Adobe CS2 Premium Plus za darmo !

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
Ola napisał:
Proszę tutaj macie wszystkie klucze

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

ale...

na forum Adobe Możemy przeczytać, że

z dniem 13 grudnia Adobe wyłączyło serwery aktywacyjne dla programów wchodzących w skład pakietu Creative Suite 2 oraz aplikacji Acrobat 7, ze względu na usterkę techniczną. Aby zapewnić dotychczasowym użytkownikom możliwość dalszego korzystania z zakupionego wcześniej oprogramowania, firma udostępnia im do pobrania stosowne pliki instalacyjne wraz z numerami seryjnymi.

Co z tego wynika? Ano to, że nie mając wcześniej licencji na pakiet Creative Suite 2 lub jego poszczególne składniki, pobieranie i instalowanie oprogramowania z podanego wczoraj adresu nie jest zgodne z prawem. Mówiąc wprost - jest piractwem. Sprawę naświetlił na forum firmy przedstawiciel Adobe, Dov Isaacs

Niech napiszą to na str głównej z licencjami i zaznaczą. Zrobili cholerną głupotę, teraz żałują i próbują sprawę odkręcić. Ja mam print-screen i tam nic nie ma.

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
46325
Miasto
Gdzieś w Polsce
No cóż było blisko. :( Wydawało się, że super okazja i taki piękny, choć deczko leciwy pakiecik się ustrzeli. Jednak po jednoznacznym komentarzu przedstawiciela Adobe ( :fakolec ) sprawa jest jasna. Nie ma co dalej bić piany. :nea Może kiedyś indziej...

:gwizdek Dzięki Emmers za instalkę w PL :klawik.

zapomnij

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
234
Kamelka napisał:
No cóż było blisko. :( Wydawało się, że super okazja i taki piękny, choć deczko leciwy pakiecik się ustrzeli. Jednak po jednoznacznym komentarzu przedstawiciela Adobe ( :fakolec ) sprawa jest jasna. Nie ma co dalej bić piany. :nea Może kiedyś indziej...

:gwizdek Dzięki Emmers za instalkę w PL :klawik.
...spokojnie ,sprawa nie jest jeszcze zakończona. Nie jest to takie proste i Adobe o tym doskonale wie. Trochę cierpliwości,poczekajmy do OFICJALNEGO stanowiska firmy,a nie sugerujmy się komentarzami pracowników.

yuppy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5
Ja rozmawiałem właśnie z supportem i jakiś Dayashankar twierdzi, że te seriale ze strony są legalne dla wszystkich :scratch

PS. Wyście po rejestracji produktu dostali jakiegoś maila od Adobe? Bo ja mam zarejestrowany produkt ale nie dostałem potwierdzenia mailem.

czekolada

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Sprawa jest oczywista. Mleko się wylało, a firma nie będzie miała większych strat gdyby napisała że za darmo jest do użytku domowego.

Ja instaluję spokojnie i nie przejmuję się późniejszymi komunikatami.

Adobe źle zaczęło 2013. Na pewno prawnicy wielu firm ostro pracuje, ponieważ na logikę, to firmy bardziej narzekały na brak dostępu do zakupionego za niemałe pieniądze programu. I znając życie niejedna firma zainstalowałaby darmowego CS2 na wszystkich swoich komputerach, obojętnie, czy by korzystała czy nie.

To jest jak z promocyjną suitą Cyberliku z promocji świątecznej sprzed kilku lat. Stary program, ale wciąż zainstalowany i działa.

rafalp86

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
459
PS. Wyście po rejestracji produktu dostali jakiegoś maila od Adobe? Bo ja mam zarejestrowany produkt ale nie dostałem potwierdzenia mailem.

