Total Commander – ! Konkurs ! – ! Giveaway !

xbmxnnqevna

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Total Commander jest programem, dzięki któremu wracam myślami do lat 90 w których to przyszło mi spełnić swoje ukryte dziecięce marzenia niczym reżysera. Właśnie wtedy dostałem swój pierwszy komputer z zainstalowanym Dos Navigator działający w trybie tekstowym. Stanowił on główne narzędzie poruszania się po systemie. Nie zdając sobie wówczas jeszcze sprawy o możliwościach i przeznaczeniu programu uruchamiałem nim tylko gry i programy oraz usuwałem pliki systemowe a później dziwiłem się, dlaczego komputer nie działa jak przedtem? Dziś już, kiedy prawie dla każdego komputer staje się niezbędnym narzędziem pracy coraz trudniej zapanować nad chaosem plików w gąszczu rozproszonych folderów. Total Commander jest narzędziem, które umila mi pracę z komputerem a to wszystko dzięki prostocie i wygodzie niezmiennej od lat. Licencję do programu chciałbym wygrać, aby jeszcze bardziej utrwalić swoje wspomnienia, bo nie ma nic piękniejszego niż wspomnienia i coś, co mi je przypomina...

Zrzut ekranu:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

pg5643

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Wygoda i prostota w jego użytkowaniu są nie do przecenienia. Jego potencjał powala wszystkie inne programy jemu podobne. Praca na nim to dla mnie sama przyjemność. Wszystkie potrzebne narzędzia są pod ręką i co ważne - są to integralne narzędzia Total Commandera, które w jakości są o wiele lepsze niż windowsowe. Jedyne co mi w tym programie przeszkadza to to, że jest płatny, a darmowa licencja jak najbardziej byłaby mile widziana ;)
Zrzut ekranu:

Char

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Obecnie zamiast Total Commandera używam darmowego Unreal Commandera, który pomimo wspomnianej wcześniej zalety, miewa wpadki. Kilka razy w trakcie pracy zresetował się bez ostrzeżenia do konfiguracji podstawowej. Najbardziej w takich momentach doskwiera mi utrata listy skrótów, którą mam dość pokaźną i często aktualizowaną (TC jest przed tym efektem zabezpieczony przez zmianę położenia pliku config.), koleją niedogodnością jest zniknięcie paska narzędzi. Zmiana skina oraz języka przy tym jest najmniejszym moim problemem. Soft ze stajni Ghislera jest managerem kompletnym i bardzo by się ucieszę gdybym otrzymał licencję. TC nie miewa również problemu z odświeżaniem listy plików, który jest zauważalny w UC i świetnie współpracuje z TeraCopy.

Screen z mojego systemu:

Pozdrawiam :)

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
54962
Total Commander to najlepszy menadżer plików ,jaki do tej pory testowałem dla tego chciałbym wygrać ten program

A

Anonymous

Co tu dużo można powiedzieć...
Program ten chciałabym mieć ponieważ jak wiadomo Total Commander jest kultowym menedżerem plików i choć powstało już wiele jego zamienników, żaden z tych programów nie jest w stanie zaoferować nam tego wszystkiego co mamy dzięki Total Commanderowi. Jednym słowem program jest niezastąpiony, jest bardzo szybki i okazuje się, że większość operacji na folderach szybciej można wykonać za pomocą tego programu, niż bezpośrednio z poziomu systemu Windows, co jest bardzo ciekawe... jest to z pewnością jednym z programów, które warto mieć zainstalowane na swoim dysku, niestety, mimo tego, że program jest bardzo dobry, zniechęca fakt, że jest on płatny i niestety szybko trzeba się z nim pożegnać, chciałabym również mieć ten program ponieważ bardzo by mi się przydał do pracy i nie musiałabym używać już żadnych zamienników tego wspaniałego programu, o taki program z pewnością warto walczyć w konkursie ;))
Pozdrowienia dla Wszystkich

Ghost of Cain

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
TC to król wśród menadżerów zadań, bezkonkurencyjny, intuicyjny i przy takiej ilość wtyczek praktycznie narzędzie dla każdego użytkownika komputera. Próbowałem używać różne klony ale zawsze było coś nie tak i zawsze musiałem wrócić do TC. Pozdrawiam :)

TC.jpg

andyet

Świeżak
Reakcje/Polubienia
1
Chciałbym wygrać licencę programu Total Commander ponieważ jest aplikacją wszechstronną pozwalającą wykonywać bardzo dużo operacji w prosty sposób. Między innymi posiada świetnego klienta FTP, oraz pogląd plików html co byłoby dla mnie bardzo przydatne. Do aplikacji można znaleźć wiele wtyczek, które dodatkowo rozbudowują program o różne opcje. Program ten może być używany do wszelkiego rodzaju operacji na plikach.

