kamil10506
Bardzo aktywny
- Reakcje/Polubienia
- 0
alex1155 napisał:A ja załuje,że nikt nie przeprowadza pożadnych testów na false positiveKaspersky, Comodo i Ikarus byliby niechlubnymi mistrzami
Zdecydowanie. A to tez wazny aspekt.
Ktoś tu ciekawie madrze i napisał porównując przykłady Kis, F secure i Aviry . Zgadzam sie w stu procentach. Bo co z tego,ze Mcafee czy Avira nawykrywaja wiekszośc zagrozen, skoro po uruchomieniu reszty zlosliwych plikow praktycznie kazdy jest przepuszczany (ale producenci uparcie twierdza ,ze te softy maja bardzo dobra heurystykę). Nie wierze![]()
Z drugiej strony kazdy soft jest testowany na okreslonej ilosci sampli i zaden test nie jest calkowicie miarodajny. Da sie obejśc heurystyke ustawiona na maxa Kasperskiego, ale dokładnie mozna to samo zrobić z kazdym innym programem.
PS. wiekszosc uzytkownikow nie zmienia ustawien domyslnych.
. Jak się im nudzi niech skanują, jak nie mają nic innego do roboty, nie bronię im tego, ale rusza mnie to,że dyskwalifikują program przez to,że nie wykrywa przy skanie metodą, która jest przestarzała
polak900 napisał:o eseta a czemu nie masz kasperskiego? co się stało?
a Ty polak powiedź, czemu Ty wiecznie używasz DWPF byku81 napisał:A po co ty Likwis używasz wogóle programu zabezpieczającego?
Ja jakbym miał taką wiedze na temat bezpieczeństwa jak ty to bym nie używał!
Idź lepiej poskanuj paczki , następnie na jej podstawie wydaj opinie, i ocen program na Dp jaki on jest . To będzie bardzo profesjonalne i fachowe podejście