Adobe CS2 Premium Plus za darmo !

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
marek7001 napisał:
Z tą legalnością to nie bardzo...

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
tzn. nie dla wszystkich :mad:

No i dobra, ludzie złoci, jesteście tak zaaferowani jakby nastąpiło przebiegunowanie Ziemi, nawet na jedno durne pytanie nie uzyskałem odpowiedzi, bo każdy tylko "a jak zarejestrować na Adobe, żeby mnie policja później nie ścigała i Adobe wysyłało listy pochwalne". Ile razy trzeba pisać, że to jest tylko opcyjna rejestracja umożliwiająca newstsellery i inne oferty promocyjne. Mam jeszcze raz to zainstalować i wrzucić print screen? Już widzę te Wasze komputery i wszystkie legalne programy na nich... Ogarnąć się proszę jasna cholera...

jan13

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
19
Jak to nielegalne?
Wchodzę na stronę i pisze jak byk pliki do pobrania: linki,seriale...
Przecież to oficjalna strona Adobe!

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
jan13 napisał:
Jak to nielegalne?
Wchodzę na stronę i pisze jak byk pliki do pobrania: linki,seriale...
Przecież to oficjalna strona Adobe!

No i następny, który widzi tylko to co chce widzieć.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30926
Miasto
Trololololo
Ja tam według ostatnio przytoczonego tu artykułu (chyba przez Waldemara1965) mam wszystko legalne :yhy :yes master

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
OXYGEN THIEF napisał:
Ja tam według ostatnio przytoczonego tu artykułu (chyba przez Waldemara1965) mam wszystko legalne :yhy :yes master

Oxy, a jest jakiś program na którego nie masz licencji? :) Masz też może Toontrack EZ Drummer, czy Reason Drum kits 2? Taki mały offtop ;)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30926
Miasto
Trololololo
Nie mam licencji tylko do Paint Pro :szydera
a co do pytania na które nikt nie chciał tobie odpowiedzieć to może zadaj je raz jeszcze, sam wiesz jaka sraczka vel pampersica była wczoraj na Abdobe :dziwak

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
A już mi się nie chce pisać tego po raz 3ci, bo i tak wszyscy mają to w dupie i teraz najważniejsze jest jak stać się super hiper legalnym użytkownikiem dziurawego Adobe ;) Ty to musisz mieć cierpliwość, jak czasami patrzę jak niektórzy piszą takie belzebuby, to aż siekiera sama siłą woli unosi się w powietrzu. Ludzie nawet nie mają za grosz taktu, żeby przedstawić się w swoim pierwszym poście, a co dopiero wnieść coś wartościowego. Aż cud, że nie zrobił się z tego portal ala dobreprogramy z trolowatymi gimbusami na czele i fanbojami microshitu, no ale to raczej zasługa naszej administracji i moderatorni. Popytałem się znajomych zajmujących się grafiką i program w dalszym ciągu daje radę, ale bardziej już do zastosowań domowych. Co do licencji to mogę tylko pogratulować i podrapać się po głowie :)

jan13

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
19
Szanowny"grummer"-ja nie komentuje twoich wypowiedzi bo od tego jest administracja,wypraszam sobie wycieczki w stylu -następny co widzi co chce widzieć-,raczej widzę to co jest.

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
jan13 napisał:
Szanowny"grummer"-ja nie komentuje twoich wypowiedzi bo od tego jest administracja,wypraszam sobie wycieczki w stylu -następny co widzi co chce widzieć-,raczej widzę to co jest.

No po prostu leżę i kwiczę. Czyli rozumiem, że odpowiedź na pytanie w stylu "czy warto zainstalować ten program" nie może odpowiedzieć mi zwyczajny "szarak" (o przepraszam jeśli ekscelencję uraziłem, ale sam też nim jestem) tylko administracja? To jaki w Twoim mniemaniu mają mieć wkład zwykli użytkownicy, że nie mogą odpowiedzieć na tak durne pytanie?

Paweł Nyczaj

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Kielce
Niestety te programy Adobe w żadnym wypadku nie są darmowe, co Adobe niestety uściślił na forum

(post Dova Issaacsa) dopiero po upublicznieniu informacji o dostępności programów w wersji CS2. Owe wersje do pobrania sa legalne jedynie dla posiadaczy licencji na programy w wersji CS2, a udostępniono je z uwagi na wyłączenie serwerów aktywacyjnych dla starych programów. Tak więc Adobe CS2 udostępniono po to, by posiadacze licencji na CS2 nie zostali na lodzie, tym bardziej, ze nie da się zrobić upgrade z CS2 od razu do najnowszej wersji (można jedynie zrobić upgrade z wersji o numer niższej np. z CS5 do CS6). Zresztą jest to szeroko dyskutowane na portalu Dobreprogramy

.

Ogólnie wtopa Adobe, bo powinni od razu uprzedzić o uwarunkowaniach licencyjnych. Jak wiadomo wyszło tak, że wiele osób nabrało nieuzasadnionej radości myśląc, że soft sprzed 7 lat jest każdemu posiadaczowi Adobe ID rozdawany za darmo. Sprawa dość poważna, bo wiele nieświadomych osób po zainstalowaniu "darmowych" programów Adobe CS2 może dostać zarzut posiadania nielegalnego oprogramowania, jeśli nieszczęśliwie trafią na kontrolę instytucji typu BSA (to może grozić zwłaszcza firmom).