JerzyR

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Używam TC (wcześniej Windows Commaner) od wersji 3.xx albo nawet wcześniej. Tak naprawdę to jest to program 3w1 - manager plików, packer i klient ftp. Niestety klient ftp ma trochę ograniczeń i zdarzają się błędy transferu.
Pomimo drobnych niedogodności jest to fantastyczny program - ciekawy jestem dlaczego Microsoft jeszcze nie kupił go od autora?
Mam nadzieję wygrać drugą licencję - jedną już posiadam.

win98

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
50
Total Commander - dla mnie to obowiązkowy zamiennik Eksploratora Windows, praca na zakładkach [Ctrl+T] doskonale zastępuje pracę na wielu oknach. Dobry Klient FTP [Ctrl+F] (na pewno są lepsze, ale do moich potrzeb wystarczający). W moim systemie jest to również podstawowy packer/unpacker zip, rar, 7-Zip [Alt+F5, Alt+F9], jak również podstawowa wyszukiwarka plików [alt+F7] i wiele więcej. Jest jeszcze coś - pluginy - ale to już inna historia [http://www.ghisler.com/plugins.htm] :) Odpowiadając na pytanie "... dlaczego chciałbyś/chciałabyś wygrać licencję do programu Total Commander ? ", mogę powiedzieć tylko to, że Total Commander był, jest i będzie u mnie nieodłączną częścią systemu Windows, a posiadanie licencji byłoby bardzo w porządku wobec twórcy tego genialnego programu, Christiana Ghislera.
P.S. No i nie trzeba by było naciskać 1, 2 lub 3 ;)

KAMA3

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Świetny program, chciałbym go wygrać by używać legalnie.
Jego zalet raczej nie trzeba przedstawiać - to po prostu genialny manager plików dla Windows.
Na razie musi mi wystarczyć trial, testowałem wiele zamienników ale nie przypadły mi do gustu.
Każdy ma swoje wady i zalety, ale jeśli ktoś używał Total Commandera wie o czym piszę.
Interfejs od lat się nie zmienia, dodawane są nowe opcje i poprawiane błędy ale bez radykalnych zmian.

Moderatus

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
W prostocie kryje się moc a że jestem prosty, lubię proste fajne ułatwiające życie cacka. Pozdrawiam Wojtek

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
Screeny umieszczajcie najlepiej w natywnej rozdzielczości pulpitu, nieczytelny screen lub jego brak = dyskwalifikacja. Najlepiej popatrzcie jak to wygląda w umieszczonym przeze mnie przykładzie.

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Muszę się przyznać byłem sceptyczny do tego programu, wszak można użyć Q-Dir Portable - jednak komentarze działają jak reklama na wyobraźnię i się skusiłem.
Total Commander nie do końca jest zwykłym eksplorerem to "wszycho" w pigułce i nie mam zamiaru powielać komentarzy przedmówców po prostu zapoznaje się z programem i taka prawda :D
Jestem jednak pod wrażeniem bo dzięki niemu mam możliwość w pełni ogarnąć większą ilość aplikacji i zadań jednocześnie. :D
Chciałbym podziękować za recenzję jaką wszyscy mu wystawili - dzięki i program zostaje :D

Rewelka przy zadaniach na wielu dyskach jednocześnie - widzieliście jakie obciążenie dla kompa od 1 do 5MB na lapka
naprawdę warto nawet dla okresu 30 dni testu :D

baarao7

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
3
Witam, dziękuję bardzo za organizację konkursu i szansę wygrania tego legendarnego (powtarzam za innymi, ale chyba nie ma lepszego określenia) programu. To wielki (możliwości), mały (prostota używania) program. Grzechem byłoby nie skorzystać z tej okazji, zatem również zapisuję się do konkursu. Dlaczego - to świetny menedżer plików, niezwykle użyteczny przy porządkowaniu danych (dwa panele, karty), nieoceniony wręcz przy masowej zmianie nazw (setki zdjęć). Pozdrawiam i liczę na szczęście przy losowaniu ;)
i154257_TC.png

p.s.

Do góry