
Kaczak 3 miliony mieszkań i ? (bez tłumaczenia że nie rządzili całą kadencję).
Afera z Lipcem. Dorsz Pitery.
IV RP to coś strasznego, podsłuchy, aresztowania..
Daj linka konkretnego, kogo ilu, nie pic medialny
Retorycznie. Skoro tak to czemu nikt za to za rządów platformy nie beknął?
Lista wstydu Platformy Obywatelskiej to Pis napisał?
Nie. A tekst ma 2 lata. Pis tak kradł?
Zaloguj
lub
Zarejestruj się
aby zobaczyć!
Ofiary nepotyzmu:
Trzeba jeszcze dopisać Schetynę. Na razie jest.Tusk – polityczny killer w białych rękawiczkach?
Mało kto już pamięta, że pierwszym szefem PO był Maciej Płażyński. Na partyjnym szczycie po dwóch latach zastąpił go Donald Tusk. Akcję wycinania Płażyńskiego przeprowadził jednak nie on, lecz Paweł Piskorski. Rok później przyszła kolej na Andrzeja Olechowskiego i Piskorskiego. Wszystko rozegrało się w ciągu jednej doby: pierwszy został odwołany z funkcji szefa rady programowej, a drugi - sekretarza generalnego. Jedną z głównych ról odegrała wtedy Zyta Gilowska. Po spacyfikowaniu tandemu Olechowski - Piskorski przyszedł czas na Gilowską, która zaczęła wyrastać na naturalnego lidera partii. Komu poza Tuskiem mogło zależeć na jej odsunięciu? Oczywiście Janowi Rokicie, przygotowującemu się wówczas do roli szefa autorskiego rządu. Rządu, w którym nie było miejsca dla osobowości pokroju Gilowskiej. Dlatego to Rokita najgłośniej nawoływał do ukarania ówczesnej posłanki PO.
Nie ma Gowina, Johna Godsona i Żalka.
Nazywana siostrą Donalda Tuska Gilowska była medialnym pistoletem PO, łączyła ostry język z wiedzą ekspercką. Zdobywała poparcie i popularność, tym samym przyćmiewała Tuska w mediach. Była wiceprzewodniczącą partii i szefową ważnej Komisji Finansów Publicznych. Jednak w 2005 roku Tusk uznał, że nie może pozwolić Gilowskiej wzmocnić pozycji i doprowadził do jej usunięcia z partii. Wykorzystał do tego znany od wielu miesięcy fakt, że syn Gilowskiej jest mężem jednej z pracownic jej biura.
Ona za nepotyzm. Ok.antbil007 napisał:Zyta Gilowska
usunięta za nepotyzm
przytulona przez PiS
tak to jest w polityce i w każdej formacji, partii.
Nie ma lepszych, gorszych. Są tylko politycy...
Są lepsze i gorsze nepotyzmy. To nie jest nepotyzm?
Areopagita napisał:Czy w Platformie Obywatelskiej doszło do nepotyzmu? Graś: to bulwersujące
Pracownica domu kultury w Łukowie została zwolniona z pracy po 32 latach. Powodem miały być oszczędności. Tymczasem jej miejsce zajęła Olimpia Kucharska, żona stryjecznego brata posła i byłego piłkarza, Cezarego Kucharskiego. Czy w Platformie Obywatelskiej doszło do przypadku nepotyzmu? - docieka "Gazeta Wyborcza". Na publikację zdążył zareagować już rzecznik prasowy rządu Paweł Graś.
54-letnia Anna Tymińska, która wkrótce będzie musiała opuścić swoje dotychczasowe miejsce pracy, tłumaczy: - Mnie układy polityczne nie interesują i nie chcę być ich ofiarą. Zostałam zwolniona zgodnie z prawem, lecz nieetycznie. Jestem najbardziej wykwalifikowanym pracownikiem w tym domu kultury - opowiada. Jak dodaje, jej miejsce zajęła niewykwalifikowana sekretarka ze średnim wykształceniem, ale z nazwiskiem Kucharska.
- W maju ub.r. dyrektor ŁOK przyjął do pracy Olimpię Kucharską, żonę stryjecznego brata pana posła. Dyrektor publicznie mówił pracownikom, że dzięki pani Kucharskiej łatwiej będzie zdobyć pieniądze zewnętrzne na budowę kina. Faktycznie, udało się. Kiedy mnie zwalniał, zapewnił, że robi to, bo ŁOK jest w trudnej sytuacji finansowej, a miasto obniżyło dotację na jego utrzymanie - opowiada w rozmowie z "Gazetą Wyborczą" Anna Tymińska.
Mimo to Kucharskiej wkrótce przedłużono umowę. Dziś pracuje jako sekretarka dyrektora. Pytana o powody, dla których została zatrudniona, mówi: - Widocznie spełniałam wymogi.
![]()
- Pani Tymińska doskonale zna rynek pracy i doskonale sobie poradzi - mówi z kolei dyrektor ŁOK Artur Mydlak, który prosi, by nie zestawiać ze sobą pań Kucharskiej i Tymińskiej.
Graś: badamy sprawę
Rzecznik rządu pytany na antenie TVN24 o zarzuty dotyczące nepotyzmu pod adresem posła PO Cezarego Kucharskiego odpowiedział, że sprawa jest już badana.
- Ciężko mi w to uwierzyć. Jak sie to czyta, jest to bulwersujące. Poprosiłem sekretarza generalnego i biuro krajowe PO, żeby dokładnie tą sprawę zbadali, mam nadzieję, że dzisiaj będę miał jakieś informacje - powiedział.
- Bez zgromadzenia informacji, bez zbadania tego przypadku nie chcę składać deklaracji - dodał.
Zaloguj
lub
Zarejestruj się
aby zobaczyć!