Taką:Jaką byście polecili prostą zaporę, ale nadal aktualizowaną?
Joasiu mam pewien szacunek do Ciebie - jako do kobiety - bo zazwyczaj one unikają tematów oprogramowania. ( Choć znam naprawdę cyknięte dziewczyny, które świetne sobie radzą z softem).Eh, po pierwsze może to zabrzmi jak banał, ale kobieta zmienną jest... ....
Ok, więc nie jestem aż taka zmienna...
Wszyscy ciągle powtarzają Ci to samo.....Mam 8 GB RAM, dość dobry procesor, oraz jestem spokojna, zwłaszcza po odinstalowaniu z mojej dziesiątki zapory Comodo, bo stwierdziłam, że dwa programy typu HIPS, to trochę za dużo. Miałam tutaj jeszcze kiedyś SecureAPlus Premium, ale to było stanowczo za dużo- wówczas nie używałam jeszcze Emsisoft AntiMalware.
Pana posłuchałaś a nas masz gdzieś...Ok, założyłam temat na forum Pandy, ich spec napisał mi, że skanowanie normalnie trwa parę godzin... Napisałam mu, czym chronię lapka mojej Mamy, a on na to, że powinnam powyłączać inne programy zabezpieczające... Stwierdził, że nie należy mieć wielu programów do ochrony... Posłuchałam go i wyłączyłam ochronę HIPS oraz Viruscope w zaporze Comodo, przedtem w połowie wyłączyłam ochronę w Zemanie AntiLogger i wówczas skanowanie przyśpieszyło...
@Elvis odinstaluję zaporę Comodo i zainstaluję tamtą nakładkę na zaporę... Ponoć systemowa zapora jest dobra, ale lepiej działa z nakładką...
Edit: Ok, odinstalowałam zaporę Comodo i zrestartowałam laptopa... Później zainstaluję tamtą, polecaną przez Ciebie nakładkę...
Skanowanie przy użyciu Panda Dome Free rozpoczęło się od nowa...
Wyłączyłam WinPatrol... Nie wyłączę całkiem ochrony w Zemanie AntiLogger Beta, ani McShield.
Joasiu mam pewien szacunek do Ciebie - jako do kobiety - bo zazwyczaj one unikają tematów oprogramowania. ( Choć znam naprawdę cyknięte dziewczyny, które świetne sobie radzą z softem).
Jednak pytasz, szukasz porad, wszyscy Ci pomagają a Ty tak naprawdę chcesz potwierdzenia tego - że jest Ci to wszystko potrzebne...
Wszyscy ciągle powtarzają Ci to samo.....
Pana posłuchałaś a nas masz gdzieś...
Nie wiem jak inni ale ja się poddaję.... Więcej nie będę Cię przekonywać.
Jak to mówią "rób co chcesz - bo i tak zrobisz co chcesz"![]()
Używałem kiedyś z Emsisoft i fajnie działaly razem napewno lepiej mi się używało tego zestawu niż duetu comodo emsisoft. Jednak teraz wrócilem do zestawu Emsisoft +Pctools firewall ,ale on już nie jest aktualizowany. Fajnie też współpracowały emsisoft +glasswire ,ale już nie jest darmowy niestety ,a płatny jest zdecydowanie za drogiOk, założyłam temat na forum Pandy, ich spec napisał mi, że skanowanie normalnie trwa parę godzin... Napisałam mu, czym chronię lapka mojej Mamy, a on na to, że powinnam powyłączać inne programy zabezpieczające... Stwierdził, że nie należy mieć wielu programów do ochrony... Posłuchałam go i wyłączyłam ochronę HIPS oraz Viruscope w zaporze Comodo, przedtem w połowie wyłączyłam ochronę w Zemanie AntiLogger i wówczas skanowanie przyśpieszyło... Czy na lapku mojej Mamy powinnam zmienić zaporę na jakąś prostszą? Np. na Zone Alarm Free? Lub na coś co współpracuje z zaporą systemową jak Xvirus Firewall Personal? Jaką byście polecili prostą zaporę, ale nadal aktualizowaną? Aby nie miała ochrony pro-aktywnej, jak Comodo Firewall? By nie było więcej konfliktu z Pandą Dome Free?
Czy zapora ZoneAlarm Free jest warta uwagi?
Nie testowałam aż tylu paczek malware, co tamten youtuber, raz chciałam pobrać paczkę malware i ją niechcący otworzyłam... Potem na pewnym forum podałam logi z FRST, ale nie wykryło żadnej infekcji.
360by jakiś rok temu miałem na kompie z dwurdzeniowym c2d 3.16Ghz + 4GB ram i napewno miałem avire włączoną co do bitka nie jestem pewny i nic nie muliło .Chyba ,że coś pozmieniali w tym AV i zaczął mulic.@spamtrash jaki filmik sprawdzający możliwości 360 Total Security byś mi polecił? I warto zainteresować się tym antywirusem? Ponoć aby wykorzystać jego wszystkie silniki, w tym dodatkowe: Bitdefender i Avirę, należy mieć 8 GB RAM, oraz procesor czterordzeniowy, mam taki: Intel Core i3-4160, 3.6GHz, 3MB, czyli dwurdzeniowy. Nie testowałam aż tylu paczek malware, co tamten youtuber, raz chciałam pobrać paczkę malware i ją niechcący otworzyłam... Potem na pewnym forum podałam logi z FRST, ale nie wykryło żadnej infekcji.