Jakie lubimy filmy, seriale i jakie ostatnio oglądaliśmy...

A

Anonymous

Re: Jakie lubimy filmy, seriale i jakie ostatnio oglądaliśmy

"Poradnik pozytywnego myślenia"
(2012)
7516848.6.jpg

Poznajcie Pata. Pat ma pewną teorię – jego życie to film, który zakończy się happy endem, czyli powrotem jego byłej żony. Pat musi tylko spełnić kilka warunków: robić codziennie setki brzuszków, czytać więcej książek, biegać ubrany w worek na śmieci, żeby zgubić ostatnie zbędne kilogramy, ćwiczyć bycie miłym i dwa razy dziennie łykać kolorowe pastylki. (Fakt, że Pat spędził kilka lat w zakładzie dla psychicznie chorych nie jest chyba wielkim zaskoczeniem). Niestety nic nie układa się tak, jak powinno. Nikt nie chce rozmawiać z nim o Nikki, jego ukochane Orły przegrywają kolejne mecze, a ojciec twierdzi, że Pat przyniósł pecha drużynie. Na domiar złego za Patem łazi piękna, choć równie stuknięta jak on Tiffany, prześladuje go Kenny G, a nowy terapeuta sugeruje zdradę jako formę terapii! Pat nie przestaje jednak myśleć pozytywnie. Czy to wystarczy, by osiągnął swój cel?

Na podstawie powieści powstał scenariusz do filmu pod tym samym tytułem. Główne role zagrali Bradley Cooper (Pat) oraz Jennifer Lawrence (Tiffany). Partnerują im Robert De Niro (ojciec Pata) i Jacki Weaver (matka głównego bohatera). Wszyscy otrzymali za te role nominacje do Oscara, a sam film zebrał ich aż 8. Jennifer Lawrence została uhonorowana Złotym Globem i Oscarem.

polecam każdemu:) bardzo fajny , ciepły i dobry film :)
Jennifer Lawrence zagrała kapitalnie
...zresztą, tak jak pozostali :)

Lucca

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1277
Miasto
Kraków

jorn11 napisał:
"Poradnik pozytywnego myślenia"
(2012)
7516848.6.jpg

Poznajcie Pata. Pat ma pewną teorię – jego życie to film, który zakończy się happy endem, czyli powrotem jego byłej żony. Pat musi tylko spełnić kilka warunków: robić codziennie setki brzuszków, czytać więcej książek, biegać ubrany w worek na śmieci, żeby zgubić ostatnie zbędne kilogramy, ćwiczyć bycie miłym i dwa razy dziennie łykać kolorowe pastylki. (Fakt, że Pat spędził kilka lat w zakładzie dla psychicznie chorych nie jest chyba wielkim zaskoczeniem). Niestety nic nie układa się tak, jak powinno. Nikt nie chce rozmawiać z nim o Nikki, jego ukochane Orły przegrywają kolejne mecze, a ojciec twierdzi, że Pat przyniósł pecha drużynie. Na domiar złego za Patem łazi piękna, choć równie stuknięta jak on Tiffany, prześladuje go Kenny G, a nowy terapeuta sugeruje zdradę jako formę terapii! Pat nie przestaje jednak myśleć pozytywnie. Czy to wystarczy, by osiągnął swój cel?

Na podstawie powieści powstał scenariusz do filmu pod tym samym tytułem. Główne role zagrali Bradley Cooper (Pat) oraz Jennifer Lawrence (Tiffany). Partnerują im Robert De Niro (ojciec Pata) i Jacki Weaver (matka głównego bohatera). Wszyscy otrzymali za te role nominacje do Oscara, a sam film zebrał ich aż 8. Jennifer Lawrence została uhonorowana Złotym Globem i Oscarem.

polecam każdemu:) bardzo fajny , ciepły i dobry film :)
Jennifer Lawrence zagrała kapitalnie
...zresztą, tak jak pozostali :)

Bardzo się ciesze ,że podzielasz mój wybór i również polecasz ten film jak ja kiedyś :) :) :)

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Pozdrawiam :hippie :hippie

A

Anonymous

i1IFeHb.jpg

Matka, której 8-letni syn zaginął podczas katastrofy lotniczej, szuka pomocy u psychiatry. Podczas terapii dowiaduje się, że jej wspomnienia są tylko projekcją umysłu, a jej syn nigdy nie istniał. Kiedy spotyka mężczyznę podobnie doświadczonego przez los, utwierdza się w przekonaniu, że za zniknięciami dzieci kryje się tajemnica, którą wszyscy za wszelką cenę chcą zatuszować

