Windows 10 Final -informacje, pytania, porady, odpowiedzi

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Re: Windows 10 Final -informacje, pytania, porady, odpowiedz

No to trzymam kciuki. Mam nadzieję tylko, że w porywie entuzjazmu nie zapomnieliście zrobić sensownego backup'u przed nowym update'em... (ot chociażby będący jeszcze przedwczoraj w promo EaseUS Todo Backup Home Edition działa na dziesiątce)...
:scratch Ech, oczywiście że nie zapomnieliście ( :zawsty ). :)
Tofana a przy czystej instalce, to zdaje się stracisz uzbierane programy. :scratch Nie żal Ci?

A

Anonymous

dobra, temat ogarnięty , wszystko działa
kilka nowości dodali, telemetria pojawiła się usługach... wyłączyłem
cóż :guma bawcie się :hippie powodzenia :yes master

qwer0

Świeżak
Reakcje/Polubienia
1

To ja chyba jeszcze z updatem zaczekam jak takie straszne rzeczy się dziać potrafią. Z updatem jak z updatem bo moim królikiem doświadczalnym jest tablet którego mi nie będzie żal w razie co a który nie dostał zielonego światła dla Win10... a działa obecnie na dziesiątce właśnie. Inna sprawa że miałem swój główny komp przewalić na win10 po pierwszym dużym zestawie naprawczym dla nowej windy. Poczekam jeszcze, poczytam..

A

Anonymous

Ok , wiec tak u mnie sajgon spowodował VoodooShield- program przy instalacji robi snapshot a systemu, co po podmianie plików systemowych podczas aktualizacji spowodowało problem, teraz już wszystko działa , jednak do końca nie wiem czemu miałem problem z siecią, bo był :scratch
aktualizujcie i piszcie jak tam u was :friends

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144

Witam !
Ja mam problem dwa razy w aktualizacjach automatycznych udało mi się pobrać Windows 10 Home wersja 1511,10586 i za każdym razem pojawiła się instalacja 100% ale potem mam informację że niektórych aktualizacji nie udało się pobrać zaglądam w opcje zaawansowane i wyświetl historię aktualizacji i mam dwukrotnie niepowodzenie instalacji uaktualnij do wersji Windows 10 Home wersja 1511,10586 ! Pomyślałem trochę i wymyśliłem co może być przyczyną mam zainstalowany RollBack Rx Professional co prawda ta nowa wersja jest kompatybilna z Windows 10 ale pomyślałem że z tą nową wersją systemu może mieć problem więc odinstalowałem RollBack Rx Professional i teraz mam taką oto sytuację klikam w ustawienia następnie aktualizacja i zabezpieczenia celem pobrania tej nowej wersji , chwilę mieli i pojawia się napis Urządzenie jest aktualne. Ostatnio sprawdzano: dzisiaj i tu godzina.Ale aktualne nie jest bo w ustawieniach mam niepowodzenie instalacji , włączałem i wyłączałem kompa bo myślałem ze coś to da i nic dalej wyświetla że urządzenie jest aktualne co robić ? Jak zaktualizować to ręcznie tak żeby niczego nie stracić , pobrałem odpowiedni dla mnie plik ISO i co dalej ?

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583

Tadek to co opisałeś, wygląda mi na instalację opartą na błędnym update windows opisywanym np. tu:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Ja pewnie wypaliłbym płytę z pobranego ISO i ustawił w biosie bootowanie z płyty jako pierwsze. Restart i jazda z płyty. Myślę jednak, że w tym temacie wypowiedzą się Ci, którzy mają to już za sobą. :hi

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144

Zeno napisał:
Tadek to co opisałeś, wygląda mi na instalację opartą na błędnym update windows opisywanym np. tu:

Ja pewnie wypaliłbym płytę z pobranego ISO i ustawił w biosie bootowanie z płyty jako pierwsze. Restart i jazda z płyty. Myślę jednak, że w tym temacie wypowiedzą się Ci, którzy mają to już za sobą. :hi

