TuneUp Utilities 2014 za darmo (6 miesięcy)

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Nie chodziło mi o to że usunięcie paru wpisów jest skomplikowane... lecz o to że na forum jest na pewno grono fanatyków legalności softu i zastanawiam się czy widzą oni podobieństwo pomiędzy manualnymi :sarkazm czynnościami mającymi odblokować program a użyciem np cracka który robi to samo lecz automatycznie :dziwak ...

A

Anonymous

remool napisał:
Nie chodziło mi o to że usunięcie paru wpisów jest skomplikowane... lecz o to że na forum jest na pewno grono fanatyków legalności softu i zastanawiam się czy widzą oni podobieństwo pomiędzy manualnymi :sarkazm czynnościami mającymi odblokować program a użyciem np cracka który robi to samo lecz automatycznie :dziwak ...
Fanatycy są wszędzie. :hippie Pokazuję to dla celów edukacyjnych. Może na tym forum działa już jakiś młody geniusz, który lubi grzebać w rejestrach, zajmuje się programowaniem i w przyszłości stworzy w Polsce Dolinę Krzemową. :ok

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka

Paczkę ze spolszczonymi plikami można pobrać tutaj:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Folder do którego kopiujemy pliki domyślnie znajduje się w lokalizacji ukrytej i wcześniej w opcjach folderów należy zaznaczyć opcję Pokaż ukryte pliki i foldery, by ten folder odnaleźć. W nowych systemach operacyjnych(Vista, 7 i 8 ) lokalizacja jest inna niż na filmie, zrobionym w systemie XP, a mianowicie: C:\ProgramData\TuneUp Software\TuneUp Utilities 2014.... Dla tych, którzy nie lubią bawić się w wyłączenia procesów i podglądanie folderów ukrytych, zrobiłem prosty instalator spolszczenia, uniwersalny dla każdego systemu:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Wymagany jest restart po instalacji spolszczenia.
Pozdrawiam

plejmix

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Emmers kolego jestes wielki dzieki za instalke spolszczenia działa extra

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29942
Miasto
Trololololo

Gonzo

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
dostałem komunikat po zainstalowaniu ze moj trial wygasł...

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29942
Miasto
Trololololo
Gonzo napisał:
dostałem komunikat po zainstalowaniu ze moj trial wygasł...
Widocznie już korzystałeś z triala wcześniej, poczytaj cały temat (wcześniejsze posty) i znajdziesz jak to szybko rozwiązać. :jezyk

Gonzo

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
czysty system ;p
wykasowalem jeden z wpisow w rejestrze, zaktualizowal, wykasowal spolszczenie i znowu dupcia. sprobuje jeszcze raz skasowac ;)

EDIT : DZIAŁA! :gracz

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29942
Miasto
Trololololo
Na jakiej to trzeba było by zapytać o to producenta ale pewnie wyłącza jakieś procesy aby dać innym max możliwości.Czy ręcznie da radę to zrobić, raczej nie.Możesz ustawić tak w programie process Lasso i będzie podobnie czyli zabawa w proirytety dla procesów + ustawienie max mocy procka jaką mogą ciągnąć.

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
62
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Tak się ostatnio zastanawiałem czy lepiej pozbyć się TuneUp i zwolnić zasoby przez niego zajmowane na rzecz aktywacji 2 programów które dezaktywowałem przy pomocy TuneUp.
A jeśli np. mam dezaktywowane programy i wyłączę procesy TuneUp (te które tworzy po instalacji) uruchamiane z systemem (ustawię na ręczne) to czy dezaktywacja dalej działa

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29942
Miasto
Trololololo
a tego to ja już nie wiem, zobacz co Tune Up robi z tymi procesami dezaktywowanymi, ubija je całkiem ?? przestawia usługę na ręczny ??.Podejrzewam że ubija je tylko czasowo, wcześniej sprawdza czy ubicie tych procesów nie pomerda nic w systemie.

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
62
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Dezaktywowałem Adobe Reader - w usługach nic nie widzę
AOMEI Beckuper - jakąś jego usługę wyłączył
HP Quick Launch Buttons - w usługach nic nie widzę
Więc rzeczywiście coś TuneUp robi albo tylko dobre wrażenie na użytkowniku poprzez animację przy dezaktywacji

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29942
Miasto
Trololololo
ale on to wyłącza na stałe ??

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
62
Miasto
Trójkąt Bermudzki
AOMEI - jego proces ma status "wyłączony"
pozostałych nie mogę zlokalizować
Adobe ma tylko proces od aktualizacji który osobiście przemianowałem na "ręczny"

Do góry