Windows 8

HrabiaDracula

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Miasto
z klawiatury
Kurcze faktycznie winda 8 ma podrożeć sporo od lutego ciekawe tylko czy tak się stanie. Więc trzeba się śpieszyć, faktycznie te 129zł to nie tak dużo.

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Emmers napisał:
senior38 napisał:
Asystenta pobrałem już wcześniej,ale nie chce się uruchomić.
Czy twój komputer i procesor spełniają minimalne wymagania dla systemu Windows 8 ? Mam stary komputer z procesorem Pentium 4 na socket 478 (2.4 GHz), pamięcią 1 GB (DDR-400) z oryginalnym XP Pro i na nim nie da się uruchomić aktualizacji do Windows 8 z powodu niekompatybilności sprzętu. Również jeden z moich kolegów próbował uruchomić asystenta na nieoryginalnym (ściągniętym z torrentów) Windows XP Pro i niestety asystent w chwilę o uruchomieniu zakończył działanie, ponieważ już na początku weryfikowana jest autentyczność klucza Windows XP.
Asystent może się nie uruchomić i na oryginalnym systemie jeśli z jakiegoś powodu zostało w systemie uszkodzone sprawdzanie autentyczności . Ten problem występuje, jeśli plik Wpa.dbl jest ustawiony jako tylko do odczytu. Na przykład plik Wpa.dbl został przywrócony z dysku instalacyjnego podczas weryfikacji plików poleceniem sfc/scannow. Można spróbować zmienić atrybut pliku Wpa.dbl np, Total Commanderem, albo aktywować ponownie system używając polecenia :%WINDIR%\system32\oobe\msoobe /a i wpisując podczas aktywacji właściwy dla systemu klucz produktu ze stickera , bądź z dokumentacji komputera czy zakupionego XP.
Czy wystarczy taki system XP orginał.
g9mH0Ye.png

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Moim zdaniem komputer jest w porządku i system również. Czy mógłbyś mi udostępnić zdalnie komputer żeby zbadać przyczynę tego, że asystent aktualizacji się nie uruchamia ? Może mógłbym ci pomóc rozwiązać ten problem...

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Emmers napisał:
Moim zdaniem komputer jest w porządku i system również. Czy mógłbyś mi udostępnić zdalnie komputer żeby zbadać przyczynę tego, że asystent aktualizacji się nie uruchamia ? Może mógłbym ci pomóc rozwiązać ten problem...
Kod na PW przesłany.Proszę o sprawdzenie tego problemu.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Muszę przyznać , że problem jest dość denerwujący i dziwny ale pewnie związany z wyłączeniem jakichś ważnych usług przez któryś z programów optymalizujących. Jeśli jesteś zdecydowany kupić uaktualnienie, zrób sobie kopię Acronisem tego systemu i zainstaluj czysty system XP Home. Z czystego aktywowanego systemu na pewno uruchomisz asystenta. Możesz też spróbować utworzyć na istniejącym nowe konto i spróbować z poziomu nowego konta z prawami administratora.
Napisz jak ci się uda, żeby wiedzieć na przyszłość jak z tego wybrnąć.

No nareszcie udało mi się kupić uaktualnienie do Windows 8 dla Sławka. Moja wcześniejsza prośba jest więc nieaktualna.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
senior38 tak na przyszłość uważaj z tym udostępnianiem kompka jak popadnie .....nigdy nie wiesz na kogo możesz trafić.... :Stop zasada ograniczonego zaufania nie obowiązuje tylko kierowców :jezyk

virophage

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Miasto
Pomorze
remool napisał:
senior38 tak na przyszłość uważaj z tym udostępnianiem kompka jak popadnie .....nigdy nie wiesz na kogo możesz trafić.... :Stop zasada ograniczonego zaufania nie obowiązuje tylko kierowców :jezyk

Święte słowa :dziwak

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
remool napisał:
W końcu trzeba komuś zaufać. :)

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
remool napisał:

Myślę, że trochę przesadzasz. Pomogłem w ten sposób wielu ludziom i ciągle pomagam, nie tylko na tym forum.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Włączyłem dziś asystenta uaktualnienia do Windows 8 i po chwili wyskoczyły mi nowe ceny na NOWY SYSTEM. Ten, który kupiłem wcześniej za 129 (sto dwadzieścia dziewięc) złotych kosztuje teraz 1199 (Tysiąc sto dziewięćdziesiąt dziewięć) a jeśli się doda darmowy Media Center Pack to dużo, dużo więcej... I co wy na to????
win8prouaktualnienie.jpg

stara cena
Schowek05.jpg

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
To zaszalał Microszift . Z tą ceną to oni nie pobiją chyba nawet sprzedaży Visty . Nawet nie pomoże im ładowanie systemu w lapki i kompy . Złodzieje :pala

Avos

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Faktycznie cena szok, ale jeszcze można kupić wersje box za około 250 zł.
Jak ktoś ma jeszcze ochotę to trzeba się pospieszyć bo i tu cenę mogą ''znacznie" podnieść.

Artur

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Emmers napisał:
Włączyłem dziś asystenta uaktualnienia do Windows 8 i po chwili wyskoczyły mi nowe ceny na NOWY SYSTEM. Ten, który kupiłem wcześniej za 129 (sto dwadzieścia dziewięc) złotych kosztuje teraz 1199 (Tysiąc sto dziewięćdziesiąt dziewięć) a jeśli się doda darmowy Media Center Pack to dużo, dużo więcej... I co wy na to????
Czyli mówiąc krótko jesteśmy szczęściarzami :dziwak
A tak swoją drogą to od początku nie żałuję decyzji o przesiadce z Win 7 na Win 8, jak dla mnie jest super :ok

A

Anonymous

Artur napisał:
Czyli mówiąc krótko jesteśmy szczęściarzami :dziwak
A tak swoją drogą to od początku nie żałuję decyzji o przesiadce z Win 7 na Win 8, jak dla mnie jest super :ok

Chyba nawet podwójnymi.
Za darmo to kiedyś. Mając Windows 8 Pro można było do 31 stycznia za darmo uzyskać Windows Media Center.

Do góry