Z jakich przeglądarek korzystacie ?

Z jakich przeglądarek korzystacie , i dlaczego akurat tę wybraliście

• Firefox

Głosy: 179 47,2%
  • Pale Moon

Głosy: 14 3,7%
  • Internet Explorer 6, 7, 8, 9, 10

Głosy: 36 9,5%
  • SlimJet

Głosy: 21 5,5%
  • Opera

Głosy: 115 30,3%
  • Chrome

Głosy: 99 26,1%
  • Chromium

Głosy: 12 3,2%
  • Maxthon

Głosy: 15 4,0%
  • SRWare Iron

Głosy: 18 4,7%
  • Inne

Głosy: 40 10,6%
  • Edge

Głosy: 6 1,6%

• Głosujących
    379

Łukash

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Opera.

(baardzo rzadko SRWare Iron)

s22secando

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Chrome, a po tym Opera i Firefox.

Chrome, z racji wielu użytecznych dodatków, szybkości działania i ergonomicznego interfejsu - do normalnego przeglądania Internetu (na starcie mam uruchomione kilka stałych kart, które się sprawnie odpalają)

Opera - do szybkiego i nagłego uruchamiania stronek (np. po zakończeniu instalacji jakiegoś programu, by nie zaśmiecać głównej przeglądarki), poza tym Opera przekonała mnie opcją dodawania rozszerzeń (w końcu można było dodać coś pokroju AdBlocka, Ghostery,...)

Firefox - awaryjna przeglądarka EDIT: do specjalnych zadań :) (równie dobra, szybka, jak powyższe, z masą super dodatków do zainstalowania, ale osobiste przyzwyczajenia przeważyły o tym miejscu Firefoxa na tej liście)

sebt

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
co masz na myśli mówiąc, że jest awaryjna? kolejne pomówienie, jakaś bzdura wyczytana w necie?

s22secando

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
sebt napisał:
co masz na myśli mówiąc, że jest awaryjna? kolejne pomówienie, jakaś bzdura wyczytana w necie?

Nie :) . Źle się wyraziłem (już poprawiam). Po prostu jest to moja trzecia przeglądarka, więc raczej rzadko z niej korzystam (bo przecież nie bardzo da się korzystać z trzech przeglądarek regularnie - no chyba że ktoś dzieli to na, nie wiem, dni tygodnia: poniedziałek i środa: Chrome, wtorek i czwartek: Opera, piątek i sobota: Firefox, a niedziela: IE). Dla mnie Firefox jest do "specjalnych zadań" typu np. gra w QuakeLive (tym bardziej, że dodatek do gry w QLa nie działa na Chrome).

Firefox jest dobrą przeglądarką internetową. Bardzo, ale to bardzo się poprawił w szybkości uruchamiania (szczególnie, jak się go uruchamia z masą uruchomionych kart z ostatniej sesji działania), ma szybkość przeglądania podobną do swoich konkurentów, ogromną bazę rozszerzeń - jest równie sprawną przeglądarką jak Chrome czy Opera, więc liczyłem na to, że tamten tekst zostanie poprawnie odebrany (bez negatywnego brzmienia).

k1ub2a

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Ja używam Firefoxa, czasami zdarzy mi się również skorzystać z Chrome ze względu na szybkość, lub gdy Firefox nie chce sobie z czymś poradzić.

ToGor

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
200
Miasto
Mazowieckie, Polska, Europa, Świat.
FireFox ... :klawik.
I baaaardzo rzadko IE 9 /tylko żeby sprawdzić czy jeszcze działa .../ :dziwak

sebt

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Szkoda, ze nie mozna zmienic glosu ;d wrocilem do poczciwego liska, przyzwyczajenie robi swoje :D

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Aktualnie Google Chrome a do niedawna Comodo Dragon
:)

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Na co dzień - zmodyfikowany Fox 11
Przepastne czeluście netu odwiedzam za pomocą Tor-browser`a ( tor + specjalnie przygotowany Fox 11 portable )
Experymentalnie - Dooble Web Browser

Do góry