Hornet napisał:Jakiej ideologiiantbil007 napisał:Było tak: 12 grudnia 1981 r. byłem muzykiem radiowym, mogłem w każdej chwili wypowiedzieć umowę o pracę. 13 grudnia tegoż samego roku wypowiedzieć tak sobie umowy nie mogłem. Tyle autopsja. Więc nie wiem, co ma do tego dorabianie ideologii? Napisz wyraźnie: wszyscy byli pracownicy radia i telewizji za tamtych czasów to esbecy i zdrajcy narodu, żeby była jasność. Po co takie głaskanie jeża i pudrowanie powietrza?Hornet napisał:antbil007-nie rób z tata wariata.Z autopsji sam wiesz jak było. Babcią klozetową nie zaklniesz tamtej rzeczywistości.
? Piszę o suchych faktach...a to,że nadinterpretujesz moje wypowiedzi to już inna brożka
.
Ideologia, cyt. za Tobą, mój drogi Hornecie:
Służba Bezpieczeństwa już wcześniej bardzo dokładnie nadzorowała sprawy personalne pracowników telewizji i radia. Szczególne wymagania stawiano spikerom, wydawcom, inspektorom, dziennikarzom występującym na wizji, operatorom kamery, dźwiękowcom, itd. Redakcje budowano ze sprawdzonych działaczy powiązanych z aparatem partyjnym. Na kierownicze stanowiska w radiu i telewizji przychodzili funkcjonariusze KC PZPR, SB, wojska, Wyższej Szkoły Nauk Społecznych.
Mówią, że cztery litery, a tu w trzech zawiera się pewien myk - itd. Nie należy włączać muzyków do tej grupy.