Windows 10 Final -informacje, pytania, porady, odpowiedzi

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Re: Windows 10 Final - pytania, porady, odpowiedzi

Panowie w sumie miło, że się dogadaliście. :) Z mojego jednak punktu widzenia nadal jest rozdźwięk między waszymi opiniami a filmikem Emmersa. A może tylko ja was nie rozumiem... :scratch Bo stwierdzenie, że system został "aktywowany a niezweryfikowany" brzmi dziwnie... :facepalm
Kiedyś było tak, że jak się dało aktywować system (różne były metody online, telefonicznie itp., z tego co pamiętam nawet były sposoby żeby aktywować "kulawe" wersje systemu), to w Panelu sterowania w zakładce System pojawiał napis że system został aktywowany i pojawiał się identyfikator produktu. Oznaczało to, że - mówiąc kolokwialnie - Redmont uważa Cię za legalnego użytkownika. W przeciwnym wypadku w prawym dolnym rogu pulpitu wywalało jak nic napis: "Ta kopia systemu nie jest legalana. Kompilacja coś tam, coś tam". Nie sądzę by coś się zmieniło w tym względzie.
W filmie Emmersa niczego takiego nie zauważyłem... Więc jak to jest z tą aktywacją a brakiem weryfikacji? Bo póki co koncepcje odpowiedzi są mało spójne. :hi

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12475
Miasto
Somewhere over the rainbow.

zeno06 napisał:
Panowie w sumie miło, że się dogadaliście. :) Z mojego jednak punktu widzenia nadal jest rozdźwięk między waszymi opiniami a filmikem Emmersa. A może tylko ja was nie rozumiem... :scratch Bo stwierdzenie, że system został "aktywowany a niezweryfikowany" brzmi dziwnie... :facepalm
Kiedyś było tak, że jak się dało aktywować system (różne były metody online, telefonicznie itp., z tego co pamiętam nawet były sposoby żeby aktywować "kulawe" wersje systemu), to w Panelu sterowania w zakładce System pojawiał napis że system został aktywowany i pojawiał się identyfikator produktu. Oznaczało to, że - mówiąc kolokwialnie - Redmont uważa Cię za legalnego użytkownika. W przeciwnym wypadku w prawym dolnym rogu pulpitu wywalało jak nic napis: "Ta kopia systemu nie jest legalana. Kompilacja coś tam, coś tam". Nie sądzę by coś się zmieniło w tym względzie.
W filmie Emmersa niczego takiego nie zauważyłem... Więc jak to jest z tą aktywacją a brakiem weryfikacji? Bo póki co koncepcje odpowiedzi są mało spójne. :hi

Ja to widzę tak, że masz pirata i nie wiesz jak to się dla Ciebie skończy. My sobie tu luźno dyskutujemy ale nikogo za bardzo nie obchodzi ta sprawa a Ty coś się za bardzo w to wciągasz
policjant.gif

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583

Dobre Al. :zaciesz :ok
Ale tym błyskotliwym pudłem tak łatwo się nie wykpisz. Pracuj lepiej nad rzeczową odpowiedzią, bo mój analityczny umysł wciąż cierpi. :eek:
Dasz radę, wierzę w Ciebie i czekam. :klawik.
Ps. Gratulacje dla pupili za wczorajszą grę i jeszcze lepszy wynik. :piwko

A

Anonymous

zeno06 napisał:
jak ktoś zaktualizował piracka 7 - demke to ma 10 tkę aktywowaną ... nie różniąca się niczym od 10 tek aktywowanych po aktualizacjach z systemów oryginalnych
poza świadomością że zdobyło się ją nieuczciwie oczywiście :lanie
:p
aby była jasność, nikt z nas takiego procederu nie popiera :guma

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583

Aha...
Czyli by wychodziło na to, że MS pozwala na aktualizację wszystkim - byleby tylko wersja systemu się zgadzała i aktywuje wszystkie kopie. Weryfikuje wszystkich, ale o wynikach tej weryfikacji nie informuje już zainteresowanych, tylko zachowuje dla siebie... Ergo: na razie Redmond gromadzi dane, a za 1,5 roku okaże się co z nimi zrobi...
Dobrze kumam? :scratch

A

Anonymous

Nie wiem do końca jak z tym jest, ale wydaje mi się, że nic z tym nie zrobi
7 demka nawet "lewo" aktywowana jest ...aktywowana, wiec z punktu widzenia samej aktualizacji do 10 tki
system jest traktowany jako aktywowany i legalny, z tym że zdobyty w nielegalny sposób , i tu jego "nielegalność"

A

Anonymous

zeno06 napisał:
Ergo: na razie Redmond gromadzi dane, a za 1,5 roku okaże się co z nimi zrobi...
Zeno aleś się zrobił marudny :dziwak jak kobieta podczas ......
Co Cię Redmond obchodzi ?? W 39 nas napadli i nikt sie nie przejmował a teraz będą systemy sprawdzali :szydera ?
No proszę Cię.

