AppGuard - wersje stabilne

A

Anonymous

Widzę Fiodor-że dziad swoje i baba swoje :dziwak ja Ci piszę : nie zwracaj uwagi na komunikaty a ty mi nie wiem co te logi znaczą.
OXY-pisze : dajesz logi i myślimy.A ja twierdzę : dajesz logi i myślimy...jak coś się zaczyna dziać
W tym OA masz włączonego HIPS-a ?

fiodor99

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
86
Miasto
25° 47' N 80° 13' W
OXYGEN THIEF napisał:
ale żeś namieszał z tymi logami, dodałeś to PC Doctor Service, to PC Doctor Flow Monitor i to PC Doctor Traffic Monitor do wykluczeń w Memory Guard? Jeśli to są procesy antywirusa Kingsoft to dodaj najlepiej do do Power Apps.Online Armor jak widzę po logach musisz dodać też do PowerApps.Gry widzę że masz na D więc sobie nie pograsz jeśli nie dodasz wyjątku do całego folderu z grami.Wiesz co najlepiej to dodaj to co teraz napisałem i zrestartuj kompa, potem pokaż logi.

aha jak gry masz np na D:Gry to wyjątek dodaje się tak
AppGuard - Customize - User-Space klikasz na Add i podajesz folder gdzie masz gierki czyli d:\Gry i uwaga obok przy Include zaznaczasz na NO.
Po wpisaniu do PowerApps kingsofta i OA i restarcie kompa nowe logi:
12/07/12 16:06:33 Protection level is set to <high>.

12/07/12 16:06:33 Protection level is set to <high>.

12/07/12 16:07:01 Suspension timeout value is set to <10> minutes.

12/07/12 16:07:32 Prevented <WMI Provider Host> from reading memory of <Visicom Media Anti-phishing Domain Advisor (Powered by Panda Security)>.

12/07/12 16:07:32 Prevented <WMI Provider Host> from reading memory of <Visicom Media Anti-phishing Domain Advisor (Powered by Panda Security)>.
A czy możecie tak po krótce opisać zakładki z AG tj, do czego one służą, np PowerAps czy User-space.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29872
Miasto
Trololololo

Masz jak widzę dodatek monitorujący odwiedzane stronki, i teraz pytanko czy komp chodzi dobrze, masz dalej te opóźnienia z przeglądarkami ??

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29872
Miasto
Trololololo
w sumie jak masz av to tam jest chyba taki moduł, przeglądarka też ma taką ochronę więc jak chcesz to zostaw a jak nie to usuń.Appguard może walić logami związanymi z tym modułem anti-phising ale raczej nie ma co się tym przejmować bo appguard tak czasem ma.

fiodor99

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
86
Miasto
25° 47' N 80° 13' W
To ja zadam jeszcze pytanie z innej beczki jak będą współpracować appguard z shadow defender? czy można skonfigurować tak jak propozycja na SGforum: appguard + sandboxie?

A

Anonymous

Nie,nie można bo to dwa różne softy.Jak będą działać razem ? Sam jestem ciekawy...zainstaluj i nam powiedz :)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29872
Miasto
Trololololo
fiodor99 napisał:
To ja zadam jeszcze pytanie z innej beczki jak będą współpracować appguard z shadow defender? czy można skonfigurować tak jak propozycja na SGforum: appguard + sandboxie?

To w końcu co chcesz skonfigurować AppGuarda z Sandboxie czy z Shadow Defender?

Jak skonfigurować appguarda z Sandboxie masz tu
Dodaj te 4 pliki od sandboxie do zakładki PowerApps w AppGuardzie
SandboxieCrypto.exe = Sandboxie COM Services (CryptSvc)

SandboxieDcomLaunch = Sandboxie COM Services (DCOM)

SandboxieRpcSs.exe = Sandboxie COM Services (RPC)

SbieCtrl.exe = Sandboxie Control

Teraz przejdź do zakładki User-Space i dodaj tam kontener Sandboxie (domyślna lokalizacja kontenera sandboxie to c:\Sandbox, przy include zaznacz na YES , dodanie kontenera do ochrony Appguard'a nie jest wymagane, ale jak dodasz to zwiększysz ochronę bo AppGuard będzie monitorował ten folder/kontener.

kontener Sandboxie domyślnie jest na C:Sandbox więc powinno wyglądać tak
DKVLb.jpg

Potem przejdź do zakładki Guarded Apps i kliknij na Settings, dodaj tam kontener Sandboxa i wybierz przy nim Read/Write.

HNngP.jpg
Jeśli chcesz skonfigurować AppGuarda z Shadow Defender to przed instalacją wyłączasz ochronę AppGuarda (suwak na Off) potem instalujesz Shadow Defender i robisz restart.Teraz sprawdzasz czy AppGuard ma włączoną ochronę i uruchamiasz Shadow Defender, wchodzisz w tryb wirtualizacji i tyle.Następnie sprawdzasz logi w AppGuardzie, czy nie ma nic związanego s Shadow Defender (możesz logi podać tu to pomogę), jeśli Shadow Defender będzie działał prawidłowo to nie dodajesz wykluczeń, jeśli coś będzie nie tak to dodajesz Shadow Defender to zakładki PowerApps w AppGuardzie.

Jak podasz logi to napiszę ci co i jak.

Żeby było jasne, wykluczenia dodajesz tylko wtedy gdy widzisz że coś nie działa

fiodor99

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
86
Miasto
25° 47' N 80° 13' W
Chodziło mi o skonfigurowanie z SD, a wspominałem o konfiguracji z Sboxie bo takową widziałem na SGforum i kombinowałem czy SD można skonfigurować w podobny sposób, ale dzięki za instrukcję.
Właśnie sprawdziłem i SD chodzi bezproblemowo :szef

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29872
Miasto
Trololololo
fiodor99 napisał:
i kombinowałem czy SD można skonfigurować w podobny sposób, ale dzięki za instrukcję.
Jeśli po instalacji zauważysz problemy z działaniem Shadow Defendera, to tak można to podobnie skonfigurować jak z Sandboxie czyli dodają plik/pliki wykonywalne do zakładki PowerApps w AppGuardzie.
Jak sprawdzałem najnowszą wersję Shadow Defendera z AppGuardem to żadnych wyjątków nie trzeba było dodawać.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !

Mam problem , otóż w nowym Comodo 6 , jest tak zwany wirtualny kiosk czyli wirtualna przestrzeń w , której odpalane są programy to taka rozbudowana piaskownica i właśnie , kiedy próbuję ją odpalić wszystko gaśnie i pojawia się niebieski ekran myślę że to AppGuard tak na to reaguje i nie pozwala się jej uruchomić jak sobie z tym poradzić ? :scratch

Może Oxy pomoże :scratch

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29872
Miasto
Trololololo
logi ??

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
OXYGEN THIEF napisał:

A własnie nie ma logów , klikam myszką na wirtualny kiosk i momentalnie gaśnie ekran , potem robi się niebieski z napisami twardy reset i tyle , podobnie było kiedy instalowałem jak pamiętasz backupy z konsolą odzyskiwania , w trakcie instalacji pierdut i żadnych logów :scratch

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29872
Miasto
Trololololo
to spróbuj dodać wszystkie pliki wykonywalne Comodo jakie są w folderze w którym to comodo jest zainstalowane do wykluczeń w AppGuardzie (zakładka Power Apps)

Do góry