Mi na przykład przyszło na maila o zakupie i zarejestrowaniu Adobe Creative Suite CS2 i Audition Lopology 3.0, a od Photoshopa CS2 nic. Możliwe dlatego że mam Adobe Id ?? :scratch

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Nie otrzymałem teraz potwierdzenia rejestracji , ale takie potwierdzenie zarówno rejestracji CS2 jak i założenia w Adobe konta mam sprzed dwóch lat, niedawno korzystałem również z konta podczas "próbnej jazdy" na Creative Cloud CS6, regularnie, chociaż rzadko, dostaję materiały reklamowe. Przy okazji jak w świetle tych wszystkich informacji o których tu piszecie mam traktować zainstalowaną na Windows 8 drugą kopię Photoshopa z kluczem udostępnionym teraz? Jako legalny program, czy piracki? Jak wspomniałem wcześniej na XP mam zainstalowaną wersję z własnym kluczem z polskiej płyty
adobe.jpg

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Ciekawi mnie niezmiernie ilu z Was naprawdę potrzebuje tego pakietu ...czy po prostu zadziałała tylko magia słów .... CS2 Premium Plus :yhy
OXYGEN THIEF » 08 Sty 2013 13:26
Ja tam według ostatnio przytoczonego tu artykułu (chyba przez Waldemara1965) mam wszystko legalne :yhy :yes master
..a moje zdjęcie w opisie wyraźnie daje też do zrozumienia że wszystkie pliki traktuję jako pobrane legalnie :szydera

rafalp86

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
459
I to jest właśnie magia Adobe Photoshop :szydera Nie ważne czy go się używa, ważne że się ma :yhy

czekolada

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Emmers napisał:
Przy okazji jak w świetle tych wszystkich informacji o których tu piszecie mam traktować zainstalowaną na Windows 8 drugą kopię Photoshopa z kluczem udostępnionym teraz? Jako legalny program, czy piracki? Jak wspomniałem wcześniej na XP mam zainstalowaną wersję z własnym kluczem z polskiej płyty

U Ciebie sprawa jest prosta. Legalny.

U innych też. Adobe stoi pod ścianą i szuka dobrego wyjścia.

A

Anonymous

Emmers napisał:
Przy okazji jak w świetle tych wszystkich informacji o których tu piszecie mam traktować zainstalowaną na Windows 8 drugą kopię Photoshopa z kluczem udostępnionym teraz? Jako legalny program, czy piracki? Jak wspomniałem wcześniej na XP mam zainstalowaną wersję z własnym kluczem z polskiej płyty

Odpowiedź na Twoje pytanie jest tutaj:

(...) nie mając wcześniej licencji na pakiet Creative Suite 2 lub jego poszczególne składniki, pobieranie i instalowanie oprogramowania z podanego wczoraj adresu nie jest zgodne z prawem. Mówiąc wprost - jest piractwem

Na XP masz zainstalowany program z własnym kluczem, więc kopia zainstalowana na 8 jest legalna.

czekolada napisał:

Teoretycznie u innych też bo Adobe samo udostępniło legalne klucze, ale w praktyce nie wygląda to tak różowo.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
No to pozostało mi jeszcze dorwać gdzieś legalnego Corel Draw...

czekolada

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Ola napisał:
czekolada napisał:

Teoretycznie u innych też bo Adobe samo udostępniło legalne klucze, ale w praktyce nie wygląda to tak różowo.

A jednak sprawa jest bardziej na korzyść tych co zainstalują. Adobe by musiało się sporo napracować, aby tę sprawę odkręcić. Jedyny plus dla nich, to że program jest już stary i praktycznie każde narzędzie ma już darmowego następcę z podobnymi funkcjami. Mało tego, sporo tych programów pracowało poooooowoooooooli, mimo dobrego sprzętu. Później je dopracowano.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Dla tych, którzy zainstalowali Adobe Premiere Pro 2.0 mam dobrą informację: SPOLSZCZENIE
Aplikację Spolszczenie_Premiere.exe trzeba skopiować do katalogu w którym zainstalowany jest program i uruchomić, następnie wcisnąć przycisk start i po następnym uruchomieniu program będzie już po polsku
2adobe.jpg

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Pozdrawiam
Uwaga: Spolszczenie działa tylko z wersją pobraną z tej akcji Adobe

yuppy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5
Do góry