al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12445
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Pisze o tym bo to trochę dziwne, BitDefender czy Kasperski oraz BullGuard Internet Security przy instalacji tych programów Zemana dawał wolną drogę do instalacji,tylko z AVG był kłopot

Ta Zemana w ogóle Ci nie jest potrzebna. Więcej masz fałszywych alarmów niż coś wyłapie.

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Ta Zemana w ogóle Ci nie jest potrzebna. Więcej masz fałszywych alarmów niż coś wyłapie.
Ja jestem zwolennikiem tego programu. Zalety opisane były już wcześniej. Od pewnego czasu na głównym komputerze obok AG jest to moje zabezpieczenie i żadnego AV nie stosuję bo ZAL mi wystarcza. Wywaliłem nawet dziurawego, tłustego i przereklamowanego ostatnimi czasy MBAMa i jest lekko, szybko i skutecznie. Teraz jak skończą mi się licencje na innych urządzeniach to też zainstaluję ZAL. Do tego niewątpliwym plusem jest cena tego softu. Zemana robi dobrą robotę i rozwija się tak jak powinna. :ok
https://programyzadarmo.net.pl/thre...tilogger-czy-warto-ankieta.29675/#post-209821
:klawik

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12445
Miasto

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
To było rok temu jak się jeszcze starali. Wejdź sobie na wilderssy i zobaczysz więcej osób, które go chwaliły a teraz mają gdzieś.
To pewnie trochę tak jak z AppGuard - niektórzy pewnie ze 3 lata temu nie wiedzieliby z czym to się je, ale teraz pewnie by sobie poradzili... :)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30137
Miasto
Trololololo
Zemana to chyba pomaszerowała drogą innych, czyli lepimy programy dla korpo bo bardziej się opłaca, a szkoda bo pierwsze wrażenie było świetne, wiele silników, świetna detekcja itd.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12445
Miasto
Jak przez te trzy lata mieli zainstalowane AG to pewnie i tak.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30137
Miasto
Trololololo
Możliwe, że chcą mieć prosty program dla korpo. Niemniej opinie w necie są podzielone. Przykład:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Dla korpo to oni mają rozbudowany program, kuknij sobie jaką ochronę dają.Zemana ultimate miała coś podciągnąć pod to dla korpo ale chyba się wstrzymali :kupa

Zemana za dużo fałszywych alarmów strzela przy zwykłych plikach, szczególnie jeśli chodzi o nowe instalatory programów.Potem w sieci można znaleźć komentarze typu "program XXX jest świetny, lepszy od YYY bo wykrył mi 50 zagrożeń" a dzień później kolejny temat typu "nie działa mi połowa zainstalowanych programów" :zmęczony

Ostatnia edycja:

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Dla korpo to oni mają rozbudowany program, kuknij sobie jaką ochronę dają.Zemana ultimate miała coś podciągnąć pod to dla korpo ale chyba się wstrzymali :kupa
OXY w sprawie korpo najwyraźniej się nie zrozumieliśmy. Myślałem w oparciu o ten fragment
Zemana to chyba pomaszerowała drogą innych, czyli lepimy programy dla korpo bo bardziej się opłaca..
że to Twoje zdanie. Przez grzeczność więc nie zaprzeczyłem... :klawik
Co do FP - sam używam głównie ZAL (teraz akurat skończyła się licencja, więc lecę na ZAM) od 5-6 lat, jakoś tak. Od wersji 2 ochrona w nim nie zmieniła się. To jest nadal ten sam poziom. Moim zdaniem FP jest mniej niż kiedyś. Stwierdzam to przy instalacji tych samych softów lub ich nowych wersji przy kolejnych wersjach ZAL/ZAM. Na moje oko strzela mniej więcej tyle samo FP, co inne pakiety AV. Zauważalnie mniej FP miał Bitdefender, z którego przez parę lat korzystałem najczęściej.
Poza tym nie jest to jakiś dla mnie duży problem przywrócić plik z kwarantanny, a Zemana dorzuca sobie wtedy z automatu regułę i więcej się go nie czepia.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12445
Miasto
sam używam głównie ZAL (teraz akurat skończyła się licencja, więc lecę na ZAM)

to się przypomnij po nowym roku bo dostaję zawsze 3-4 licencje a i tak ich nie używam. Jedna już jest zarezerwowana ale reszta jest do oddania.

plejmix

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Poza tym nie jest to jakiś dla mnie duży problem przywrócić plik z kwarantanny, a Zemana dorzuca sobie wtedy z automatu regułę i więcej się go nie czepia.
Zgadza się, robię tak samo i na pewno nie jest tak że ten pakiet nic nie daje w systemie,samo to że kontroluje instalacje i jest czujny to już coś

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30137
Miasto
Trololololo
Witam,koledzy mi po instalacji pokazuje 30 dni ważności?,jak to zrobić żeby był na rok,konto utworzyłem i tam nic nie widać co dalej postępować
Promocja na tego BullGuard'a działa, trzeba tylko nowe konto założyć.

plejmix

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Promocja na tego BullGuard'a działa, trzeba tylko nowe konto założyć.
Sam już nie wiem czy próbować,po ostatniej próbie instalacji,od razu wyskakuje mi że jest zarejestrowany na poprzednie konto z ważnością na 30 dni,może ktoś bardziej obeznany napisze mi jak z tej pułapki się wyplątać tak żeby instalacja była na nowym koncie

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30137
Miasto
Trololololo
Sam już nie wiem czy próbować,po ostatniej próbie instalacji,od razu wyskakuje mi że jest zarejestrowany na poprzednie konto z ważnością na 30 dni,może ktoś bardziej obeznany napisze mi jak z tej pułapki się wyplątać tak żeby instalacja była na nowym koncie
Więc zainstaluj sobie F-Secure pakiet na rok, działa tak samo, chroni tak samo.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Do góry