A

Anonymous

2SBk78e.jpg

Spokojne życie Antoine (Thierry Neuvic) zostaje przewrócone do góry nogami, kiedy żona wyznaje, że ma romans z jego bliskim współpracownikiem. Małżonkowie podejmują decyzję o rozstaniu. Dla Antoine najtrudniejsza jest jednak rozłąka z trójką ukochanych dzieci. Powoli próbuje odnaleźć się w roli "niedzielnego tatusia" i zaakceptować fakt, że kontakt z dziećmi będzie ograniczał się do weekendowych spotkań. Przepełniony goryczą i nieufnością unika również bliższych relacji z kobietami, nie dając sobie szansy na nowy związek. Czy jednak los uśmiechnie się do Antoine i pozwoli mu na nowo odnaleźć radość życia?

A

Anonymous

Bullet to the Head (2012)

8kuonrw.png

Młody policjant (Sung Kang) poznaje doświadczonego płatnego zabójcę, jednego z najlepszych w branży, Jimmi’ego Bobo (Sylvester Stallone). Mężczyzn łączy wspólny wróg, który jest odpowiedzialny za morderstwo ich najlepszych kumpli. Egzotyczny duet jednoczy siły. Trop prowadzi od zniszczonych ulic Nowego Orleanu aż do najwyższych szczebli władzy Waszyngtonu.

Walter Hill popularny w latach 80 reżyser,powrócił typowym dla niego filmem czyli akcyjniak klasy B,nic szczególnego ale jak ktoś się bardzo nudzi to może luknąć.
Jedno trzeba przyznać : Sly mimo 67 lat na karku-fizycznie daje radę,wyżyłowany na maksa,widać,że daje z siebie wszystko na siłce :dziwak .

A

Anonymous

The Call (2013)

bprrRU4.png

Jordan Turner (Halle Berry) pracuje w centrum alarmowym dużego miasta odbierając telefony od osób dzwoniących pod numer 911. Pewnego dnia popełnia błąd, w wyniku którego ginie dziewczyna zamordowana przez psychopatę. Do czasu poradzenia sobie z poczuciem winy, zostaje oddelegowana do szkolenia nowych pracowników centrum. Kiedy przy stanowisku operatora demonstruje działanie systemu odbierania zgłoszeń, dzwoni Casey (Abigail Breslin), znajdująca się w bagażniku auta porywacza (Michael Eklund). Jordan przejmuje rozmowę i robi wszystko, aby ratować dziewczynę.

Powiem tak : w zalewie przeciętniactwa-nareszcie loox elegancki thriller :ok Emocje od początku do końca i psychol jakich mało w roli głównej :dziwak. Z czystym sercem polecam.

A

Anonymous

The Colony (2013)

f2PSmYI.jpg

Akcja filmu rozgrywa się w przyszłości po nadejściu kolejnego zlodowacenia. Ci, którzy przetrwali, żyją pod ziemią w społecznościach pogrążonych w chaosie przemocy i nagminnego kanibalizmu zrodzonego z braku żywności.

Mi się podobał :ok .Uwielbiam takie postapokaliptyczne filmy dziejące się zimą + dawno nie widziany (przynajmniej przeze mnie) Bill Paxton.

mayszka1

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Radlin

Polecam najnowszy film Woody Allena, świetny i inteligentny film wart obejrzenia.

Gra aktorska Cate Blanchett po prostu genialna :ok

A

Anonymous

mayszka1 napisał:
Polecam najnowszy film Woody Allena, świetny i inteligentny film wart obejrzenia.

Gra aktorska Cate Blanchett po prostu genialna :ok
Mayszka-czy to jest film o materialistkach ??
Tak wyczytałem na filmweb w temacie :

obrzydliwe materialistki ... takie są kobiety ? ... dołujący film

Jeśli tak...to film nie dla mnie :nea ponieważ nie zgadzam się z tym przemyśleniem :
Mężczyzna przynosi mięso - kobieta rodzi dzieci. Przez tysiąclecia nic się nie zmieniło. Dlatego mężczyzn pociągają piękne kobiety dające nadzieję na piękne i zdrowe dzieci, a kobiety szukają bogatych, którzy im i ich dzieciom zapewnią odpowiednią przyszłość. Nie wiem co w tym takiego odkrywczego

