Rozmowy o polityce - dyskusja, polemika, poglądy opinie

Status
Zamknięty.
A

Anonymous

marsellus napisał:
Nie mogę niestety uczestniczyć w tej radosnej pogadance bo smigam z taczką wożąc drewno do kotłowni. A przez to nie mogę Was pilnować :szydera
A to z kolei sprowadza się do tego że jeśli nie pohamujecie jadu, cały ten temat poleci w cholerę :francuz
Marsellus-nie groź,nie groź :lanie ,faceci zawsze tak mają.
Co do drewna : grab,akacja,buk,dąb...najlepiej nadają się na opał :ok .
A propos...kto podaje z Administracji/Moderacji moje obecne miejsce zamieszkania ??
Ujawnianie danych personalnych jest karalne :papież no chyba,że Polak trafił w ciemno :dziwak .

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4460
Miasto
Gdynia Orłowo
@sławektor
Macierewicz pomówił Chrzanowskiego. Widziano jak płakał

Był taki przykry moment w życiorysie Chrzanowskiego. Znalazł się na tzw. "liście Macierewicza", został niesłusznie pomówiony. Były to akta sfałszowane, przygotowane na człowieka, a nie o człowieku.

A

Anonymous

Tak w sumie gdyby nie było Kaczyńskiego, Macierewicza, Rydzyka to było by dopiero super.
Pensje pewnie były by wyższe, nie było by bezrobocia, kolejek u lekarza, 3 milionów polaków za granicą emerytury zaje...
Jak to jest że nie rządzą 7 lat a tyle potrafią zepsuć?

antbil007 napisał:
@sławektor
Był taki przykry moment w życiorysie Chrzanowskiego. Znalazł się na tzw. "liście Macierewicza", został niesłusznie pomówiony. Były to akta sfałszowane, przygotowane na człowieka, a nie o człowieku.
Ewa Milewicz: Czy podpisał Pan dokument o współpracy z Urzędem Bezpieczeństwa?

Wiesław Chrzanowski: Tak, w 1946 r., kiedy UB aresztowało mnie i starszych kolegów z komendy Narodowego Zjednoczenia Wojskowego, m.in. Tadeusza Łabędzkiego, wuja Stefana Niesiołowskiego.

Podczas procesu ujawniono, że w latach 1973-1976 Chrzanowski udzielał informacji oficerowi SB kpt. Tadeuszowi Szlubowskiemu, z którym spotykał się w kawiarni. Chrzanowski nie zaprzeczał, że takie spotkania były, ale zapewniał, że nie był agentem. "Nie ma w aktach żadnego dowodu, który by wskazał na to, że była to tajna i świadoma współpraca w rozumieniu ustawy lustracyjnej" - uznał sąd. Podkreślono, że Chrzanowski nie wiedział, że SB nadało mu pseudonim i założyło mu "teczkę". Według sędziego, "odpada też przesłanka tajności", bo Chrzanowski uprzedzał znajomych, że interesuje się nim SB.

A

Anonymous

antbil007 napisał:
@sławektor
Nie pomówił,nie pomówił...tylko się pomylił...Chrzanowski był zarejestrowany jako TW "Spółdzielca" ale faktycznie nie donosił.Gdyby Michnik w 1990 r nie został wpuszczony do tajnych archiwów MSW i nie wyczyścił niewygodnych kwitów...to pomyłek byłoby mniej.

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
No w końcu zaczynasz pisać z sensem
Zostawmy Smoleńsk w spokoju, a zajmijmy się poważnymi problemami
Tak dla wszystkich Macierewicz jest prawą ręką Rydzyka, przecież to jasne jak słońce.
A manipulują obaj doskonale.

A

Anonymous

Nikt też zdaje się nie zrobił póki co sondażu jak tam sympatie partyjne po warszawskim incydencie. Ciekawym.

Ciekawy artykuł:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Społeczeństwo zdało egzamin. Ale że Mucha nie wysupłała głupich 9 tys na zawodniczkę? Takie grosze.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A

Anonymous

antbil007- to, że mieszkam w Piotrkowie to nie znaczy, że tam studiowałem. ;) Studiowałem w b. dużym mieście a wykłady i ćwiczenia miałem z profesorami z WAT-u. I raczej na nich nie spałem. :)
polak900- jak "śmierć" przywódcy kraju wraz z całą elitą nie jest poważnym problemem, to nie wiem co nim jest.
W rewelacje Pileckiego i Mackiewicza też na początku nikt nie wierzył. Spokojnie. Historia wszystko osądzi. Mam nadzieję, że już niedługo. A "ŚWIAT" ma głęboko w dupie Polskę. Wystarczy przypomnieć, że w Londynie w pochodzie zwycięstwa po II WŚ maszerowali Hindusi, a Polacy stali z boku, płakali, na paradzie nie uczestniczyli. Wtedy też świat wiedział lepiej?
Sensu w ciągnięciu tematu nie widzę. Każdy z nas ma inne zdanie i raczej drugiej osoby nie przekona do swoich racji. Pozdrawiam wszystkich, którzy w merytoryczny sposób przedstawili swoje racje. :hippie

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Tam to jest zdecydowanie lepiej rozwiązane.
Bo to nie jest głupia piła spalinowa tylko samolot rejsowy

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4460
Miasto
Gdynia Orłowo
viper218 napisał:
antbil007- to, że mieszkam w Piotrkowie to nie znaczy, że tam studiowałem. ;) Studiowałem w b. dużym mieście a wykłady i ćwiczenia miałem z profesorami z WAT-u. I raczej na nich nie spałem. :)
Nie mam nic przeciwko studiowaniu, w dużym, małym mieście, Piotrkowie czy Krakowie. Gdziekolwiek. Także w Moskwie. Czyż aby za daleko nie poszedłeś z waleniem obuchem po wszystkich moskiewskich uczelniach?
A może kojarzą Ci się one wyłącznie z WSP? (Wyższą Szkołą Partyjną).

A

Anonymous

Rzeczywiście niefortunnie się wyraziłem. W Moskwie na pewno są dobre uczelnie, co do tego nie mam wątpliwości.
Nie od wielkości miasta zależy czy uczelnia jest dobra czy nie. Masz rację. :ok

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4460
Miasto
Gdynia Orłowo
viper218 napisał:
Rzeczywiście niefortunnie się wyraziłem. W Moskwie na pewno są dobre uczelnie, co do tego nie mam wątpliwości.
Nie od wielkości miasta zależy czy uczelnia jest dobra czy nie.
:ok Super

Status
Zamknięty.
Do góry