Tak już sobie poradziłam, ale najwyraźniej jest coś wspólnego dla wszystkich profili, bo nie zlikwidowało to błędu
Ogólnie to podczas instalacji tego portable zaznaczyłam opcję uruchom Slimjet, ale się nie uruchomił. Więc poszłam do folderu SlimjetPortable -> App -> Slimjet64 i tam uruchomiłam plik slimjet.exe. Otworzył się Slimjet na starym profilu. Zamknęłam go więc i zamiast tego uruchomiłam plik SlimjetPotable.exe znajdujący się bezpośrednio w folderze SlimjetPortable. Wtedy wreszcie uruchomił się nowy i czysty,
Ale nie wiem już, co miałabym jeszcze odznaczyć, żeby nie było tych podpowiedzi. Mam tak:Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Zadziwiło mnie również, że nie można jednocześnie uruchomić wersji instalacyjnej i Portable... Przecież powinny działać jak odrębne programy. Nic z tego nie rozumiem :/
Dziękuję, sprawdzę to
@Edycja:
Niestety, na nowym profilu też mam te podpowiedzi wyszukiwania
Chyba jednak będzie potrzebna reinstalacja![]()
Tak już sobie poradziłam, ale najwyraźniej jest coś wspólnego dla wszystkich profili, bo nie zlikwidowało to błędu
Ustawione (odhaczone) masz dobrze. Zauważ, że sugerowane podpowiedzi opierają się jedynie na Twoich zakładkach i historii przeglądania. Jedyne, co możesz zrobić to ograniczyć liczbę podpowiedzi w Ustawieniach (Zaawansowane) do 5 (liczba minimalna). Oczywiście możesz wpisać w pasek adresu chrome://flags lub slimjet://flags w pole wyszukiwania wpisać "suggestions" i wynikach wszystkie wyłączyć oprócz 1 czy 2 - (pierwszych, eksperymentalnych, teoretycznie służących do wyłączania podpowiedzi), które trzeba włączyć. Uprzedzam jednak, że nic Ci to jednak nie da, bo nie zadziałają.Wtedy wreszcie uruchomił się nowy i czysty, ale wyszukiwanie nadal jest z podpowiedziami, więc i tak coś się musi mieszać, albo jednak ja coś źle ustawiam.
Ale nie wiem już, co miałabym jeszcze odznaczyć, żeby nie było tych podpowiedzi. Mam tak:Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
@ZenoProblem w tym, że mam dużo własnych wyszukiwarek, bo dodałam też zakładki ze słowami kluczowymi (skoro nie ma możliwości dodania tych słów bezpośrednio do zakładek) i teraz ręczne edytowanie i kopiowanie każdej z nich po kolei, a następnie wklejanie na nowym profilu będzie bardzo uciążliwe. Nie znalazłam opcji exportu wyszukiwarek ani dodatku, który oferowałby taką funkcjonalność. Nie udało mi się również znaleźć w profilu pliku, w którym te wyszukiwarki są zapisane. Jak mam je przenieść?
Mam również pytanie dotyczące ciasteczek. CCleaner w ogóle nie widzi Slimjeta, a czyszczenie wbudowane w przeglądarkę wyrzuca wszystkie ciasteczka jak leci i nie można sobie zachować wybranych. Czy do tego też trzeba instalować jakieś rozszerzenie?
Mi raczej chodziło o jakąś wygodną możliwość czyszczenia 1 kliknięciem z pominięciem wybranych ciastek
No dobrze, ale będę musiała te długie i skomplikowane polecenia wpisywać za każdym razem podczas czyszczenia, czy program już to zapamięta? Bo jak na coś, co miałabym robić codziennie i czasem 2 x dziennie, to brzmi jak dużo wpisywania i dużo klikania. Nawet jeśli sobie zanotuję gdzieś to polecenie, to i tak będę musiała otwierać notatnik, kopiować, wklejać i zamykać notatnik - za dużo zachoduJeśli można to w tym programie zautomatyzować, to chętnie go zainstaluję