Zaloguj
lub
Zarejestruj się
aby zobaczyć!
Skoro Aimp działa więc niema co kombinować, AppGuard blokuje według logów zapisywanie do pliku ini czyli zapewne ustwienia.Ja bym dodał ten pliczek ale tylko wtedy gdyby nie działało.Jeśli chodzi o Battle.net i AirDroid'a to bym popróbował dodać to do user space bo w na poziomie Locked Down AppGuard właśnie tak działa, blokuje za dużo no ale jest szczelniejszy.Możesz też Battle.net, AirDroid i TeamViewer nie dodawać do Guarded w AG, owszem łączą się z siecią ale nie są to programy podatne na ataki.Ewentualnie możesz popróbować zwiększyć ich ochronę w SS.Download-er napisał:AIMP działa, ale skoro AG zgłasza to jako nieprawidłowość, a my wiemy, że to nic szkodliwego to może dodam to do wykluczeń tak dla samej estetyki. Co Ty na to? Możesz z blokowanym plikiem TeamViewer'a też tak postąpić? Logów z MPC nie ma, ponieważ t.j. już pisałem nie wiem w ogóle, czy ten błąd jest spowodowany restrykcjami AppGuard'a, gdyż sam program działa.
A co z Battle.net? Co sądzisz o tej dziwnej sytuacji z AirDroid'em?
Owszem w logach cisza, ale przecież to ewidentnie widać, że to wina AppGuard'a, gdyż jak zmieniam tryb ochrony na OFF to nie ma tego błędu i GTA V działa bez programu. Po prostu wydaje mi się, że skoro znasz schemat działania AG to powinieneś pomyśleć w czym jeszcze może tkwić problem (opierając się o wcześniejsze logi).OXYGEN THIEF napisał:w logach nie ma nic odnośnie GTA także tu już nie pomogę.
Download-er napisał:Owszem w logach cisza, ale przecież to ewidentnie widać, że to wina AppGuard'a, gdyż jak zmieniam tryb ochrony na OFF to nie ma tego błędu i GTA V działa bez programu. Po prostu wydaje mi się, że skoro znasz schemat działania AG to powinieneś pomyśleć w czym jeszcze może tkwić problem (opierając się o wcześniejsze logi).OXYGEN THIEF napisał:w logach nie ma nic odnośnie GTA także tu już nie pomogę.
A wracając do ochrony AG to myślałem, że tryb Protected ustawiamy tylko tymczasowo w celu zidentyfikowania błędu.
Locked Down :This protection level is found using the
process in the User Interface Tray Icon section above. It eliminates the risk of drive by download attacks by only allowing certain applications to run without restriction.
In the Locked Down setting, AppGuard may interfere with some programs such as GoToMeeting. If this occurs, reduce the AppGuard protection level to Protected and initiate the GoToMeeting session. Then ,return the protection level to Locked Down once the session is finished, if desired.