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Emmers napisał:
senior38 napisał:
Naits napisał:
u mnie jest na stronie nadal
U mnie też ale nie mogę go spolszczyć.Próbowałem z dwóch żródeł bez efektu.A może ktoś to już zrobił i działa.Proszę o podpowiedz.
Mam polską wersję Adobe Photoshop CS2 PL, do której ten klucz pasuje. Instaluje się bez problemu i rejestruje w Adobe również, Zainstalowałem na Windows 8 , bo na XP mam zainstalowaną oryginalną z kluczem z pudełka. Zainteresowanym postaram się utworzyć instalator tylko zastanawiam się czy nie będzie kłopotu z jego wrzuceniem na Dropboxa bo waży 278 MB
Szanowny kolego czekamy na instalkę z niecierpliwością.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka

Instalator Adobe Photoshop CS2 PL klucz ze wspomnianej strony jest wpisany w plik ini i zostaje przyjęty, aktywacja jest zbędna, rejestracja opcjonalna... kwestii legalności udostępnionych produktów nie będę komentował. Stwierdzam jednak fakt, że i tak większość z tych, którzy teraz zainstalują Photoshopa nie skorzysta z jego funkcji choćby z braku wiedzy i cierpliwości dla jej zdobycia, odinstaluje go i skorzysta z mniej zaawansowanego programu, choćby Zoner Photo Studio.
PS. Jeśli ktoś zainstalował wcześniej wersję angielską powinien ją odinstalować, ta wersja nie jest spolszczeniem- jest to pełna polska wersja programu.

Uwaga!!! Okazuje się, że podczas istalacji często pojawiają się błędy
Witaj!

Znajoma pobrała tą instalkę którą wystawiłeś : Adobe Photoshop CS2 PL i nie może jej zainstalować na win XP Home. Pojawia się taki błąd:

zrzut.png

Co można by zrobić by udało się zainstalować ten program?

Za pomoc z góry dziękuję.

Oto jak należ postąpić:
Prawdopodobnie miała wcześniej zainstalowaną inną wersję tej aplikacji lub ma uszkodzony folder tymczasowy, co często się zdarza. Ale problem nie jest do nie naprawienia, wystarczy instalkę rozpakować do Nowego Folderu na pulpicie i w tym folderze uruchomić setup.exe. Photoshop zainstaluje się bez błędów.
Pozdrawiam
Rozpakować mżna WinRAR-em, 7-zip lub Power Archiver.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Paweł Nyczaj napisał:
Niestety te programy Adobe w żadnym wypadku nie są darmowe, co Adobe niestety uściślił na forum

(post Dova Issaacsa) dopiero po upublicznieniu informacji o dostępności programów w wersji CS2. Owe wersje do pobrania sa legalne jedynie dla posiadaczy licencji na programy w wersji CS2, a udostępniono je z uwagi na wyłączenie serwerów aktywacyjnych dla starych programów. Tak więc Adobe CS2 udostępniono po to, by posiadacze licencji na CS2 nie zostali na lodzie, tym bardziej, ze nie da się zrobić upgrade z CS2 od razu do najnowszej wersji (można jedynie zrobić upgrade z wersji o numer niższej np. z CS5 do CS6). Zresztą jest to szeroko dyskutowane na portalu Dobreprogramy

.

Ogólnie wtopa Adobe, bo powinni od razu uprzedzić o uwarunkowaniach licencyjnych. Jak wiadomo wyszło tak, że wiele osób nabrało nieuzasadnionej radości myśląc, że soft sprzed 7 lat jest każdemu posiadaczowi Adobe ID rozdawany za darmo. Sprawa dość poważna, bo wiele nieświadomych osób po zainstalowaniu "darmowych" programów Adobe CS2 może dostać zarzut posiadania nielegalnego oprogramowania, jeśli nieszczęśliwie trafią na kontrolę instytucji typu BSA (to może grozić zwłaszcza firmom).

Nie wiem czy wtopa tu jak wół jest Download Adobe Photoshop & Creative Suite free – legally!

Link :

yuppy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5
Swoją drogą Adobe na twitterze napisał takie coś:
How has creative failure encouraged you to make a positive change in your design work? pic.twitter.com/DHi8cxZq

Ale potem dał linka to takiego newsa:

Effective December 13, Adobe disabled the activation server for CS2 products and Acrobat 7 because of a technical glitch. These products were released over 7 years ago and do not run on many modern operating systems. But to ensure that any customers activating those old versions can continue to use their software, we issued a serial number directly to those customers. While this might be interpreted as Adobe giving away software for free, we did it to help our customers.

Czyli że o co chodzi?

A

Anonymous

Proszę tutaj macie wszystkie klucze

ale...

na forum Adobe Możemy przeczytać, że

z dniem 13 grudnia Adobe wyłączyło serwery aktywacyjne dla programów wchodzących w skład pakietu Creative Suite 2 oraz aplikacji Acrobat 7, ze względu na usterkę techniczną. Aby zapewnić dotychczasowym użytkownikom możliwość dalszego korzystania z zakupionego wcześniej oprogramowania, firma udostępnia im do pobrania stosowne pliki instalacyjne wraz z numerami seryjnymi.

Co z tego wynika? Ano to, że nie mając wcześniej licencji na pakiet Creative Suite 2 lub jego poszczególne składniki, pobieranie i instalowanie oprogramowania z podanego wczoraj adresu nie jest zgodne z prawem. Mówiąc wprost - jest piractwem. Sprawę naświetlił na forum firmy przedstawiciel Adobe, Dov Isaacs

Do góry