Chrome, z racji wielu użytecznych dodatków, szybkości działania i ergonomicznego interfejsu - do normalnego przeglądania Internetu (na starcie mam uruchomione kilka stałych kart, które się sprawnie odpalają)
Opera - do szybkiego i nagłego uruchamiania stronek (np. po zakończeniu instalacji jakiegoś programu, by nie zaśmiecać głównej przeglądarki), poza tym Opera przekonała mnie opcją dodawania rozszerzeń (w końcu można było dodać coś pokroju AdBlocka, Ghostery,...)
Firefox - awaryjna przeglądarka EDIT: do specjalnych zadań (równie dobra, szybka, jak powyższe, z masą super dodatków do zainstalowania, ale osobiste przyzwyczajenia przeważyły o tym miejscu Firefoxa na tej liście)
Nie . Źle się wyraziłem (już poprawiam). Po prostu jest to moja trzecia przeglądarka, więc raczej rzadko z niej korzystam (bo przecież nie bardzo da się korzystać z trzech przeglądarek regularnie - no chyba że ktoś dzieli to na, nie wiem, dni tygodnia: poniedziałek i środa: Chrome, wtorek i czwartek: Opera, piątek i sobota: Firefox, a niedziela: IE). Dla mnie Firefox jest do "specjalnych zadań" typu np. gra w QuakeLive (tym bardziej, że dodatek do gry w QLa nie działa na Chrome).
Firefox jest dobrą przeglądarką internetową. Bardzo, ale to bardzo się poprawił w szybkości uruchamiania (szczególnie, jak się go uruchamia z masą uruchomionych kart z ostatniej sesji działania), ma szybkość przeglądania podobną do swoich konkurentów, ogromną bazę rozszerzeń - jest równie sprawną przeglądarką jak Chrome czy Opera, więc liczyłem na to, że tamten tekst zostanie poprawnie odebrany (bez negatywnego brzmienia).
Na co dzień - zmodyfikowany Fox 11
Przepastne czeluście netu odwiedzam za pomocą Tor-browser`a ( tor + specjalnie przygotowany Fox 11 portable )
Experymentalnie - Dooble Web Browser
Witaj gościu. Dziękujemy, że przeglądasz nasze forum ale czy wiesz, że zakładając konto możesz w pełni korzystać z dobrodziejstw jakimi są promocje i konkursy. Nie zobaczysz tu też żadnych reklam a rejestracja zajmie Ci tylko chwilę.
Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.