Z jakich przeglądarek korzystacie ?

Z jakich przeglądarek korzystacie , i dlaczego akurat tę wybraliście

• Firefox

Głosy: 179 47,2%
  • Pale Moon

Głosy: 14 3,7%
  • Internet Explorer 6, 7, 8, 9, 10

Głosy: 36 9,5%
  • SlimJet

Głosy: 21 5,5%
  • Opera

Głosy: 115 30,3%
  • Chrome

Głosy: 99 26,1%
  • Chromium

Głosy: 12 3,2%
  • Maxthon

Głosy: 15 4,0%
  • SRWare Iron

Głosy: 18 4,7%
  • Inne

Głosy: 40 10,6%
  • Edge

Głosy: 6 1,6%

• Głosujących
    379

destry5

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
poza Opera o ktorej napisalem posilkuje sie chrome z 3 powodow:
-otworzy to czego czasem nie da rady Opera
-uruchamia sie rownie szybko jak Opera czli blyskawicznie
-ma rozszerzenia znane mi z Opery jak LastPass,YSlow,Google Mail Notifier

Firefox, a otwieram go niezmiernie rzadko, za dlugo startuje i nigdy nawigacje nim nie odbieralem tak intuicyjnie jak w wymienionych wyzej przegladarkach.

A

Anonymous

Na razie używam Mozilla Firefox 10, a Google Chrome 16 nie używam, bo zawiesi się przeglądarki podczas oglądanie youtube (zamykanie karty).

HrabiaDracula

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Miasto
z klawiatury
Czy użytkownicy chroma mają też problemy od pewnego czasu z tą przegladarką jak ja ???? Mianowicie mój problem polega na tym, że chrom zaczyna się "dławić" przy otwieraniu kilku zakładek naraz. Strony wczytuja się bardzo wolno i wyświetla biały ekran. Poza tym dostaje zawiechy np. często na stronie allegro az muszę na nowo załadować stronę. Rozważam przerzucenie się na operę lub FF - tylko która lepsza ??????

destry5

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
to najnowsza wersja chrome?, czesto aktualizuja . Nie mam takiego problemu. Ostatnio czesciej korzystam z chrome po tym jak te przegladarke uczlowieczylem rozszerzeniami upodobniajac ja to podstawowej Opery. Kazde nowe okienko to nowy proces, jak sie wejdzie do menedzera procesow to czasem az szkokuje, chrome powielone wiele razy. Moja opinia jest taka, jak jest malo stron otwartych to na starym pcecie chodzi bardzo sprawnie, lekko, w przypadku wiekszej ilosci okienek Opera pokazuje swoja wyzszosc, bywa, ze po 20 okienek i nie ma potrzeby zamykac bo nie doczuwa sie znaczacego obciazenia. Oczywiscie zalezy to tez od systemu operacyjnego, ilosci ram no i procesora. Generalnie chrome jest coraz lepsza i w jednym wykazuje wyzszosc, otworzy to z czym czasem Opera ma problem, tzn. zrobi to tak jak chcial autor strony.

HrabiaDracula

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Miasto
z klawiatury
Kompa mam mocnego, winde 7 uważam więc, że nie w tym problem. Od 2 lat uzywam uzywam chroma i było git a teraz jakieś cyrki zaczynają się dziać - dokladnie z tymi otwieranymi zakładkami gdy jest ich wiele. Wczoraj potestowałem IE 9 i tam tego problemu nie ma.

siwek

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
CoolNovo (ChromePlus)-Jest to rozszerzona wersja Google Chrome.Testowałem wszystkie przeglądarki,ale ta jest jako jedyna przeglądarką kompletną.Bardzo szybka(moim zdaniem najszybsza),posiada dodatkowe funkcje takie jak: gesty myszy,otwieranie zakładek w nowej karcie(w tle lub na pierwszym planie),rozbudowany menadżer pobierania plików, otwieranie linków poprzez przeciąganie ich oraz wbudowaną opcje imitowania Internet Explorer (New IE Tab).

HrabiaDracula

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Miasto
z klawiatury
No to padło na liska :jezyk zobaczymy czy zagości na dłużej póki co sprawuje sie dobrze. Mam pytanie jakie rozszerzenia warto zainstalować i wtyczki??

A

Anonymous

fanatico69 napisał:
No to padło na liska :jezyk zobaczymy czy zagości na dłużej póki co sprawuje sie dobrze. Mam pytanie jakie rozszerzenia warto zainstalować i wtyczki??

Greasemonkey, Platypus (jak wydadzą kompatybilną wersję), NoScript, Video DownloadHelper, Adblock Plus, Ghostery, LastPass, Wot, McAfee Site Advisor, PhishTank Site Checker, G Data Cloud Security, Xpnd.it! short URL expander lub Long URL Please (jak kto woli). Róznice między tymi dwoma dodatkami:

Bez Long URL Please
shorturls.png

z Long URL Please
longurls.png

A drugi dodatek;

U6Ygz.png

Do góry