Ja wolę : piękną i bogatą która będzie przynosiła mi mięso...a ja będę siedział na bazie i wychowywał dzieci :szydera

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Detektyw Monk

152568.1.jpg

Polecam serial kryminalny - komedię Detektyw Monk ("Monk")

Serial o rozpracowywaniu zagadek kryminalnych przez "zafobionego" i przeżywającego traumę życiową po stracie ukochanej żony Monka. Genialne kreacje szeregu aktorów: znanego z "Milczenia Owiec" Teda Levine; Bitty Schram; zastąpionej z powodzeniem przez Traylor Howard; komicznego lizusa granego przez Jasona Gray-Stanford oraz oczywiście pierwszoplanowej gwiazdy, w wielu odcinkach pokazującego swoje wysokie umiejętności aktorskie - Tony'ego Shalhouba.

Oglądam to regularnie co kilka lat, zawsze bawi.

A

Anonymous

"The Great Gatsby (2013)

JAbjwiT.jpg

Adaptacja klasycznej powieści F. Scott Fitzgeralda, nazywanego kronikarzem epoki jazzu, opowiada o niespełnionej miłości parweniusza do kobiety z wyższej sfery. Młody makler giełdowy, Nick Carraway (Tobey Maguire) przybywa do Nowego Jorku i zamieszkuje blisko milionera Jay'a Gatsby'ego (Leonardo DiCaprio). Mężczyzna jest zafascynowany Gatsbym i jego wystawnym stylem życia. Wkrótce dowiaduje się, że jest on od lat zakochany w Daisy (Carey Mulligan), która czuje się nieszczęśliwa w swoim małżeństwie z Tomem Buchananem (Joel Edgerton). Nick staje się świadkiem obsesji i marzeń swoich przyjaciół zniszczonych przez pogoń za pieniędzmi i próbą spełnienia amerykańskiego snu.

Nie oglądałem,pierwowzoru z Robertem Redfordem,więc trudno mi porównywać.Jednak współczesna wersja nie przypadła mi do gustu.Film : przerysowany,wydumany,męczący.Od strony wizualnej : prawdziwy majstersztyk :yes master podobnie ścieżka dźwiękowa-znakomita.Ale to za mało,żeby przykryć wady koncepcji reżysera i scenarzysty.
Co do Boskiego Leo...to ewidentnie jest w swoim prime (formie życia).Ale z drugiej strony cóż się dziwić...skoro od młodości zasypiał (i nie tylko :jezyk) przy takich samiczkach jak : Gisele Bündchen,Bar Refaeli a ostatnio Toni Garrn to w formie życia można być do końca życia :szydera .

A

Anonymous

Akurat sprawę dla reportera nie oglądam. Ogląda moja żona. Przez przypadek zobaczyłem ten materiał. Normalnie płakać mi się chciało.. Jej słowa:
Ja ich wychowuję w nędzy, ale na obywateli.

Nasze państwo za to sprawdza się tutaj:

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648

Tajemnice Piramid - (2010)

Autor dokumentu spędził 6 lat na historycznym śledztwie, podczas którego zebrał opinie egiptologów, techników i innych specjalistów. Odwiedził nie tylko Egipt, ale także Meksyk, Chiny i Peru. Wnioski, które wyciągnął stawiają w nowym świetle wszelką wiedzę, którą ludzkość posiadała do tej porty na temat egipskich piramid.

Bardzo ciekawy film o wielkiej piramidzie w gizie, innych starożytnych budowlach, katedrze w strasburgu, piramidzie w luwrze i nie tylko. Gdzie wszystkie fakty są ignorowane. A fakty są oszałamiające, zawarte są w niej między innymi: liczba pi, fi a nawet prędkość światła. A to dopiero początek. Autor bardzo fajnie to pokazuje na przykładach i obliczeniach. Pada nawet słowo "tajne bractwa", gdzie wszystko jest tajemnicą i tak ma pozostać. Kawał dobrej roboty.

Wciąż mnie zastanawia kim był "informator" że miał aż tak wielką wiedze na temat tego wszystkiego.

Lucca

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1277
Miasto
Kraków

The Top 5 Underrated Sci-Fi Movie Masterpieces

Niedoceniane filmy science fiction wszech czasów

ranking w.g

Lucca

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1277
Miasto
Kraków

Ranking 10 najlepszych teledysków animowanych w 2012 r.

Muszę przyznać ,że niektóre z nich oglądałam i słuchałam z wielka przyjemnością a niektóre to ............hm hm ?

:hippie

Do góry