Rozmowy o polityce - dyskusja, polemika, poglądy opinie

Status
Zamknięty.

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Rońda zrezygnował panowie, przyznając się jaki z niego człowiek był, szkoda gościa:)
Myślę, że to odejście rozwiązuje kwestie w sprawie zamachu.

A

Anonymous

Nikt nie twierdzi, że się zna. :) Nikt nie próbuje Was na siłę przekonać do swojego zdania.
Po prostu wystarczy porównać jak potraktowano katastrofę nad chociażby Lockerbie a jak naszą..Jest taka skala hmm tzw. "zaniedbań", "zbiegów okoliczności" itp., że przynajmniej u mnie budzi to poważne wątpliwości..
Po Smoleńsku były dwie katastrofy Tupolewów. Jeden rozbił się w lesie (czyli ściął więcej niż jedną niemierzalną brzozę). W żadnej nie było takiej skali zniszczeń i w żadnej nie wszyscy zginęli. Poza tym była to władza NASZEGO kraju.
Gdyby wrak był u nas, gdybyśmy dysponowali czarnymi skrzynkami, gdyby u nas przeprowadzono badania, wtedy być może, uwierzyłbym w choć część "raportu Millera". A tak...
Tak jak się spodziewałem żaden z "adwersarzy" chociaż jednym zdaniem nie odniósł się do moich wcześniejszych pytań i wątpliwości. Jestem prostym człowiekiem. Widzę dwie rzeczy, sprawy to je porównuję i wybieram co mi bardziej pasuje. Być może jestem w błędzie. Być może ktoś mnie z błędu wyprowadzi. Może macie jakieś informacje, o których nie słyszałem?
Na wyśmiewanie, inwektywy itp. przestałem reagować. Bo w 2010r. śmiało się 99% teraz tych wyśmiewających zostało ze 30%. :D Ludzie w końcu przestają wierzyć w wierutne bzdury, które są przedstawiane jako prawda objawiona.
:hippie

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Prawdę powiedział, za nim pójdą inni
Macierewicz niszczy kolejne osoby.
Moich reprezentantów? Waszych ?
Nie dziel ludzi tyko dlatego że mają inne poglądy polityczne, które nie pasują do twojego światopoglądu.

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Tylko żaden nie leciał do góry nogami i gwałtownie nie przyspieszał przed przeszkodą
Ale to i tak Cię nie przekona

Z zaniedbaniami się zgodzę, bo to typowa nasza wada, zawsze jak coś robione to mało profesjonalnie, ale za to dużo jątrzenia jednych na drugich

A

Anonymous

polak- co Ty gadasz za głupoty? Jakie dzielenie ludzi? Macie inne zdanie? Trudno. Może zamiast pisać bzdury GW i TVN o "dzieleniu ludzi i podpalaniu Polski", przedstawiłbyś jakieś KONKRETY dotyczące sprawy?

A

Anonymous

Jestem inżynierem. Wytłumacz mi jak możesz lecieć do góry nogami i gwałtownie przyspieszać? Bardzo mnie to interesuje. :klawik.

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
viper218 napisał:
polak- co Ty gadasz za głupoty? Jakie dzielenie ludzi? Macie inne zdanie? Trudno. Może zamiast pisać bzdury GW i TVN o "dzieleniu ludzi i podpalaniu Polski", przedstawiłbyś jakieś KONKRETY dotyczące sprawy?

Konkrety są takie jak napisałeś , a teraz zajmij się swoimi prawdo mówiącymi gazetami
Konkrety masz je w moich ostatnich postach
Ty nie podałeś żadnego. Podpierasz się TVN i GW, bo mają co innego do powiedzenia, niezgodnego z twoim światopoglądem

To nie jest dzielenie

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
viper218 napisał:
Jestem inżynierem. Wytłumacz mi jak możesz lecieć do góry nogami i gwałtownie przyspieszać? Bardzo mnie to interesuje. :klawik.

Jak się zorientowali że są za nisko poniżej 100 m to jak wiesz gwałtownie przyspieszali (zaczęli odchodzi na drugi krąg), i trafili na parę drzew które osłabiły skrzydło, a następnie na kolejne grubsze, które odcieło skrzydło i samolotu przy takiej prędkości stracił stateczność i odwrócił się

Wiesz nie trzeba być inżynierem żeby tego nie wiedzieć.

A

Anonymous

Nie dzielę ze względu na poglądy polityczne osoby w dyskusji na forum.
Same się dzielą. Mimo że nie jesteśmy politykami, wchodzimy w podział który politycy zrobili.
A im w to graj.
Zastanawiałeś się dlaczego tak a nie inaczej poszło zaraz po katastrofie?
W sobotę we wczesnych godzinach porannych na portalu Wprost 24.pl opublikowano wywiad z generałem Sławomirem Petelickim, twórcą GROM i członkiem Zespołu Ekspertów Niezależnych. Petelicki mówił w nim m.in o zaniechaniach rządu, które doprowadziły do katastrofy smoleńskiej. Po kilku godzinach wywiad z nim został jednak usunięty ze stron Wprost24.pl

- Byłem jeszcze umówiony z dziennikarzami na ustalenia dotyczące zdjęć. Nagle dostałem telefon, że przynajmniej do poniedziałku nic z tego, bo wywiad został usunięty- mówi "Rz" gen. Sławomir Petelicki.

