Windows 8

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Za 199 zl w Empiku kupisz razem z plyta DVD( 32+64 Bit)..niewielka roznica w cenie gdyz te 129 + podatek wychodzi 169 . Po kilkunastu probach zakupu samego klucza do upgrade dalem sobie luz i zakupilem w empiku, zamawiasz online na stronie empiku ,wybierasz gdzie chcesz odebrac i nic nie placisz za dostawe .Potem robisz albo formacik dysku i z plytki wgrywasz sobie nowy system badz tez robisz uaktualnienie .

Aguarius

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Securitas napisał:
Za 199 zl w Empiku kupisz razem z plyta DVD( 32+64 Bit)..niewielka roznica w cenie gdyz te 129 + podatek wychodzi 169 . Po kilkunastu probach zakupu samego klucza do upgrade dalem sobie luz i zakupilem w empiku, zamawiasz online na stronie empiku ,wybierasz gdzie chcesz odebrac i nic nie placisz za dostawe .Potem robisz albo formacik dysku i z plytki wgrywasz sobie nowy system badz tez robisz uaktualnienie .
Możesz mi wytłumaczyć o jaki konkretnie podatek ci chodzi? Ja kupiłem drogą elektroniczną za 69 pln co w rzeczywistości po kursie walutowym wyniosło mnie raptem 72, 03 pln wraz z podatkiem VAT czyli brutto. To samo zapewne dotyczy zakupu po cenie 129 pln która także jest uzależniona od kursu bodajże euro w dniu zakupu, a na którą składa się także podatek VAT i daje to jakieś 139 pln, więc różnica moim zdaniem spora bo w grę wchodzi ok. 60 pln.

Artur

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Gdy ja kupowałem w listopadzie 2012 ( płaciłem kartą ) to zapłaciłem 129 pln, więc chyba podatek jest już wliczony w cenę.

HrabiaDracula

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Miasto
z klawiatury
Czegoś nie rozumiem Emmers pisze, że windows 8 zdrożeje 5 - krotnie !!!!! dlaczego i od kiedy????? zastanawiam sie też na zaktualizowaniu systemu bądź zainstalowaniu czystego systemu. Posiadam viste 32 bit doradzi mi ktoś jak najlepiej i najprościej to zrobić. Jaka opcję wybrać itp.

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
Ja kupowałem wczoraj i płaciłem 129 zł

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
HrabiaDracula napisał:
Czegoś nie rozumiem Emmers pisze, że windows 8 zdrożeje 5 - krotnie !!!!! dlaczego i od kiedy????? zastanawiam sie też na zaktualizowaniu systemu bądź zainstalowaniu czystego systemu. Posiadam viste 32 bit doradzi mi ktoś jak najlepiej i najprościej to zrobić. Jaka opcję wybrać itp.
Tak jak Ty posiadam Vistę i zrobiłem aktualizację do 8 . Zaznaczyłem że nic nie chcę zachować czyli zrobić czystą instalację . Jako nośnik wybrałem obraz iso który nagrałem na płytkę

Aguarius

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Emmers czy nie powinieneś spróbować dokonać zakupu bez użycia karty korzystając z kasy w paypal? Ja nie używałem karty tylko zasiliłem konto w paypal i kupiłem bez problemu.

HrabiaDracula

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Miasto
z klawiatury
W sumie te 129zł to niedużo niby można uzyskać jeszcze jakis rabat i cena zbije mniej niz 100zł. W takim razie muszę skopiować trochę rzeczy na dysk zewnętrzny żeby zrobić czysta instalkę i zrobić obraz iso.

marek7001

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
45
Miasto
Ostrołęka
Właśnie zapłaciłem kartą bez problemu, kod wszedł=69zł :suuper . Jestem na etapie pobierania.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Sobie kupiłem 1 stycznia bez problemu za 129 złotych razem z podatkiem. Mówicie że różnica 199 czy 129 to różnica niewielka, jednak i dla mnie , człowieka bezrobotnego i tym bardziej dla Sławka, który ten system chce kupić a od kilkunastu lat jest na rencie (450 złotych+ dodatek opiekuńczy) każda złotówka się liczy. No niestety zazdroszczę wam, że tak łatwo przyjmuje zapłatę, próbowałem i przez PayPal ciągle mam to samo. Myślę , że wina jest gdzieś po stronie dostawcy Internetu lub serwerów firmy niemieckiej , która obsługuje sprzedaż aktualizacji.

A

Anonymous

Co do tego, że system ma kosztować pięć razy więcej przeczytacie tutaj:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Emmers może jeszcze uda Ci się kupić dla kolegi bo:

(...)Windows 8, kosztuje 129 złotych. Cena ta obowiązuje do 28 lutego 2013 roku. Po tym dniu będzie prawdopodobnie wyższa

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Mam XP i chciałbym zakupić 8 za 129 zł.ale nie mogę sobie z tym poradzić.Może padacie linka do strony zakupu.Dziękuję z góry.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
senior38 napisał:
Asystenta pobrałem już wcześniej,ale nie chce się uruchomić.
Czy twój komputer i procesor spełniają minimalne wymagania dla systemu Windows 8 ? Mam stary komputer z procesorem Pentium 4 na socket 478 (2.4 GHz), pamięcią 1 GB (DDR-400) z oryginalnym XP Pro i na nim nie da się uruchomić aktualizacji do Windows 8 z powodu niekompatybilności sprzętu. Również jeden z moich kolegów próbował uruchomić asystenta na nieoryginalnym (ściągniętym z torrentów) Windows XP Pro i niestety asystent w chwilę o uruchomieniu zakończył działanie, ponieważ już na początku weryfikowana jest autentyczność klucza Windows XP.
Asystent może się nie uruchomić i na oryginalnym systemie jeśli z jakiegoś powodu zostało w systemie uszkodzone sprawdzanie autentyczności . Ten problem występuje, jeśli plik Wpa.dbl jest ustawiony jako tylko do odczytu. Na przykład plik Wpa.dbl został przywrócony z dysku instalacyjnego podczas weryfikacji plików poleceniem sfc/scannow. Można spróbować zmienić atrybut pliku Wpa.dbl np, Total Commanderem, albo aktywować ponownie system używając polecenia :%WINDIR%\system32\oobe\msoobe /a i wpisując podczas aktywacji właściwy dla systemu klucz produktu ze stickera , bądź z dokumentacji komputera czy zakupionego XP.

Do góry