Windows 10 Final -informacje, pytania, porady, odpowiedzi

A

Anonymous

Re: Windows 10 Final - pytania, porady, odpowiedzi

Windows 10 może usuwać pirackie gry i programy

olpvs8W.jpg

Od 1 sierpnia Microsoft wprowadził nowy regulamin swoich usług internetowych. Jeden z zapisów wyjaśnia, że amerykańska firma ma prawo zablokować używanie nieautoryzowanych gier i programów. Chodzi oczywiście o pirackie kopie oprogramowania.

Według nowych reguł Microsoftu, które obowiązują od 1 sierpnia, amerykańska firma może powstrzymać użytkowników przed korzystaniem z nieautoryzowanych urządzeń i pirackich gier. Zasadami objęte są takie usługi, jak Office 365, Outlook.com, Skype, OneDrive, Xbox Live, MSN i Bing.

To jednak nie wszystko. Nowy regulamin dotyczy również wszystkich usług, w których wykorzystywane jest konto Microsoftu. A taką możliwość daje między innymi Windows 10. Osoby, które zalogowały się zatem do swojego konta MS i nie korzystają z konta lokalnego, podlegają nowym zasadom i mogą doświadczyć pewnych niedogodności.

Akceptując nowe reguły (a robimy to logując się do naszego konta Microsoftu) wyrażamy zgodę na pobieranie aktualizacji oprogramowania oraz nowych ustawień, włączając w to usługi, które zablokują nam dostęp do nielegalnych gier i nieautoryzowanego sprzętu. O ile zapis z grami jest dość jasny - Microsoft zastrzega sobie prawo do zablokowania pirackich tytułów, tak nieautoryzowany sprzęt budzi pewne wątpliwości. Być może w ten sposób Microsoft chce pozostawić sobie furtkę do blokowania np. podrobionego kontrolera Xbox One.

Warto zaznaczyć, że zapisy te dotyczą wszystkich usług Microsoftu, nie tylko Windowsa 10. Mogą zatem zostać zastosowane np. w Xbox One.

żródło:instalki.pl

A

Anonymous

bonaventura napisał:
to jest efekt czytania po "łebkach"
po udaniu się po podany link jest specyfikacja ( Platforma testowa i ustawienia)
Longinus-myśl od czasu do czasu to naprawdę nie boli :) czyli tą "platformę testową" mają wszyscy użytkownicy ?
A co jak ktoś ma inną ? Teścik bierze w łeb :dziwak .

Wywaliłem wczoraj tego crapa 10 i wróciłem do 7.
Na koniec szpieg zafundował mi parę bonusów...najpierw AG zaczął mi walić komunikatami z folderu WindowsApps a od kilku dni zrobił się czerwony od jakiegoś tam oczyszczania dysku.Wyłączyłem w Harmonogramie zadań...instalnąłem mój ulubiony sofcik z Yamisofta czyli Windows 10 Manager...odpaliłem czyszczenie...i system już nie wstał :szydera .
Jak kiedyś ktoś ogarnie ten cały syf i zrobi elegnackiego moda to z chęcią go z powrotem zainstaluję.

A

Anonymous

Hornet napisał:
bonaventura napisał:
to jest efekt czytania po "łebkach"
po udaniu się po podany link jest specyfikacja ( Platforma testowa i ustawienia)
-myśl od czasu do czasu to naprawdę nie boli :) czyli tą "platformę testową" mają wszyscy użytkownicy ?
A co jak ktoś ma inną ? Teścik bierze w łeb :dziwak .
boli nie boli mnie tam kalafior :hippie
podane jak byk (Platforma testowa i ustawienia)
jak komu nie pasi :(
to niech szuka innych testów :ok

Armaros

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
20
Miasto
Warszawa

Jak wyłączyć aktualizację w Windows 10

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie

Mam laptop Samsung RV510 i Win10.W jaki sposób przyciemnić lub rozjaśnić ekran.Funkcja Fn+ rozjaśnienie nie działa w tym systemie,czy może użyć inne skróty klawiszowe,ale jakie?

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street

senior38 napisał:
Mam laptop Samsung RV510 i Win10.W jaki sposób przyciemnić lub rozjaśnić ekran.Funkcja Fn+ rozjaśnienie nie działa w tym systemie,czy może użyć inne skróty klawiszowe,ale jakie?

Do tych skrótów klawiszowych to chyba jakieś oprogramowanie Samsunga potrzebujesz.

A

Anonymous

tofana napisał:
Do tych skrótów klawiszowych to chyba jakieś oprogramowanie Samsunga potrzebujesz.
Albo nowy system :) bo na niektórych configach w 10 funkcja "przyciemniania-rozjaśniana" nie działa.

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
632
Miasto
okolice internetu

A przez Panel Sterowania - Sprzęt i dżwięk - Opcje zasilania próbowałeś?

A

Anonymous

senior38 napisał:

Centrum Akcji
ikonka ze słoneczkiem
klikamy ,albo się rozjaśnia po dojściu do 100%
klikamy i przciemnia

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71

System nowy a problem stary.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Ponownie spróbuj z tym EDM

Armaros

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
20
Miasto
Warszawa

Windows 10 - dlaczego nie widzisz ikonki aktualizacji?

Windows 10 usunięcie szpiegów i przydatne porady

Zmiana ustawień Windows 10 nie pomaga: system wciąż łączy się z Microsoftem

Analiza telemetrii w Windows 10 – czy ktoś wysilił się sprawdzić?

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12457
Miasto
Somewhere over the rainbow.

Może to nie zbyt istotne ale na W10 nie będzie można uruchomić starszych gier:

Do góry