Windows 10 Final -informacje, pytania, porady, odpowiedzi

A

Anonymous

Re: Windows 10 Final - pytania, porady, odpowiedzi

"róbta co chceta"jak to zwał klasyk
dziś podziałałem trochę na 8,1 i stwierdzam ze to jednak system "pomyłka"
totalny burdel :gwizdek
w sumie dobrze zrobilem ze tego systemu nie instalowałem i pozostałem wtedy z 7 demką :yes master
a 10 tka u mnie chodzi naprwde ok :ok

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
632
Miasto
okolice internetu

a 10 tka u mnie chodzi naprwde ok

Potwierdzam w całej rozciągłości - u mnie toże ! Albowiem " ręka mistrza więcej znaczy, niż narzędzia u partaczy" :D

A

Anonymous

No niestety potwierdza się wymyślona przez egoistów teoria,że :"na tym świecie nie ma nic za darmo".
Co z tego,że chodzi ok. jak naszpikowana jest szpiegowskim ścierwem pod sufit :chory.Niby Wam to nie przeszkadza ale jakoś nie widzę żebyście zamieszczali na Forum swoje pikantne foty.Elementarny brak konsekwencji :dziwak .

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
632
Miasto
okolice internetu

Niestety, system jest na tyle niebezpieczny, nieprzewidywalny, niedopracowywany i kompletnie irracjonalny

No tak...Przed premierą powinni ostrzec: Uwaga, używasz wyłącznie na własną odpowiedzialność. Instalacja i użytkowanie Windows 10 grozi utratą zdrowia a nawet życia Tobie i Twoim najbliższym, do dziesiątego pokolenia!!! :szydera I co z tego, że władcy "imperium zła" dowiedzą się, że rano drapię się w lewe jądro, wieczorem w prawe, a w weekendy piję wyłącznie czeskie piwo? :szydera

P.S. Od ładnych kilkunastu dekad narody i poszczególni obywatele są szpiegowani na wszelkie możliwe sposoby, przez tysiące instytucji mniej lub bardziej jawnych. I jakoś ludzkość żyje i ma się całkiem dobrze.

A

Anonymous

TajnyAgent napisał:
I co z tego, że władcy "imperium zła" dowiedzą się, że rano drapię się w lewe jądro, wieczorem w prawe, a w weekendy piję wyłącznie czeskie piwo ?
To wszystko ?? To system ewidentnie skrojony pod ciebie Budimex. Ale wyobraź sobie,że miliony ludzi robi inne rzeczy przy pomocy kompa.

A

Anonymous

Filozof napisał:
TajnyAgent napisał:
a 10 tka u mnie chodzi naprwde ok

Potwierdzam w całej rozciągłości - u mnie toże ! Albowiem " ręka mistrza więcej znaczy, niż narzędzia u partaczy" :D

Odpowiadając Modulatorowi i jego klakierowi (mistrzowi baśki rączkowskiej :p ). Czy ja gdzieś napisałem, że mi Windows 10 chodził źle . Chodził mi absolutnie doskonale, błyskawicznie, szybko i bardzo pewnie. Może nawet szybciej niż Win 7 :dziwak Zrobiłem sobie nawet czystą instalkę z pena.

Niestety, system jest na tyle niebezpieczny, nieprzewidywalny, niedopracowywany i kompletnie irracjonalny do codziennej pracy, że wróciłem do dobrych sprawdzonych rozwiązań ( i porządnych czcionek). :hippie
ustosunkuje sie tylko do treści
od 1 - nie za bardzo podoba mi się określenie o klakierze ( jakkolwiek zabawnie to brzmi , po pobieżnej analizie poziomu twojego iq trzeba być wyrozumiałym ) w skrócie- Klakiera nie mam :ok
od-2 nikt nikogo nie zmusza do przesiadki czy kupna tego systemu
mnie osobiście taka polityka nie odstręcza na tyle aby zrezygnować od systemu który mi się najzwyczajniej podoba :hippie
wiele z funkcji wysylajacych informacje można wyłączyć, oczywiście nie daje to gwarancji o całkowitej prywatności , nie mniej takowej nie ma w żadnych systemach operacyjnych ( chyba ze odłączycie sie od netu)
demonizujecie ten system - mówię jak jest :hippie
bardziej przeraza mnie android niz polityka microsoftu :hippie
pamietacie co bylo z 8 semką??