Ale ja mam Windows 10 i to od sierpnia 2015 chciałem tylko zainstalować nową kompilację poprzez Windows Update (Windows 10 Home wersja 1511,10586) :scratch

A

Anonymous

Tadek59 napisał:
Witam !
Ja mam problem dwa razy w aktualizacjach automatycznych udało mi się pobrać Windows 10 Home wersja 1511,10586 i za każdym razem pojawiła się instalacja 100% ale potem mam informację że niektórych aktualizacji nie udało się pobrać zaglądam w opcje zaawansowane i wyświetl historię aktualizacji i mam dwukrotnie niepowodzenie instalacji uaktualnij do wersji Windows 10 Home wersja 1511,10586 ! Pomyślałem trochę i wymyśliłem co może być przyczyną mam zainstalowany RollBack Rx Professional co prawda ta nowa wersja jest kompatybilna z Windows 10 ale pomyślałem że z tą nową wersją systemu może mieć problem więc odinstalowałem RollBack Rx Professional i teraz mam taką oto sytuację klikam w ustawienia następnie aktualizacja i zabezpieczenia celem pobrania tej nowej wersji , chwilę mieli i pojawia się napis Urządzenie jest aktualne. Ostatnio sprawdzano: dzisiaj i tu godzina.Ale aktualne nie jest bo w ustawieniach mam niepowodzenie instalacji , włączałem i wyłączałem kompa bo myślałem ze coś to da i nic dalej wyświetla że urządzenie jest aktualne co robić ? Jak zaktualizować to ręcznie tak żeby niczego nie stracić , pobrałem odpowiedni dla mnie plik ISO i co dalej ?
a wiec tak - przez aktualizacje moze byc problem bo microsoft udostępnia ją falami, wiec nie wszyscy ja dziś dostaną :hippie Tadek59 szybciej będzie tak- Na stronach MS jest już dostępna nowa wersja Media Creation Tool oznaczona 10.0.10586.0

powodzenia
ps: edytowałem bo nie doczytalem twojego postu
olej win update i zaktualizuj przez Media Creation Tool :friends

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144

Czyli jeżeli to pobiorę i kliknę uaktualnij to będę miał już tą najnowszą wersję ? czyli Windows 10 Home 1511,10586 ?

A

Anonymous

tak :) do innej wersji Ci się nie zaktualizuje :piwko

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583

Tadek - rozumiem... Chociaż może skoro MS umieścił wadliwy update dla 7 i 8, to może zdarzyły się też błędy w poprawkach do 10... :scratch Możliwe że powtórne pobranie update i powtórna instalacja mogłaby pomóc.
Ja w każdym razie jutro zamierzam zrobić bootowalnego pena z iso z win10 i tresholdem 2, kopię systemu win 8.1 za pomocą Macrium Reflect z utworzeniem na drugim penie WinPe (w tej chwili nawet najnowsza wersja (6) Macrium Reflect Free ma tę możliwość; przy Rollback Rx jest konsolka odzyskiwania, więc strachu nie ma), na wypadek, gdyby system nie wstał... I zainstaluję na lapku swojej kobiety dziesiątkę bootując z pena. Zobaczymy... :facepalm
Edit: nie widziałem postu jorna... Jorn wie lepiej, ma to już przynajmniej za sobą... :)

A

Anonymous

Panowie po aktualizacji i sprawdzeniu czy wszystko gra proponuje prawoklik na dysku "C" - Właściwości - Oczyszczanie dysku - Oczyść pliki systemowe - i tam wybieramy do czyszczenia (a jest z czego) :hippie

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144

jorn napisał:
tak :) do innej wersji Ci się nie zaktualizuje :piwko

Okay mam nową wersję wygląda na to że wszystko jest okay :ok

:dziękuję

A

Anonymous

już zainstalowana ?? :eek: szybko
sprawdz czy wszystko jest ok a pozniej czyszczonko tak jak napisałem w poście wyżej :piwko

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street

Do pobrania obraz ISO:

Do góry