Prośba o wybór zabezpieczenia.

daria15

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Usunęłam z "Guarded Apps" dwa dodane tam procesy flasha i już nic się nie zacina :yahoo .
Dziękuję bardzo za pomoc :dziękuję !

A

Anonymous

Dziewczynko jak usunęłaś flasha z ochrony w AG to instalnij sobie dodatkowo ten sofcik EMET 5.Tutaj masz linka:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
I dodaj do ochrony (oprócz flasha) : przeglądarki,playery,komunikatory,czytniki PDF.
To narzędzie skutecznie chroni przed exploitami.
Wiesz...nasze Forum bardzo pryncypialnie podchodzi do tematu zabezpieczeń,nie bez kozery w sieci jesteśmy określani : "polskimi wilderssami" :szydera .

daria15

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Witam !
A w jaki sposób mam dodać aplikacje do tego EMET-a ?

A

Anonymous

daria15 napisał:
Witam !
A w jaki sposób mam dodać aplikacje do tego EMET-a ?
Z tego co pamiętam, to w folderze instalacyjnym EMET-a jest plik o nazwie ALL.xml, który możesz zaimportować do programu - w nim zawarte są reguły dla większości aplikacji, które powinny być zabezpieczone przez EMET.

A

Anonymous

Tak jak mówi Ktosiu,Dziewczynko...albo : po otworzeniu głównego okna programu u góry masz zakładkę Add Application-klikasz...i dodajesz sobie co chcesz :klawik. .
W : All , Memory , ROP , Other-zafajkuj sobie wszystko...ale tylko w dodanych przez siebie aplikacjach.

mavio

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
11
W związku z planowana instalacją programu AppGuard proszę o pomoc w wyborze zabezpieczenia na mój leciwy komp, który służy głównie do typowych, domowych zastosowań, w tym również do bankowości internetowej (amd 3000+, x64,2 GB RAM, Windows 7)
Obecnie mam :
NoVirusThanks EXE Radar PRO
Norton Internet Security
Zemana Antilogger
HitmanPro.Alert
i skanery na żądanie: Emisoft Anti-Malware/MBAM Pro

Rycho

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5075
Myślę że warto pomyśleć o dołożeniu pamięci RAM może nawet ze 4 Gb ( kwestia kalkulacji cenowej). Skoro masz procesor na x64 . Wtedy możesz spokojnie dokładać nowe zabawki :)

mavio

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
11
Rycho napisał:
Myślę że warto pomyśleć o dołożeniu pamięci RAM może nawet ze 4 Gb ( kwestia kalkulacji cenowej). Skoro masz procesor na x64 . Wtedy możesz spokojnie dokładać nowe zabawki :)
niestety nie mam juz miejsca na dodatkowy ram (mam 4x512), zresztą mam socket 939 i nie bardzo już mi się kalkuluje coś w nim wymieniać

A

Anonymous

Mavio : HitmanPro.Alert-won,Zemana Antilogger-won.I zostawić NIS+AG ewentualnie AG+EXE Radar PRO.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30025
Miasto
Trololololo
Securitas napisał:
a moze AG + Panda Cloud + MBAM premium?
a ja bym właśnie taki zestawik polecił jak Securitas tylko że ten MBAM jako skaner.Dobrze ustawić AppGuarda + lekka, skuteczna i darmowa panda + raz na tydzień czy dwa skan Malwarebytes darmowym tak dla sprawdzenia.

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
53435
Norton i AG + ustawienia Locked Down i biedzie cacy.. Ja już jadę rok czasu na takim zabezpieczeniu i komp jest czysty..pozdrawiam..

Do góry