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583

Dzięki jorn za info. :dziękuję
Oczywiście nie popieramy żadnych procederów. Pytam bo mnie zabolało (i tu Cię Al trochę naprowadzę :dziwak ), że MS odszedł od koncepcji aktualizacji legalnych XP czy Visty do 10. Obiecanki cacanki. :lanie Nie wiem tylko (bo temat śledzę z doskoku), kto dał ciała: MS czy media?, a ja już obiecałem mamuśce, że jej zaktualizuję do najnowszego. Zastanawiałem się nad furtką...
Hornet - wiesz z tymi rzeczami nie ma żartów... Sankcje gorsze niż za rozbój. :facepalm Olewać to mogę info jakie zbierają ci w ciemnych okularkach :guma nt. kto i co ogląda na Red... :zawsty

A

Anonymous

zeno06 napisał:
wiesz z tymi rzeczami nie ma żartów... Sankcje gorsze niż za rozbój.
Ktoś Ci nieźle w główce namieszał.Bujaj dalej w obłokach :zaciesz .

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12475
Miasto
Somewhere over the rainbow.

Zeno MS nigdy nie zapowiedział, że XP czy Vista dostaną aktualizację do 10. Już w 2014 roku było jasno powiedziane, że te systemy nie dostaną. Teraz wyskakuj z "4 stówek" bo jak zapowiedziałeś aktualizację to trzeba ponieść konsekwencje. :zaciesz

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
632
Miasto
okolice internetu

A swoją drogą co jak co, ale teorie spiskowe mają się na tym forum najlepiej :D

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583

Dobra... - masz mnie - z rozbojem trochę przesadziłem. :klawik.
Ale poza tym:
Art. 278 kk
§ 1. Kto zabiera w celu przywłaszczenia cudzą rzecz ruchomą,
podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto bez zgody osoby uprawnionej uzyskuje cudzy program komputerowy w celu osiągnięcia korzyści majątkowej.
§ 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
Nie brzmi zachęcajaco.... co Hornet?
Al- ale taki newsy sam widziałem jeszcze na początku tego roku. Mam jeszcze inna koncepcję - wyszukam mamie walizkę opinii, że Linux jest dużo lepszy niż Winda i w dodatku sam w nią uwierzę, tym bardziej że jeszcze nie przeszedłem na 10. :)

A

Anonymous

zeno06 napisał:
Dobra... - masz mnie - z rozbojem trochę przesadziłem. :klawik.
Ale poza tym:
Art. 278 kk
§ 2. Tej samej karze podlega, kto bez zgody osoby uprawnionej uzyskuje cudzy program komputerowy w celu osiągnięcia korzyści majątkowej.
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
Al- ale taki newsy sam widziałem jeszcze na początku tego roku. Mam jeszcze inna koncepcję - wyszukam mamie walizkę opinii, że Linux jest dużo lepszy niż Winda i w dodatku sam w nią uwierzę, tym bardziej że jeszcze nie przeszedłem na 10. :)
1.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
2

3

4

:ok
"problem" zniknie w oka mgnieniu :hio

A

Anonymous

zeno06 napisał:
Ale poza tym:
Art. 278 kk
Ale bredzisz Zeno-amerykanie będą wynajmowali kancelarię prawniczą w Polsce i ścigali Cię za lewy system :szydera .
Idź na spacer.

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583

Hornet napisał:
Ale bredzisz Zeno-amerykanie będą wynajmowali kancelarię prawniczą w Polsce i ścigali Cię za lewy system :szydera .
Idź na spacer.
Teraz Ty bredzisz :nea - nie muszą - jest Microsoft Sp. z o.o., Al. Jerozolimskie 195 A. Wystarczy, że oni zgłoszą do prokuratury lub na policję zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przest., a dalej nie musza już nic, bo sprawa jest ścigana z urzędu i przejmują ją organy ścigania... Przy ich kasie odszkodowanie mogą mieć gdzieś, ale funkcja prewencyjna takich działań jest na wagę złota.

Do góry