AppGuard kilka pytań ( konfiguracja, ustawienia )

Fanatyk

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Mogę gdzieś znaleźć informacje, jak ustawić programy w appguard? Mam tu na myśli komunikatory, programy do poczty, przeglądarki internetowe, czytniki pdf, do kompresji plików, odtwarzacze wideo i audio, gry itp. W tym ich helpie nie za wiele jest na ten temat...

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
komunikatory,poczta,przgladarki,czytniki dodajesz do Guard,gry do user space

Fanatyk

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
To wiem, bardziej zależy mi na ustawieniu tego on, off. Z tego co wyczytałem, nie można wszystkiego ustawić na on.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29977
Miasto
Trololololo
Securitas napisał:
Mam problem z wisecare 365 .Po zainstalowaniu i pierwszym uruchomieniu bylo ok, teraz AG blokuje uruchomienie wersji PRO i wyskakuje okienko ,,Failed to set data for,Config Path' i pojawia sie okno programu w wersji FRee i zero reakcji .
06/15/14 10:10:31 Prevented <Wise Care 365> from writing to <\registry\machine\software\wisecleaner\wisecare365>.
06/15/14 10:10:31 Prevented <Wise Care 365> from writing to <\registry\machine\software\wow6432node\wisecleaner\wisecare365>.
Gdy wylacze AG wisecare normalnie sie uruchamia.Dodac program do power aplications ?

Musisz jeszcze raz odpalić wersję Pro, przy wyłączonym AG, wklepać klucz i jeszcze najlepiej raz uruchomić tego sprzątacza.Dopiero potem możesz włączyć ochronę.Prawdopodobnie problem tkwi w tym że po rejestracji do Pro trzeba było jeszcze raz odpalić sprzątacza aby w rejestrze pojawiły się dane Pro.Zrobiła się wersja Free ponieważ Appguard zablokował modyfikację rejestru.NIe dodajesz do PowerApps sprzątacza, tam tylko dodaje się programy zabezpieczające tylko i wyłącznie wtedy gdy widzisz że nie współpracują z AppGuardem.
Fanatyk napisał:
Mogę gdzieś znaleźć informacje, jak ustawić programy w appguard? Mam tu na myśli komunikatory, programy do poczty, przeglądarki internetowe, czytniki pdf, do kompresji plików, odtwarzacze wideo i audio, gry itp. W tym ich helpie nie za wiele jest na ten temat...
sugeruj się tabelką z Helpa, możesz też wszystko zaznaczyć na ON i oczywiście jak zobaczysz że coś nie gra to wstawiasz tu logi bo to dzięki nim rozwiązuje się problem.

Securitas napisał:
komunikatory,poczta,przgladarki,czytniki dodajesz do Guard,gry do user space
1.Tak
2.Nie
Z wykluczeniami radzę ostrożnie, lepiej nie dodać za dużo.Jeśli macie gierki na innej partycji to owszem dodajecie folder z grami do wykluczeń ale wcześniej najlepiej by było jakbyście podali logi bo tam jest napisane co było blokowane.

A

Anonymous

Fanatyk napisał:
To wiem, bardziej zależy mi na ustawieniu tego on, off. Z tego co wyczytałem, nie można wszystkiego ustawić na on.
Najprostszy sposób to ustawić wszystko na on i sprawdzić czy wszystko będzie śmigało.

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
320
Miasto
Nagykutas
Czy softy instalujące się jak np. 7-Zip, powinno się dodawać z instalatora czy z Menu Start? :scratch

IzTU1a9.jpg

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29977
Miasto
Trololololo
Bizon napisał:
Czy softy instalujące się jak np. 7-Zip, powinno się dodawać z instalatora czy z Menu Start? :scratch
:scratch :scratch

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
320
Miasto
Nagykutas
Ja dodałem z instalatora i dlatego pytam, bo nie wiem czy dobrze. :scratch :scratch

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29977
Miasto
Trololololo
napisz konkretnie o co chodzi bo nie rozumiem

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29977
Miasto
Trololololo
:p aha, do guarded apps dodajesz plik który uruchamia dany program.Jak nie o to chodziło to nie kumam o co chodzi z 7-zip i tym menu start

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
320
Miasto
Nagykutas
Chodzi o to, że na pulpicie nie ma skrótu, więc który w takim razie powinno się dodać? Któryś z Program Files, czy instalator czy ze zrobionego skrótu z Menu Start jak widać na screenie?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29977
Miasto
Trololololo
dodaj z lokalizacji gdzie jest zainstalowana aplikacja.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29977
Miasto
Trololololo
dodaj tego exe'ka który uruchamia okno 7-zipa, a tak zapytam po co dodajesz 7-zipa do Guarded Apps
:scratch

Do góry