Były szef GROM w rozmowie z Wprost24.pl ujawnił również, że tuż po katastrofie smoleńskiej czołowi politycy PO otrzymali esemesy z instrukcją na temat tego, jak mają się wypowiadać na temat katastrofy. Mieli mówić, że katastrofę spowodowali piloci, którzy zeszli we mgle poniżej 100 metrów. "Do ustalenia pozostaje, kto ich do tego skłonił".
Podejrzewam, że właśnie wypowiedź o esemesach powstałych w trójkącie Donald Tusk - Tomasz Arabski - Paweł Graś kogoś bardzo zabolała. Do tego stopnia, że zadecydowano o usunięciu wywiadu - mówi "Rz" gen. Petelicki. I dodaje, że według jego wiedzy na skasowanie ze stron internetowych Wprost 24.pl rozmowy z Petelickim miał naciskać, choć formalnie nie kieruje portalem, naczelny tygodnika "Wprost" Tomasz Lis.- To jest właśnie "lisia wolność słowa"- komentuje gen. Sławomir Petelicki

A

Anonymous

slawektor napisał:
Prof. Rońda powiedział głupstwo i zrezygnował. Ilu z Waszych reprezentantów zrobiło to samo?
No właśnie...Ilu ??
Nikt nie zrezygnował...a robili rzeczy haniebne.
Co tu dużo szukać....a chociażby mój ulubieniec...absolwent Technikum Mechnizacji Rolnictwa w Praczach ul.Stabłowicka 148 (możecie dojechać z Jana Pawła II autobusem 103....gdyby ktoś nie wiedział :szydera ) czyli
Zbysio Chlebowski-kiedyś czwarta osoba w państwie i chłopiec na posługi Tuska :yes master .

Przepychał po północy na cmentarzach wiejskich z wrocławskimi gangsterami,ustawy sejmowe...za "drobną" gratyfikacją pieniężną

I z tego co pamiętam...jedyną oznaką przyznania się do winy było to,że : spocił się jak świnia podczas konferencji prasowej :szydera

A

Anonymous

polak900- Napisz mi proszę jak możesz uderzyć w przeszkodę (brzoza), obrócić się, lecieć "do góry nogami" i przyspieszać? Tego mnie na studiach nie uczyli.
Owszem podałem fakty. Wrak jest w Rosji, czarne skrzynki są w Rosji, zeznania ŚP Remigiusza Musia są w prokuraturze, na wyświetlaczu detektora pojawił się napis TNT (też mówiła o tym prokuratura), Rosjanie niszczyli wrak (są filmy), wrak leżał kawał czasu na ziemi bez przykrycia wystawiony na działanie czynników atmosferycznych (również filmy, zdjęcia).
Teraz podaj choć 1 fakt, który Ty przedstawiłeś. :klawik.
Oprócz tego jesteś wizjonerem, bo wiesz lepiej od prokuratury i komisji co robili w samolocie jak zeszli poniżej 100m. Gratulacje.
A teraz jeszcze napisz na temat badań tego Duńczyka, któremu wyszło (według danych z komisji Millera), że samolot po stracie tego kawałka skrzydła (kawałka, nie całego skrzydła) nie miał prawa się odwrócić. Też jestem tego ciekaw.

A

Anonymous

polak900 napisał:
Jak się zorientowali że są za nisko poniżej 100 m to jak wiesz gwałtownie przyspieszali (zaczęli odchodzi na drugi krąg), i trafili na parę drzew które osłabiły skrzydło, a następnie na kolejne grubsze, które odcieło skrzydło i samolotu przy takiej prędkości stracił stateczność i odwrócił się
Polak-po co wypisujesz takie idiotyzmy :eek: ? Nie wstyd Ci ?? Nie było by mądrzej zająć się czymś innym,zamiast siać tutaj wrogą propagandę ? Nie wiem...kiedyś byłeś z Warszawy ( a teraz Wasz Gieniu pisze,że jesteś z : Łodzi :dziwak )-może lepiej podjedź pod Miasteczko Wilanów...i tam spróbuj agitować ??
Nas nie zmienisz-mamy już ukształtowane kręgosłupy : moralne i polityczne :hippie

A

Anonymous

Jak to nie dzielicie jak dzielicie. Mi jarek, donek,rychu, radek, antek czy inny rońda lata koło ptaka. Bo dla mnie to jedna i ta sama banda oszołomów. A Wy odrazu wrzucacie mnie od któregoś z obozów tych głupków.
Bardzo proszę tak nie robić, bo sobie tego nie życzę :szydera.

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Nie ośmieszaj, się jak jesteś inżynierem, do książki i poczytaj po co są samolotowi skrzydła oi co się dzieje jak jedno traci.
Pozdrowienia

Status
Zamknięty.
Do góry