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
czemu na 8 semke nikt już nie psioczy ?? :szydera
zreszta 7 demka tak samo zbiera informacje...
pozdrawiam :francuz

A

Anonymous

Filozof napisał:
TajnyAgent napisał:
Niestety, system jest na tyle niebezpieczny, nieprzewidywalny, niedopracowywany i kompletnie irracjonalny

No tak...Przed premierą powinni ostrzec: Uwaga, używasz wyłącznie na własną odpowiedzialność. Instalacja i użytkowanie Windows 10 grozi utratą zdrowia a nawet życia Tobie i Twoim najbliższym, do dziesiątego pokolenia!!! :szydera I co z tego, że władcy "imperium zła" dowiedzą się, że rano drapię się w lewe jądro, wieczorem w prawe, a w weekendy piję wyłącznie czeskie piwo? :szydera

P.S. Od ładnych kilkunastu dekad narody i poszczególni obywatele są szpiegowani na wszelkie możliwe sposoby, przez tysiące instytucji mniej lub bardziej jawnych. I jakoś ludzkość żyje i ma się całkiem dobrze.

kocham moja mamę

Wracając do tematu, czy ja narzekałem na szpiegowanie w Win10. Szpiegowanie czy inna telemetria to najmniejsze bolączki tego gniota. Zresztą dość łatwe do usunięcia. Mi chodziło o normalność tego systemu, normalność dla normalnych, profesjonalnych użytkowników. Nie każdy jednak to zrozumie, nie każdy jest gimbusem, który potrzebuje odpustowego systemu do tablecika :szydera
odpustowy to dla mnie win 8 , 8.1
ilu ludzi , tyle zdań :klawik.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71

TajnyAgent napisał(a):
I co z tego, że władcy "imperium zła" dowiedzą się, że rano drapię się w lewe jądro, wieczorem w prawe, a w weekendy piję wyłącznie czeskie piwo ?
Gdy władcy "imperium zła" zobaczą, że tak często drapiesz się po jądrach to z pewnością dostaniesz spersonalizowany pakiet reklam dotyczący mydła lub ewentualnie kremu na grzybice :zaciesz ...a tak na serio dziś pozwalasz na szpiegowanie przez system, jutro zgodzisz się na zainstalowanie kamer w domu ( taki pomysł rozważano już w Wielkiej Brytanii ) a za jakiś czas na wszczepienie chipa pod skórę lub wsadzenie gps`a w doope...i nie zobaczysz w tym nic złego, bo nie masz nic do ukrycia.
Ludzkość ma się dobrze??...od ładnych paru dekad ludzkość staje się stadem baranów, samodzielnie nie myślącym, zgadzającym się na wszystko........z pokolenia na pokolenie jest coraz gorzej......

Orion

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
330
Miasto
somewhere in cyberspace....

Ja pobawiłem się trochę win 10 na vm - i na 99,9% nie zamierzam na niego migrować

Szpiegowanie swoją drogą, ale mnie zniechęcają do tego systemu np przymusowe aktualizacje i to do tego bez ujawniania czego dotyczą, przez co jako aktualizację mozna wcisnąć dowolne dziadostwo.
Poza tym lubię wrócić do starszych gier a nie mam zamiaru płacić drugi raz za to samo - za wersję bez securomu czy safedisca...
Nie uważam się za węszącego wszędzie spiski, ale nie wierzę w bezinteresowność microsoftu z tą darmową aktualizacją - na pewno jest jakieś "ale", "coś za coś"

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
632
Miasto
okolice internetu

od ładnych paru dekad ludzkość staje się stadem baranów, samodzielnie nie myślącym, zgadzającym się na wszystko........z pokolenia na pokolenie jest coraz gorzej.

Weżcie przestańcie z tym snuciem katastroficznych , apokaliptycznych wizji rodem z filmów s-f. Od wzniosłości do śmieszności tylko krok...."Szpiegowała" 7-ka, ósemka jeszcze bardziej, teraz, jak się czyta, jeszcze dokładają szpiegowskiego softu i jakoś nikomu to nie przeszkadzało.A bidnej 10-ki wszyscy się czepili, jakby nagle epokowego odkrycia dokonali, na miarę Nobla conajmniej. Chyba w myśl przysłowia - na pochyłe drzewo każda koza skacze. A mnie się wydaje, że tu bardziej normalne prawo rynku działa, konkurencja kto kogo przechytrzy, wyprzedzi. Jak jedni szpiega, to drudzy anty - i tak się ta maszynka nakręca, interes kwitnie a portfele puchną. Naszym kosztem oczywiście.

Armaros

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
20
Miasto
Warszawa

Ja cały czas testuje windowsa 10 i jak narazie same pozytywy.
A ta nagonka że inwigilacja itd... to raczej już schizofrenia paranoidalna
lub brak ciekawszych tematów.Odkąd mamy internet nie jesteśmy
anonimowi i nikt tego nie zmieni . Portale społecznościowe
oraz randkowe to nic innego jak też inwigilacja w naszą tożsamość.
Teksty typu winows 10 wysyła nasze tajne rzeczy itd.... A wasze telefony
a nawigacja która określa nasze położenie ! Nie daje wam to do
myślenia .Ja zostaje przy 10 dla mnie to nie problem chyba
że macie coś do ukrycia .Jeżeli jesteś np... ksiedzem to sie
nie dziwie że nie chcesz 10 :dziwak Zreszta nikt nikogo nie namawia
każdy albo prawie każdy ma swój rozum.

