Z jakich przeglądarek korzystacie ?

Z jakich przeglądarek korzystacie , i dlaczego akurat tę wybraliście

• Firefox

Głosy: 179 47,2%
  • Pale Moon

Głosy: 14 3,7%
  • Internet Explorer 6, 7, 8, 9, 10

Głosy: 36 9,5%
  • SlimJet

Głosy: 21 5,5%
  • Opera

Głosy: 115 30,3%
  • Chrome

Głosy: 99 26,1%
  • Chromium

Głosy: 12 3,2%
  • Maxthon

Głosy: 15 4,0%
  • SRWare Iron

Głosy: 18 4,7%
  • Inne

Głosy: 40 10,6%
  • Edge

Głosy: 6 1,6%

• Głosujących
    379
A

Anonymous

Maxthon- to się raczej nie zmieni
FF w wersji 19 beta- nawet daje rade
od czasu do czasu
Chromium

A

Anonymous

Od kilku lat używam Opery i zamiaru nie mam jej zmieniać. Owa przeglądarka mi najbardziej przypadła do gustu.

lanzone

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Kiedyś Firefox, teraz tylko i wyłącznie Chrome.

danis

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Mimo upływu wielu lat używam Opery i radzę sobie bez żadnych problemów z wyświetlaniem stron, etc. Jestem tak zagorzałym zwolennikiem tego programu, że wybaczam wszystkie błędy i niedoróbki, wśród nich największą wadę - ogromne zamulanie przy około 20 otwartych kartach.

Kiciulek

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Opera jest najwygodniejsza, choć czasem nie chce współpracować prawidłowo z innymi przeglądarkami. Z tych większych przeglądarek, jako pierwsza miała szybkie wybieranie, gesty myszą, synchronizację, nawet maila udostępnia.

A

Anonymous

Tylko i wylacznie Opera z obsluga poczty; ostatnio irytuje mnie co chwile niedzialajacy serwis YouTube (czarne pole zamiast pliku flash).

Ponury Rumcajs

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
81
Miasto
Rzacholecki Las :D
Chrome może i jest bardzo wygodną przeglądarką ale nie jest do końca dla mnie :wariat
Dlaczego?
Powód jest dość nietypowy. Ja wręcz uwielbiam mieć otwarte mnóstwo kart w przeglądarce. Żeby była jasność poprzez słowo "mnóstwo" rozumiem tu naprawdę mnóstwo czyli nie 30 kart, nie 50, nie 100 ale np minimum 150 otwartych kart :wariat
Ostatnio nawet podczas robienia kopii zapasowej sesji wtyczka Session Manager zapisała mi 216 otwartych kart :p
23190778659677318761.jpg

Nie pytajcie o zużycie RAMu :p
W Chrome nie otworzysz tylu kart. Przy próbie otworzenia zaledwie 50 kart te zakładki do przełączania między kartami stają się tak maleńkie, że ciężko między nimi przełączać :dziwak natomiast w Firefoxie zakłądki się nie skurczają i masz rozmiar zakładki stale ten sam, tylko że je przewijasz. Sądzę, że jest to lepsze rozwiązanie. Taki mały szczegół ale u mnie Chrome z tego powodu odpada. I żeby nie było, że sądzę, iż Chrome mi się nie podoba czy coś, bo tak to po skonfigurowaniu fajnie się z niej korzysta. Teraz piszę z Chrome :wariat

majkel_93

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
@ Ponury Rumcajs

W chrome://flags/ jest opcja:
Ułożone karty
Karty nigdy nie zmniejszają się. Zamiast tego, gdy jest za mało miejsca, są układane jedna na drugiej.
Nie wiem czy o to Ci chodzi, bo nie korzystam z tylu otwartych kart co Ty. :jezyk

Osobiście korzystam z Chroma. Zarówno na PC jak i na platformach mobilnych.

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Na osx Safari 6.0.3
Na pc firefox 20 beta

mjr

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Opery używam od początku jej istnienia.
Najbardziej innowacyjna - wszyscy od niej ściągają rozwiązania.
Najbardziej ergonomiczna (to dla mnie podstawa).
Szybka.
Funkcjonalna.

I szczegóły:
- w pełni konfigurowalny interfejs (bez obciążających wtyczek);
- Notatki - doskonała funkcja do zapamiętywania adresów stron wraz z fragmentami tekstu, z możliwością hierarchicznego ich zapisania;
- wbudowany program pocztowy i bittorent;
- sesje - ich zapisywanie i odtwarzanie, a przy tym bezpieczeństwo sesji przy padzie systemu;
- szybkie wybieranie - najlepiej rozwiązane;
- bezpieczna;
- i na koniec BARDZO WAŻNE zapisuje strony w formacie mht, czego nie potrafi żadna przeglądarka oprócz MSIE i Opery.

I to wszystko w zaledwie 13 megabajtowej paczce. Która przeglądarka ma taki wynik?
Już wkrótce będzie na silniku WebKit (tym samym, ktory jest w Chrome). Poprawi się wyświetlanie stron.
Wieszczę jej dalszy rozwój i wzrost popularności, bo jest po prostu dla ludzi.

Jako innej przeglądarki używam Comodo Dragon. Bezpieczniejsza niż Chrome i nieszpiegująca.

hardcore

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Gabberland
Tylko Chrome.Po drodze były liski,mydlane Opery,Safari,ale
tylko ta jedna przeglądarka spełnia moje oczekiwania.
Cenię ją za szybkość,wbudowany translator,w miarę dużo pluginów i
parę innych rzeczy.
Wady też posiada,jak każda przeglądarka,ale nie są tak wkurzające.
Ktoś mi powie,że szpieguje a ja nie mam nic do ukrycia i nie tylko Google
szpieguje.System operacyjny i masa innych programów,też ochoczo nas szpieguje:)

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Jeszcze 3 dni temu Mozilla, ale mam z nią ciągle jakieś problemy i spróbowałam Chrome. Szybkość mnie powaliła, zobaczymy co dalej ...

Do góry