Zdjęcia i wiadomości mniej śmieszne...

Status
Zamknięty.

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4428
Miasto
Polska
Hornet napisał:
antbil007 napisał:
Hornet napisał:
antbil007-nie rób z tata wariata :szydera.Z autopsji sam wiesz jak było. Babcią klozetową nie zaklniesz tamtej rzeczywistości.
Było tak: 12 grudnia 1981 r. byłem muzykiem radiowym, mogłem w każdej chwili wypowiedzieć umowę o pracę. 13 grudnia tegoż samego roku wypowiedzieć tak sobie umowy nie mogłem. Tyle autopsja. Więc nie wiem, co ma do tego dorabianie ideologii? Napisz wyraźnie: wszyscy byli pracownicy radia i telewizji za tamtych czasów to esbecy i zdrajcy narodu, żeby była jasność. Po co takie głaskanie jeża i pudrowanie powietrza?
Jakiej ideologii :eek: ? Piszę o suchych faktach...a to,że nadinterpretujesz moje wypowiedzi to już inna brożka :).

Ideologia, cyt. za Tobą, mój drogi Hornecie:
Służba Bezpieczeństwa już wcześniej bardzo dokładnie nadzorowała sprawy personalne pracowników telewizji i radia. Szczególne wymagania stawiano spikerom, wydawcom, inspektorom, dziennikarzom występującym na wizji, operatorom kamery, dźwiękowcom, itd. Redakcje budowano ze sprawdzonych działaczy powiązanych z aparatem partyjnym. Na kierownicze stanowiska w radiu i telewizji przychodzili funkcjonariusze KC PZPR, SB, wojska, Wyższej Szkoły Nauk Społecznych.

Mówią, że cztery litery, a tu w trzech zawiera się pewien myk - itd. Nie należy włączać muzyków do tej grupy. :dziwak

A

Anonymous

fiodor99 napisał:
Koledzy nie zapominajmy, że znaczna część narodu musiała funkcjonować w tamtej rzeczywistości, to, że pewni szczęśliwcy urodzili się w końcówce systemu lub już po nie powinni tak łatwo oceniać, ponieważ nie musieli podejmować ich decyzji w tamtych czasach. Za 30-50 lat czeka nas to samo :jezyk
O jejku Fiodor-dziękuję...popisałeś się prawdziwym głosem rozsądku,też pamiętasz tamte czasy ??
To chyba pamiętasz,że jedni funkcjonowali tak jak Eligiusz Naszkowski :chory a drudzy jak Kornel Morawiecki :yes master .

A

Anonymous

antbil007 napisał:
Mówią, że cztery litery, a tu w trzech zawiera się pewien myk - itd. Nie należy włączać muzyków do tej grupy. :dziwak
Dobrze : przepraszam :dziękuję.
A co z tą : nadwrażliwością ?? Wybiórczo odpowiadasz...i znowu mam dziwne skojarzenia :dziwak : przypominają mi się konferencje prasowe jerzego urbana.

fiodor99

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
86
Miasto
25° 47' N 80° 13' W
Szybko przechodzisz od oceny przeciętnego obywatela do skrajnie moralnych wyborów. Pamiętam nie wiele, ponieważ urodziłem się w końcówce systemu.

A

Anonymous

fiodor99 napisał:
Szybko przechodzisz od oceny przeciętnego obywatela do skrajnie moralnych wyborów.
Wszyscy mamy taką sama moralność :).Tylko w różny sposób wcielamy w życie jej normy.

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4428
Miasto
Polska
Hornet napisał:
A co z tą : nadwrażliwością ?? Wybiórczo odpowiadasz...i znowu mam dziwne skojarzenia :dziwak : przypominają mi się konferencje prasowe jerzego urbana.

Karierę dziennikarską rozpoczął w czasopiśmie Nowa Wieś. W latach 1955–1957 był dziennikarzem tygodnika Po prostu. Gazeta została jednak zamknięta z osobistej inicjatywy Władysława Gomułki, sam Urban dostał oficjalny zakaz publikowania pod swoim nazwiskiem. Od 1961 pracował w Polityce, gdzie kontynuował swój cykl felietonów, tym razem już pod pseudonimami. W końcu dostał całkowity zakaz pracy dziennikarskiej, który cofnięto dopiero po odejściu Władysława Gomułki od władzy. W 1970 wrócił do pracy dziennikarskiej, najpierw w czasopiśmie Życie Gospodarcze, a następnie ponownie w Polityce, gdzie mimo pozostawania bezpartyjnym awansował na kierownika działu krajowego.
Mimo licznych osobistych kontaktów z dawnym środowiskiem Po prostu, z którego wywodziło się wielu działaczy opozycyjnych oraz krytycznego stosunku do rządów Edwarda Gierka, był przeciwnikiem ruchu Solidarności w 1980 i w swoich felietonach w Polityce (podpisywanych pseudonimem Rem) krytykował jego liderów.