K2o

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1

He, he, może dla zwykłego Kowalskiego jest to nieistotny szczegół, choć też nie do końca, bo nigdy nie wiadomo, kiedy tak zdobyta informacja obróci się przeciwko niemu, ale co z komputerami rządowymi, firmowymi itp.? Jeżeli ktoś myśli, że tak zdobyte informacje nie są analizowane i nie będą wykorzystywane, to gratuluję mu dobrego samopoczucia. Trochę się dziwię, że w tej sprawie słychać głosy samych szaraczków, takich jak my tutaj, gdzieniegdzie ukaże się tylko jakaś wzmianka, ale nic za tym nie idzie konkretnego. Na szczeblach rządowych można powiedzieć, że jest cisza, widać, mamy wyjątkowe zaufanie do „wielkiego barta”.

A

Anonymous

Armaros napisał:
nie dziwie że nie chcesz 10.
Armaros-ewidentnie przygrzało Ci słońce...bo jedziesz jak po fecie :eek: .
Ja nie jestem księdzem ani nie mam schizofrenii...ale do ukrycia mam dużo.Plumkaj dalej w ten deseń ale inwektywy sobie daruj.
Na tym Forum przebywają nie tylko gimbusy i utrzymanki więc portale społecznościowe i randkowe = kula w płot.
Telefony...jeżeli masz trochę oleju w głowie to przy tego typu akcjach : kupujesz startera...wkładasz do starego fona...robisz to co masz zrobić...a potem sprzęcik niszczysz i wyp......... do Odry :) .
Skoro masowo zbierają dane to nie dlatego ,że mają taki kaprys albo hobby tylko,że do czegoś jest (albo będzie) im to potrzebne...
W 1939 wszyscy mówili : "Niemcy to taki kulturalny naród !"...i skończyło się tak jak się skończyło.Więc ogarnijcie się trochę.

Armaros

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
20
Miasto
Warszawa

Hornet napisał:
Armaros napisał:
nie dziwie że nie chcesz 10.
Armaros-ewidentnie przygrzało Ci słońce...bo jedziesz jak po fecie :eek: .
Ja nie jestem księdzem ani nie mam schizofrenii...ale do ukrycia mam dużo.Plumkaj dalej w ten deseń ale inwektywy sobie daruj.
Na tym Forum przebywają nie tylko gimbusy i utrzymanki więc portale społecznościowe i randkowe = kula w płot.
Telefony...jeżeli masz trochę oleju w głowie to przy tego typu akcjach : kupujesz startera...wkładasz do starego fona...robisz to co masz zrobić...a potem sprzęcik niszczysz i wyp......... do Odry :) .
Skoro masowo zbierają dane to nie dlatego ,że mają taki kaprys albo hobby tylko,że do czegoś jest (albo będzie) im to potrzebne...
W 1939 wszyscy mówili : "Niemcy to taki kulturalny naród !"...i skończyło się tak jak się skończyło.Więc ogarnijcie się trochę.

"Telefony...jeżeli masz trochę oleju w głowie to przy tego typu akcjach"
Jakich typu akcjach człowieku o czym Ty piszesz ??? Żeby zadzwonić kupujesz
starter a potem go wyp......... do Odry :dziwak
Ty nawet nie wiesz o tym że nasze dane latają po sieci
i różnych instytucjach a uczepiłeś sie sytemu.Bo przyznali sie wprost
że będzie przesyłał dane.

Proponuje Ci ziemianke i gołebia pocztowego zamiast telefonu.
Ale dla Ciebie pewnie i gołąb będzie skorumpowany

A

Anonymous

Armaros napisał:
"Telefony...jeżeli masz trochę oleju w głowie to przy tego typu akcjach"
Jakich typu akcjach człowieku o czym Ty piszesz ??? Żeby zadzwonić kupujesz
starter a potem go wyp......... do Odry.
Ty nawet nie wiesz o tym że nasze dane latają po sieci
i różnych instytucjach a uczepiłeś sie sytemu.Bo przyznali sie wprost
że będzie przesyłał dane.

Proponuje Ci ziemianke i gołebia pocztowego zamiast telefonu.
Ale dla Ciebie pewnie i gołąb będzie skorumpowany
Armaros-Ty bystry Chłopak jesteś :szydera .
Więc na spokojnie : pisałeś coś o księżach (ciekawe dlaczego nie o rabinach :scratch ) mniemam,że miałeś na myśli jakieś nielegale na dysku ? Dlatego ładnie Ci wytłumaczyłem w jaki sposób można zrobić coś szemranego przez telefon zmniejszając ryzyko wpadki do minimum...trybisz ??
Dzięki za ziemiankę ale wołałbym coś gustownego w "Nowej Papierni" albo "Ogrodach Hallera".

Do góry