Witamy na PZD!

Welcome to PZD!

Register Zaloguj

Uaktualnienie do Windows 10 po 1 stycznia 2018

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Dołączył
12 Czerwiec 2010
Posty
1088
Polubienia
42
#20
Niedawno kupiłem dla osoby starszej laptopa poleasingowego z win 8.1.Serial do windowsa wbudowany w kość biosu .Ciekawi mnie czy na tym lapku da się uaktualnic system do win 10 korzystając z metody Emersa.
 

Grandalf

Bardzo aktywny
Fąfel
Dołączył
26 Maj 2015
Posty
3854
Polubienia
4479
#21
Niedawno kupiłem dla osoby starszej laptopa poleasingowego z win 8.1.Serial do windowsa wbudowany w kość biosu .Ciekawi mnie czy na tym lapku da się uaktualnic system do win 10 korzystając z metody Emersa.
Da się, o czym oczywiście MS dobrze wie i nic nie robi. Jednak wszyscy wiedzą dlaczego :)
 

Tomnord15

Bardzo aktywny
Dołączył
29 Wrzesień 2010
Posty
196
Polubienia
12
#22
Próbowałem uaktualnić Windows wg poradnika ale pojawił się podczas instalacji błąd i nie poszło. Być może dlatego że mam wersję OEM przeinstalowania przez producenta komputera.
 
Ostatnia edycja:

Tomnord15

Bardzo aktywny
Dołączył
29 Wrzesień 2010
Posty
196
Polubienia
12
#25
Niby na początku przeszedł pomyślnie test. Kod błędu to 0x80070002.wygląda to na problem z Windows Update.
 
Ostatnia edycja:
Dołączył
15 Październik 2010
Posty
21
Polubienia
0
#26
W zeszłym tygodniu instalowałem 10 na czysto podając klucz od 7 która była na laptopie i poszło. Wcześniej nie był aktualizowany. Więc instalacja na czysto działa. Jak klucz jest w bios to sam powinien go sobie pobrać przy instalacji. Instalka 10 pobrana przez Media Creation Tool.
 

Grandalf

Bardzo aktywny
Fąfel
Dołączył
26 Maj 2015
Posty
3854
Polubienia
4479
#27
Niby na początku przeszedł pomyślnie test. Kod błędu to 0x80070002.wygląda to na problem z Windows Update.
Może faktycznie jest problem z windows update, jednak w necie można znaleźć informacje, że powodem może być nowsza wersja pliku windows10upgrade24074.exe. Wypróbuj zatem inną wersję Asystenta Aktualizacji, którą sam instalowałem i podałem w tym wątku: https://programyzadarmo.net.pl/thre...ndows-10-po-1-stycznia-2018.34696/post-245875
 

Tomnord15

Bardzo aktywny
Dołączył
29 Wrzesień 2010
Posty
196
Polubienia
12
#28
Niestety nie poszła instalacja. Tym razem instalator uruchomił się ale zatrzymał z informacją- Nie możemy stwierdzić czy komuter jest gotowy do dalszej instalacji systemu Windows. Będę kombinował dalej.
 

Grandalf

Bardzo aktywny
Fąfel
Dołączył
26 Maj 2015
Posty
3854
Polubienia
4479
#29