Kupiony, albo przekupiony.
Są ochrzczeni i przechrzty. Najczęściej z jego nacji.

Pamiętam jego publikacje w Szpilkach pod ps. Kibic. Jak wszystkie wtedy czasopisma tak i one były programowo związane ze środowiskiem lewicy. Coś trzeba było czytać... :(

Nigdy go nie lubiłem, ale doceniam intelekt. Szkoda, że nie wykorzystany we właściwą stronę.

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
teraz to wszyscy sa prawi,prawdziwi bojownicy o wolnosc,patrioci.A co mial robic czlowiek ktory dostal powolanie do sluzby?Przyjezdzali po niego i guzik mial do gadki ..ale teraz wszyscy sa odwazni.
Pamietam jak po ojca przyjechali zima i zabrali do wojska.Mial pecha wczesniej jak byl w wojsku siedzial na centrali kompanii jako radiotelegrafista wiec gdy jaruzel wprowadzil stan wojenny to po ojca przyjechalo kilku smetnych panow ,dzisiaj to bym ich okreslil jako dresiarskie karki, zapakowali do gazika i pojechali.Zwolnili ojca po 8 miesiacach przymusowej sluzby.

A

Anonymous

antbil007-nie obraź się :zawsty ale będę pytał do upadłego : skąd ta wyjątkowa nadwrażliwość na swoim punkcie ?? To nie jest chyba trudne pytanie :scratch
Gdybyś był w moim wieku to gitara.Ale pisałeś,że : mógłbyś być moim ojcem i że niejednego pieca chleb jadłeś.
Więc what's up man ??

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4428
Miasto
Polska
Hornet napisał:
antbil007-nie obraź się :zawsty ale będę pytał do upadłego : skąd ta wyjątkowa nadwrażliwość na swoim punkcie ?? To nie jest chyba trudne pytanie :scratch
Gdybyś był w moim wieku to gitara.Ale pisałeś,że : mógłbyś być moim ojcem i że niejednego pieca chleb jadłeś.
Więc what's up man ??
Jesteś podobne do mnie, ja do Ciebie. Skorpiony tak mają.
Jak zareagowałbyś na zaczepkę o wynurzaniu się szczura, o czerwonej książeczce. Siedziałbyś cicho jak strusia i zagryzałbyś wargi :szydera :szydera :szydera Chciałbym to zobaczyć :szydera :szydera :szydera

Dużo przeszedłem. Nigdy nie zająłbym się biznesem, gdybym nie dostał odmowy wydania paszportu przez SB.
Słynny pkt 5 (worek odmów). Jak się później okazało, znaczny wkład (czytaj zadenuncjował) miał kolega, pardon, znajomy, pardon, skur...syn, któremu załatwiłem robotę za granicą.
Koniec. To jest ostatni post, gdzie cokolwiek piszę o sobie. :papież

A

Anonymous

Pułkownik i generał

„Jedną z konsekwencji posiadanych przez nas danych, szczególnie od pułkownika Kuklińskiego, był fakt, że jeśliby siły radzieckie przesunęły się na zachód i zagroziły NATO, całe radzieckie dowództwo, włączając w to marszałka Kulikowa, nie żyłoby w ciągu trzech godzin po rozpoczęciu działań” - stwierdził w 1997 r. Zbigniew Brzeziński podczas konferencji w Jachrance, w obecności byłego dowódcy Układu Warszawskiego marszałka Wiktora Kulikowa. Zdanie to w sposób najbardziej lapidarny obrazuje rolę, jaką w trakcie zimnej wojny odegrał płk Kukliński, trafnie nazywany pierwszym polskim oficerem w NATO.
„Nikt na świecie w ciągu ostatnich 40 lat nie zaszkodził komunizmowi tak jak ten Polak” – napisał w liście do prezydenta Ronalda Reagana szef CIA Wiliam Casey
Dlaczego Kukliński nie wrócił do wolnej Rzeczpospolitej? Wydaje się, że niezależnie od względów bezpieczeństwa (w tajemniczych okolicznościach zginęli jego obaj synowie), pułkownik nie mógł się pogodzić z brakiem zrozumienia dla jego czynu nawet po wejściu Polski do NATO. Mimo przyznania mu honorowego obywatelstwa Krakowa i Gdańska oraz złożenia jego prochóww Alei Zasłużonych na Cmentarzu Wojskowym na Powązkach w Warszawie, postać pułkownika wciąż budzi w naszym kraju kontrowersje. Ich praźródło najlepiej ilustruje pytanie postawione przez gen. Wojciecha Jaruzelskiego: „Jeśli Kukliński jest bohaterem, co ma to znaczyć dla reszty nas wszystkich?”. Rzeczpospolita Polska wciąż jeszcze nie udzieliła Jaruzelskiemu jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie i dopóki tego nie uczyni, dopóty Polacy wciąż będą się zmagać z oceną postaci Ryszarda Kuklińskiego.
prof.Antoni Dudek
Czempiński musi być analfabetą,skoro wobec takich faktów tworzy swoje chore konfabulacje :wariat.
jaruzelski zadał ciekawe pytanie...faktycznie gdyby straszny starzec dostał przynajmniej dożywocie nie musiałby dywagować nad własną osobą.

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
A co sie dziwisz ze gromek szczeka, nikt sie nim nie interesuje to i chce sie przypomniec.Troche racji ma, bo niestety tak to juz jest ze takich ludzi jak Kuklinski traktuje sie wybiorczo,jeden pasuje inny nie .Ot nasza Polska przypadlosc.

A

Anonymous

longinus napisał:
Andrzej Stasiuk o dotacji na Centrum Opatrzności Bożej: "Minister wziął nasze 6 mln i dał na tacę"
Narzeka, że minister dał 6 mln naszych pieniędzy "na tacę" i że to źle.
A O miliony na in vitro, gender to ktoś "nas" pytał?
5 mln zł na koncert Madonny Stasiuka nie oburzyło.

Oto prawdziwe proporcje myślenia o kulturze w urzędzie przy Krakowskim Przedmieściu.
Użycie tego zwrotu nie jest bez znaczenia.
Proporcje myślenia o kulturze w urzędzie przy Krakowskim Przedmieściu. A konkretnie to kto? ci co teraz rządzą.
PO - PSL. Zdrojewski jest z PO.
Tytuł powinien brzmieć:
RZĄD Wziął Nasze 6 mln
Bo ten minister jest z konkretnej parit i gdyby nie było na to zgody sam z siebie nic by nie dał.
Autor pewnie zapomniał przez przypadek napisać że te pieniądze są dawane co roku, a kto rządzi już od 7 lat?

A

Anonymous

Coś ze świata Wielkiego Biznesu :klawik. :

Polkomtel ma nowego prezesa.Solorz ustąpił miejsca 34 letniemu synowi.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
No to teraz wszystkie Panie w przedziale wiekowym 16-40, będące (lub czujące się) nad wyraz pięknymi,będą miały o czym marzyć przed snem...a nuż się uda ? :szydera

fiodor99

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
86
Miasto
25° 47' N 80° 13' W
"Rzeczpospolita": W Agencji jak w rodzinie

CBA bada liczne nieprawidłowości, m.in. nepotyzm w Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa. Wykryła je Kancelaria Prezesa Rady Ministrów - pisze "Rzeczpospolita".

0002SUCKF4B73V8F-C116-F4.jpg

Powiązane ze sobą osoby, które się awansują, rozdają sobie nagrody i publiczne pieniądze, zatrudniają według klucza towarzyskiego, żerują na posadach państwowych. Taki obraz wyłania się z całości raportu KPRM, do jakiego dotarła "Rz", a którego część opisała "Gazeta Polska". "GPC" skupiła się na działalności marszałka Adama Struzika, który w ciągu ostatnich dwóch lat miał wydać 2,5 mln zł na reklamowanie siebie w radiu i telewizji.

We wnioskach ogólnych kontrolerzy punktują, iż potwierdzono m.in. nieuregulowanie kwestii zatrudniania w Agencji, brak wystarczających mechanizmów zapobiegających nepotyzmowi i kumoterstwu, faworyzowanie Fundacji FAPA, sfinansowanie spotów reklamowych z udziałem ministra rolnictwa i prezesa ARiMR - relacjonuje "Rz".

ARiMR znalazła się pod lupą po aferze taśmowej, która ujawniła praktyki ludowców w spółkach i agencjach państwowych - przypomina dziennik.

KPRM podaje, że po zakończonej kontroli przekazała sprawę do CBA, które skierowało do prokuratora generalnego pisemne zawiadomienie o przestępstwie. Z uwagi na to zawiadomienie publikacja wyników kontroli została wstrzymana - dodaje Kancelaria.

KPRM relacjonuje też, że w sierpniu 2013 r. szef ARiMR poinformował o działaniach podjętych w celu usunięcia nieprawidłowości. Sama ARiMR zapewnia, że wypełniła wszystkie zalecenia.
źródło:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A

Anonymous

Securitas napisał:
A co sie dziwisz ze gromek szczeka, nikt sie nim nie interesuje to i chce sie przypomniec.Troche racji ma, bo niestety tak to juz jest ze takich ludzi jak Kuklinski traktuje sie wybiorczo,jeden pasuje inny nie .Ot nasza Polska przypadlosc.
W 1794 zdrajców wieszano na latarniach.
Dziś zaprasza się ich do "wiodących" mediów aby uczyli czym jest dobro ojczyzny.
Gdyby u Nas było normalnie to teraz z kicia razem z Trynkiewiczem wychodzili by Jaruzelski i Kiszczak.
Trzeba zrobić z Trynkiewiczem Okrągły Stół, dogadać się.. Z Jaruzelem się udało a miał przecież więcej ofiar na sumieniu niż Trynkiewicz.

Status
Zamknięty.
Do góry